غذاهای لرستان علاوه بر تنوع دارای اصالت خاصی نیز هستند که بخش مهمی از آداب ، رسومات ، فرهنگ تغذیه و به تعبیر بهتر آشپزی لری را تشکیل می دهد.
بخشی از این سنت های غذایی برآمده از اقلیم و فرهنگ عشایر لر بوده و از سبک زندگی دامپروری وگله داری آنان نشات گرفته است ؛به بیانی دیگر ارتباط مردم لر با دامپروری به عنوان منابع مهم گوشتی وپروتئینی باعث شده است تا در لرستان غذاهایی پرطرفدار، پر کالری و انرژی زا مانند «جِگِر وَز» جایگاهی ویژه پیدا کند که از اصالت ویژه ای نیز دست یابد؛ به طوریکه این غذا در اسفند سال 1397در فهرست آثار ناملموس استان لرستان ثبت شدهاست.
روش و دستور پخت جگر وز لرستان که از محبوبیت خاصی هم در بین مردم کشور و علاقه مندان به گردشگری برخوردار است به این صورت است :
ابتدا وَز( نوار چربی روی شکم گوسفند و یا گوساله) و یک عدد جگر را کاملا شسته و تمیز می کنیم. جگر را به اندازه های دلخواه برش می دهیم، البته اندازه ی جگرهای برش خورده باید به گونه ای باشد که به خوبی بر روی سیخ های کباب(سیخ باریک) جای بگیرند. سپس آ نها را نمک زده و کنار می گذاریم. بعد از انجام این مراحل نوبت به تکه کردن وَز می رسد.
وز های برش خورده باید به اندازه ای باشد که به سهولت بتوان آنها را بر روی قطعه های جگر پیچاند. جگر های قطعه قطعه شده را به وسیله ی لایه نازک روی شکم(وَز) می پیچانیم و به وسیله ی نمکدان دوباره مقداری نمک بر روی آنها می ریزیم.
اینک نوبت به سیخ کشی جگر ها می رسد. یکی یکی قطعه های جگر وَز شده را به سیخ می کشیم و سیخ ها را بر روی حرارت آتش به صورت آرام آرام کباب می کنیم.
گردشگران می توانند با سفر به لرستان از خوردن این غذای خوشمزه در این استان زیبا لذت ببرند و خاطرات خوشی را به تجربیات زندگی خود اضافه کنند.
منبع: برنا