حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه تلویزیونی صف اول شبکه خبر درباره برنامه هفتم و ارزیابی وی درباره حوزه سلامت اظهار کرد: سیاستهای کلی مقام معظم رهبری را مجلس شورای اسلامی سعی کرد که در قانون برنامه هفتم بیاورد، اما این قانون چند درصد قابلیت اجرا دارد و اینکه کسانی که باید مدیریت کنند تا چه مقدار میتوانند آن را عملی کنند یک بخش دیگر است چون طبق آمارهای ما حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد این برنامهها عملی میشود.
وی ادامه داد: تمام برنامههای کلی ما قبل و بعد از انقلاب متاسفانه به طور کامل اجرایی نشده و مجلس باید در چارچوب سیاستهای خود اقدام کند.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس افزود: مدعی اصلی برای اجرای سیاستها، دولت و وزیرها هستند و آنها باید به دنبال دلیل اجرایی نشدن قانونها باشند.
شهریاری گفت: اکنون تعداد قابل توجهای از پزشکان عمومی ما کار اصلی خود را انجام نمیدهند و مجبورند کارهای دیگری نیز برای امرار معاش انجام دهند. بیمارستانهای دولتی باید در خدمت مردم باشند و ما باید زمینههای مناسبی برای خدمت به مردم ایجاد کنیم.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس بیان کرد: ما نتوانستیم کاری کنیم که پزشکان ما به صورت تماموقت و با انرژی بالا در بیمارستانها بمانند و به عموم مردم خدمت کند. اکنون ما هنوز نمیدانیم سیستم بهداشت و درمان ما آیا دولتی است یا خصوصی و یا چه عنوانی دارد. خودمان نیز هنوز متوجه این مورد نشدهایم.
نماینده مردم زاهدان در مجلس تاکید کرد: در قانون برنامه هفتم هم عزیزان در وزارت بهداشت باید بدانند که مشکلاتی که در این لایحه وجود دارد چیست و اگر ندانند همین اتفاق میافتد که لایحه به صحن علنی میآید و مجلس نیز نمیتواند به آن رای دهد.
وی در ارتباط با طرح دارویار اظهار کرد: لااقل سه مورد را در صحن علنی آوردیم و وزرای مختلف را به مجلس دعوت کردیم و مسائل و تذکرات را مطرح کردیم. ما از تمامی ظرفیتهای خود در حوزه نظارت مجلس استفاده کردیم. تحقیق و تفحص را انجام دادیم و البته باید این را عنوان کنیم مواردی را که به قوه قضاییه دادیم هنوز هیچ بازخوردی را از قوه قضاییه درباره گزارشهای خود ندیدیم. حداقل من بازخوردی نمیبینم و جوابی آنها نمیدهند.
شهریاری ادامه داد: به عنوان مثال درباره مصوبه کنکور چه مقدار فشار بر روی نمایندگان بود و از ما میخواستند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را لغو کنیم و ما نمیتوانستیم این کار را کنیم و مجبور شدیم آن را به شورای نگهبان بفرستیم.
وی گفت: ساختارها در تمامی قوا باید اصلاح شود. تا اقدامات بهتری را بتوانیم انجام دهیم.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس اظهار کرد: تمام وقت ما را مشکلات در ارتباط با دارو گرفته است. ما تنها به دلیل نتوانستن در مدیریت به یکباره درباره مثلا شیرخشک یا داروهای دیگر کمبود را احساس میکنیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: اکنون تعداد پزشکهای ما خیلی کم هم نیست، اما توزیع عادلانه در کشور وجود ندارد و پزشکان ما در کلانشهرها متمرکز شدند البته ما باید زمینه کار را برای پزشکان که میخواهیم در مناظق محروم باشند فراهم کنیم، اما اکنون این کار را نمیکنیم و توقع کار هم داریم. حقوقی که به این پزشکان میدهند اندازه هزینه رفت و آمد آنها به خانه خود هم نمیشود.
وی گفت: داوطلب برای جراحی قلب و عروق کم شده است و در خیلی از دانشگاهها دستیار برای بیهوشی و اورژانس نداشتیم و اینها را مکتوب به تمام مسئولین ارائه کردیم. اکنون شرایط خوبی برای جامعه پزشکی ما وجود ندارد.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: اکنون تمام کشورهای اروپایی بیشترین تسهیلات را به پزشکان نمیدهند و استادان ما در آمریکا، اروپا و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس برای پزشکان ما فرش قرمز پهن کردهاند و ما هیچ کاری برای پزشکان خود نمیکنیم. ما هنوز نمیتوانیم پزشکان خود و زمینه خدمت آنها را برای مردم فراهم کنیم و حتی نتوانستیم خواسههای رهبری را در این زمینه اجرایی کنیم.
شهریاری بیان کرد: دولت هم حداکثر تلاش خود را میکند، اما اکنون شرایط خوبی در جامعه پزشکی نداریم و نتوانستیم آنها را جذب خود کنیم.
وی اظهار کرد: اکنون تعداد جراحان مغز و اعضاب ما نسبت به خیلی از کشورها بیشتر است، اما اکثریت آنها در تهران و سایر کلانشهرها هستند که باید این مشکلات را نیز حل کنیم.
نماینده مردم زاهدان در مجلس در ارتباط با ارز ترجیحی گفت: خدمت رئیس جمهور هم در این باره نامه دادیم و پیشنهاد کردیم که باید منابع مالی که برای این کار میگذاریم مشخص باشد. دولت نتواست آن منابع مالی را فراهم کند و دولت پس از آن طرح دارویار را اجرایی کرد. وقتی قرار است ارز ترجیحی عملی شود بیمهها باید پرداختی داشته باشند و افزایش قیمت دست مردم نباشد، اما وقتی که مدیریت نباشد پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا میکند.
شهریاری اضافه کرد: ۵۰ تا ۶۰ درصد پرداختی از جیب مردم بالا رفته است. طر ح دارویار کمک کرده است، اما همچنان افزایش پرداخت قیمتها را برای مردم دیدهایم و این برای مردم مشکل است البته تولیدکنندگان با وجود ارز ترجیحی به مشکل میخورند و در این امر ما باید مقابل قاچاق را بگیریم. ما اعتقاد داریم اکنون تولیدکنندگان هنوز مشکل جدی دارند و باید به مشکلات آنها رسیدگی شود.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در پایان اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم این را ذکر کردهایم که ذخیره داروهای استراتژیک ما باید برای ۶ ماه باشد، اما اکنون برای بعضی داروها تنها ۲ ماه است و باید به این کمبودها رسیدگی شود.
این فقط یک نمونه از صد ها شرکت دیگر است که یا مالیات بده نیستند بخاطر قدرت داشتن یا با تاخیر با دست کاری در آمار نصف مبلغ رو پرداخت می کنند!!
...عجب! از بس خودتون رو ویژه و تافته جدا بافته می بینید هر کاری هم بشه باز شما ناشکر و مدعی هستین!!!
مگه فقط شماها نمرات بالا گرفتین ؟!! مگه شما ها فقط دکتری خوندین؟!!! مگه فقط شماها زحمت می کشین؟!!! مگه فقط شماها برای درمان بیماران کار انجام میدین؟!! مگه فقط شماها ( انشاالله) فقط مثلا نخبه اید؟!!!
دیگه چکار باید بشه که شماهای از خود متشکر، راضی بشید؟!!!
اون از رفتارتون با بیمار، همراه بیمار حتی بقیه همکارانتون
اون از دریافت های دولتی و خصوصی تون
اون از طلبکاری تون از زمین و زمان
اون از احساس ویژه و خاص تون راجع به خودتون
اون از احساس وی وی اینجا خوب نیست باید بریم تون
....
واقعا که!!!
شما دیگه خیلی خیلی فکر کردین که از همه برتر و بالاترید!!!
کمی منطق لازم دارید....
زرنگ تر از این حرفها هستند
طفل خود را کور میخواهند
طبیبان جملگی
خلق را رنجور میخواهند...
گمانم مرده شویان
راضیند بر مُـردن مردم
بنازم مطربان
کاین خلق را مسرور میخواهند..
#شیخ_بهایی
کاری به پزشکان ندارم وضعشان خوبه یا بد
اما مشکل حادتر از آن کمبود پرستار در جامعه پزشکی است، که اگر تا یکی دو ساله دیگه این کمبود جبران نشود مطمئن باشید با شروع یک بیماری واگیر دار مسری دیگر در دنیا و کشور جمعیت ایران به یک سوم کاهش پیدا خواهد کرد کاسه چکنم چکنم دستتون باید بگیرید.
مثل سرسری گرفتن مشکل کمبود معلم طی سالیان که امسال به صورت جدی حاد خودشو نشون داد.
باشگاهی با سانسور کردن حقایق و واقعیات جامعه امروز و عدم انتشار حقایق مخاطبین باعث کمرنگ شدن واقعیاتی که هر روز مردم در جامعه با آن گرفتار هستند نخواهد شد فقط این وسط همون یک سوسوی اعتماد هم داره از بین میره
تو هر شغلی که هست.
بیان بعضی حرفها اصلا خجالت آور و دور از شان مردمه.
کسانی که باید خدمت به مردم کشور رو توی این اوضاع افتخار بدونن صحبت از فرش قرمز می کنند.
زیر پاشون خون سرخ شهدا ریخته اونوقت با پایمال کردن اون به فرش قرمز اجنبی پا میگذارند.
بعد از ۲۵ سال درس خوندن، ۱۵ میلیون حقوق
خنده یا گریه داره؟
یه عده در سایه این امنیت درس خوندن ، یا پول دار بودن که درس خودن.
اونوقت تو طرح تمول پزشکان حقوق و مزایای پزشکان چند برابر یک فرد تحصیل کرده تو سایر رشته ها است.
کارت خوان هم ارایه نمیدن تا مالیات ندن و مالیات مملکت از جیب کارگر و کارمند پرداخت بشه.
بلا نسبت پزشکان خوب، بعضی هاشون دستشون تو جیب مردمه.
جمع کنید بابا با این تفکرتون.
مردم رو ابلح گیر آوردید.
شما فقط متقاضیان این درآمد ناچیز را ببینید که به جای رشته های ریاضی که باعث پیشرفت و خدمت به جامعه میشن رها شدند و هر سال کلی از بچه ها برای درآمد ناچیز پزشکی تو سر خودشون میزنند
متخصصان درآمدشان از مطب اگه جراحی نکنند هم از کارگر و معلم و مهندس و... بیشتره
ها نکنه عمل هم بکنند اگه زیرمیزی نگیرند نگاه کنید چه درآمدی دارند
گیرم یکم هم بیمه ها دیر پول بدند ولی اینها هیچ وقت لنگ نیستند هرچند پزشکانی هستند که اصلا بیمه قبول ندارند و فقط آزاد
اونم که با بیمه می بینه متخصص ۱۳۰ هزار تومن هر مریض دیگه خوب باشه و ساعتی ۴ نفر را ببینه هر ساعت به اندازه ۱ کارگر درآمد داره
تازه شما برید؟ ببینید تو سایتهای معتبر بالاترین درآمد پزشکی مال ایرانه ولی لی تو کشورهای پیشرفته مهندسان و دانشمندان اینطوریند
من هم مدت ها هر ماه برای یه مشکل به دکتر زنان مراجعه می کردم دوباره ماه بعد می رفتم. و می گفتم دکتر خوب نشدم.
آخرش رفتم دکتر شهر دیگه.
جالب اینه هر بار می رفتم ویزیتش بیشتر شد.ولی مگه حقوق ماها هم هم همینجوری بیشتر می شد؟
بذاربرن ما ملت دیگه نمیتونیم اونها روسیرکنیم
سیاسی ست!
و جنگ علمی و... و ادامه همان جنگ ترکیبی ست!
دومأ پزشکان ما مشکل امرار معاش نداشته و ندارند.
دفاع بیخود!!! نشان از ترس و ضعف شماست،، آقای دکتر...
اینقدر لی لی به لالاشون نذارید...!!!!!
بدون پزشک بودن، بهتر از، بودن چنین پزشکان خائن و وطن فروش است.
بعضی از نمایندگان یا میترسند!
یا خائن هستند!
مثل همان نمایندگانی که با استخدام ایثارگران مخالفت کردند!
و در جهت دشمن بودند!!!
یا شاید هم خود دشمن!!!!!
لطفأ نسخه های غلط برای مردم نپیچید.
ملتی که امروز میبینید، هر کدام خودشان سیاستمدار و جامعه شناس شده اند.
کلاه سر این ملت نمیرود.
اگر صبوری میکنند و زبان بسته اند!
به احترام آقا و عشق به ایشان است.
وگرنه ماها لال نیستیم.
...
تمامی همکارانم دارن مهاجرت می کنند چون حقوق اساتید دانشگاه یک شوخی خنده دار شده......
پزشک ها خیلی بیشتر از حقشون دارن میگیرند پس لطفا شوآف بازی نکنید اگر واقعا دلسوز هستین به داد اساتید دانشگاه برسین مخصوصا آنهایی که جدید استخدام می شوند بدون منزل بدون وام بدون هیچ امکانات رفاهی.....
آقا نگین این حرفو
پزشکای ما اگه جایی میتونستن برن رفته بودن
خواهشابجای این صحبت هاواعلام نظرهافرهنگ ایرانی رابه مردم پس دهید.لعنت به هرچه پول وسرمایه که اینقدربین مردم جدایی انداخته.
پزشکان (حالا نه همشون) به مردم به چشم گوشت قربونی نگاه میکنن . ماشاالله اونقدر درآمد دارن که یه پاشون سفرای خارجیه، اکثرشونم که پاچه نظام رو میگیرن ، دیگه چی میخوان از این مردم.
پاشن برن هرجا که فرش قرمز پهن میکنن براشون. پزشک خوب و انقلابی و باشرف کم نداریم. بقيهشون هههری...
اونوقت کارگر باروزی ۵۰۰تومن صداش در نمیاد
اینا میگن ما کاری برا پزشکها نمیکنیم
نیاز نیست شما کاری انجام بدید اونا خودشون بلدن چه جوری ملت رو پوست کنن
ننگ جامعه علمی ست که رشته پزشکی را با رشته اقتصاد اشتباه گرفته اند!!!
اینور دارن سریع قانونی تصویت میکنن که حکم ممنوع الخروجی پزشکان جوان
مثل هزینه تعهد که شده ۱۱۰ میلیون اونم یهویی
جامعه بهم متصل است و تاثیر پذیر از هم