به مناسبت روز جهانی زمین پاک؛

نجات محیط زیست با آگاهی بخشی مناسب/ احیاء زمین نیاز به اراده ما دارد

زمین به ما امانت داده شده است پس باید امانت دار خوبی برای نسل های آینده در حفظ از محیط زیست باشیم.

روز جهانی زمین پاک را که هر ساله در ایران در دوم اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، باید یک جنبش محیط زیستی تلقی کرد تا همگان از اهمیت زمین و مزایای بی بدیل آن و گام‌هایی که می‌توانند برای حفظ آن بردارند، آگاه شوند. 

البته مردم دیگر نقاط جهان این روز را هر ساله در ۲۲ آوریل گرامی می‌دارند این روز، روزی برای ارتقاء آگاهی و آموزش در مورد مسایل زیست‌محیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین است در حقیقت یکی از دلایل نامگذاری چنین روزی در پاسخ به بحران محیط زیست صورت گرفت و نتایج بسیار خوبی در پی داشت. در پی برگزاری نخستین روز زمین پاک، موجی از اقدامات محیط زیستی به راه افتاد در حقیقت از جمله اهدافی که برای نام گذاری این روز بر شمرده شده است می‌توان به کمک به حل بحران تغییرات آب و هوایی، پایان بخشیدن به آلودگی پلاستیکی، حفاظت از گونه‌های در معرض انقراض و تشویق جنبش‌های محیط زیستی اشاره کرد. 

این روز که بعد از گذشت ۵۰ سال همچنان یک رویداد مهم جهانی محسوب می‌شود و هر ساله برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌های متعددی را در سراسر جهان به ارمغان می‌آورد، گاهی به یک روز ختم نشده و هفته‌ای به نام هفته زمین را به خود اختصاص می‌دهد، در ایران این هفته به نام هفته محیط زیست نامگذاری شده است و در این مدت اقدامات مهمی برای بالا بردن آگاهی مردم و حفاظت از محیط زیست صورت می‌گیرد.

در همین راستا پیام جوهرچی معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست پیشاپیش به مناسبت زمین پاک این گونه بیان کرد: روز جهانی زمین پاک یعنی دنیا به حیات و زندگی کردن با داشتن محیط زیست مناسب حساس شده است. این زمین به ما امانت داشته شده پس باید امانت دار خوبی باشیم تا بتوانیم به نسل‌های بعد منتقل کنیم.

او  تصریح کرد: شعار جهانی روز زمین پاک این است؛ زمین در برابر پلاستیک؛ و شعار بعدی ما حضور پر رنگ مردم است یعنی حضور مردم در برابر پلاستیک. با همکاری تمام ارگان‌ها وظایف خود در این راستا شروع کرده ایم.  همه پلاستیک ها به عنوان یک آلاینده تلقی شده و زمانی که وارد چرخه زمین و حیات ما شوند می‌توانند خطرساز باشند.  حتی می‌توانند بر روی مواد غذایی هم تاثیر بگذارند. سازمان محیط زیست به عنوان یک سازمان حاکمیتی پرچم دار شعار‌ها در این زمینه شده است. انتظار داریم که همه ارگان‌ها با ما همکاری‌های لازم را داشته باشند تا مردم بیشتر به اهمیت حفاظت از زمین توجه کنند.

پرداخت هزینه نسبت به در اختیارگرفتن کیسه های پلاستیکی

جوهرشی گفت: دنیا به جایی رسیده است که اگر بخواهید پسماند کیسه‌ها را تحویل دهید حتما باید در مبادی خروجی هزینه‌ای دهید. اگر به کشور‌ها و فروشگاه‌های بین المللی سفر کنید قطعا مشاهده می‌کنید که هزینه‌هایی حتی اندکی هم گرفته شود باعث کاهش مصرف خواهند شد. به صورت متداول  اگر نسبت کشوری در نظر بگیرم تنها  ۳ الی ۴ دقیقه از کیسه‌های پلاستیکی استفاده می‌کنیم. در حالی که  ۳۰۰ یا ۴۰۰ سال طول می کشد تا  اثرات آن ها از طبیعت حذف شود٬ زیرا تجزیه نشده و باقی خواهند ماند.

او در ادامه بیان کرد: در همین راستا بهترین روش فرهنگ سازی مردم است. اگر آموزش کافی داده شود مردم کمتر به سمت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی می‌روند. مرحله دوم بازیافت را ارتقا دهیم الزام آن این است که قطر نایلون‌ها بیشتر شود، زیرا در غیر این صورت صرف اقتصادی نخواهد داشت.

جوهرشی تصریح کرد: طی جلسه‌ای که داشتیم فروشگاه‌های زنجیره‌ای متعهد شده اند حداقل همین یک هفته زمین پاک در راستای آیین نامه کیسه‌ها را پولی کنند تا همین امر موجب شود مردم کمتر به سراغ خریدن کیسه روند. 

او در ادامه گفت: ما برای این که تعارضی با منافع مردم نداشته باشیم٬اقدامات مختلفی انجام داده ایم تا منابع دیگر ضرر نبینند. تولیدکنندگان باید خطوط تولید خود را تغییر دهند یعنی قطر کیسه‌ها افزایش یابد یا از کیسه‌های زیست تخریب پذیر استفاده کنند.  زیرا موجب می‌شود زود تجزیه شوند و دچار آلایندگی زیادی نمی‌شوند، تبدیل به آب و مواد غیر زائد خواهند شد. اگر در مبدا هر چقدر تولیدات کاهش یابد بار کمتری بر روی مقصد وارد خواهد شد. ما تفکیک را در مبدا نداریم که همین امر معضل تلقی می‌شود. یعنی افراد در منازل خود کمتر به تفکیک زباله توجه می کنند که امیدواریم این موضوع یک فرهنگ شود.

جوهرشی بیان کرد: امیدواریم مردم استقبال کنند و کشور و زمین را از این معضل جهان ساخت اخیری که به عنوان پلاستیک نام برده می شود، نجات دهیم.

برچسب ها: محیط زیست ، زمین پاک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
نجاتی برای ایران وجود ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
نمیدونم برای نسل های آینده واقعا محیط زیست می مونه یا نه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
دولت فعلا کارهای مهمتر از محیط زیست داره که به اونها مشغوله بعد آزاد سازی غزه انشااله نوبت به محیط زیست،معیشت مردم ،اقتصاد ،آموزش و.... خواهد پرداخت
آخرین اخبار