سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرطان «روده بزرگ» در کمین چه کسانی است؟ + اینفوگرافی

سرطان بیماری غیرواگیر، اما خطرناک عصر حاضر است که به‌ علت تکثیر غیر عادی سلول‌های سرطانی در بدن رخ داده و عوارض جدی برای ارگان‌های درگیر به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ سرطان بیماری غیرواگیر اما خطرناک عصر امروز است؛‌ بیماری که به‌علت رشد و تکثیر غیر عادی سلول‌های سرطانی رخ داده و به تبع آن عوارض جدی برای ارگان های درگیر با این سلول‌های غیرعادی اتفاق می‌افتد.

بیشتر سرطان ها نشانه خاصی نداشته و در هر فرد به شیوه‌ای بروز می‌کند، از این رو اگر علائمی مشابه در قسمتی از بدن رویت شد، نمی توان با قطعیت وجود سرطان را تایید کرد.

تست‌های تصویربرداری، سی تی اسکن، ام آر آی، سونوگرافی، آزمایش‌های تشخیصی مانند پاتولوژی و بیوپسی و اسکن از راه‌های اولیه تشخیص سرطان است، هنوز هیچ دارویی برای درمان سرطان پیدا نشده اما بیشتر سرطان ها با جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی قابل درمانند.

تغییرات بدنی قابل مشاهده در سرطان

خونریزی مقعد یا خون در مدفوع؛  یکی از نشانه‌های رایج سرطان روده بزرگ محسوب می شود. خون در مدفوع نشانه‌ای جدی است و باید به پزشک مراجعه کرد.

توده در گردن، زیربغل، یا کشاله ران؛ غدد لنفوای متورم نشانه ای از تغییرات در سیستم لنفاوی است که می تواند به سرطان منجر شود.

کبودی بیش از حد یا خونریزی غیر قابل توقف؛ نشان از وضعیت غیر عادی پلاکت ها و گلبول های قرمز خون دارد و می‌تواند نشانه‌ای از لوسمی باشد. سلول‌های سرطانی گلبول های قرمز خون را زیر فشار می گذارند و توانایی بدن برای حمل اکسیژن را مختل ساخته و به شکل گیری لخته خون منجر می شوند.

نفخ یا افزایش وزن شکمی؛ بیماران مبتلا به سرطان تخمدان، نفخ بدون دلیل که به ناگاه شکل می گیرد و مدت زمان قابل توجهی ادامه می یابد را گزارش کرده اند.

کاهش وزن بدون دلیل؛ یکی از نشانه های اولیه سرطان روده بزرگ و دیگر سرطان های دستگاه گوارش است، همچنین نشانه ای از گسترش سرطان به کبد محسوب می شود که اشتها و توانایی بدن برای دفع مواد زائد را تحت تاثیر قرار می دهد.

پستان قرمز، دردناک یا متورم؛ نشانه ای از سرطان پستان التهابی است و تغییرات بی دلیل در این عضو باید به سرعت با پزشک در میان گذاشته شوند، تغییر شکل پستان به هر صورتی باید مورد توجه قرار بگیرد.

تورم اعضای صورت؛ بیماران مبتلا به سرطان، پف، تورم، یا قرمزی مشهود در صورت را گزارش کرده اند. تومورهای کوچک ریه رگ های خونی در سینه را مسدود می کنند و از گردش آزادانه خون به سمت سر جلوگیری می کنند.

درد یا توده روی پوست که خونریزی دارد، پوسته شده و بهبود نمی یابد؛ انواع مختلف سرطان (ملانوم، کارسینوم سلول بازال و کارسینوم سلول سنگفرشی) می توانند به این شرایط منجر شوند، از این رو، نسبت به هر گونه تغییر عجیب در پوست خود توجه داشته باشید.

تغییرات در ناخن ها؛ نقطه های قهوه ای یا سیاه زیر ناخن می تواند نشانه ای از سرطان پوست باشد. نقطه های بی رنگ یا سفید می توانند نشانه ای از سرطان کبد باشند. چماقی شدن ناخن می تواند نشانه ای از سرطان ریه باشد.

توصیه هایی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

ویتامین D به عنوان عامل پیشگیری از سرطان شناخته می شود، از این رو قرار گرفتن در معرض نور خورشید و استفاده از مکمل ها توصیه می شود. سطوح انسولین خون را از طریق کاهش یا حذف مصرف غذاهای فرآوری شده پایین نگه دارید زیرا سطح انسولین می تواند سرطان پروستات را تحت تاثیر قرار دهد. از طریق آزمایش خون می توانید همه چیز را زیر نظر داشته باشید.

ورزش منظم نه تنها بدن را سالم نگه می دارد، بلکه به کاهش سطوح انسولین نیز کمک می کند. سطوح بالای لیکوپن، یک رنگدانه کاروتنوئید که در گوجه فرنگی و بسیاری از توت ها و میوه ها یافت می شود، کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را نشان داده اند.

میزان قرار گرفتن در معرض سموم محیطی مانند آفت کش ها، مواد پاک کننده شیمیایی خانگی، خوشبوکننده های هوای مصنوعی، و آلودگی هوا را کاهش دهید.

اینفوگرافی زیر به سراغ کسانی که در معرض ابتلای سرطان روده بزرگ هستند،‌رفته است و شایع‌ترین موارد ابتلا به این بیماری را ذکر کرده است.

انتهای پیام/

چه کسانی به سرطان روده بزرگ مبتلا می‌شوند؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۳۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
مطالب خوبی بود.
ملکوت
۱۱:۱۳ ۰۶ آبان ۱۳۹۷
خیلی خوب بود مطالب خواندم .
حميد
۰۹:۳۲ ۰۶ آبان ۱۳۹۷
بسيار عالي بود ممنون استفاده نموديم
حميد
۰۹:۳۲ ۰۶ آبان ۱۳۹۷
بسيار عالي بود ممنون استفاده نموديم
ناشناس
۲۳:۳۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۷
عالي بود ... ممنون
ناصر
۲۰:۰۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم، یا من اسمه دوا وذکره شفا