هرگونه رابطه استخدامی با اداره راه و شهرسازی، مشمول قبول منافع متعارض معرفی شد. و فعالیت مهندسین نظام مهندسی دارای پروانه در این اداره (در هر پایه و هر رشته) ممنوع است.
برخی افراد با خرید پروانه مهندسان ، چندین شرکت مجری حقوقی یا چندین آزمایشگاه خاک تاسیس کردند . متاسفانه مهندسانی بیکار ، پروانه خود را به مبلغ ۵ تا ۶ میلیون تومن واگذار میکنند حتی بیمه تامین اجتماعی توسط شرکت ها برایشان واریز نمیشود .
فارغ از مهندس بودن، از مسببان اصلی وضعیت حال حاضر جامعه، خود ما هستیم!
بهتر هست به جای هم ردیف قراردادن حرفه مهندسی با شغل های کاذب اما شریف و زیر سوال بردن جایگاه اجتماعی و حرفه ای مان و توهینی سرد به نان آورانی که از سر ناچاری،و برای تامین زندگیشان به این قبیل شغل ها رو می آورند، بکوشیم که این وضعیت را سامان دهیم و بزرگترین وظیفه مان را اول به عنوان یک شهروند و سپس فردی تحصیلکرده در اجتماع، که "درست زندگی کردن است" را به جا بیاوریم.
سختی امروز، حاصل به غلط آسان گرفتن های دیروز و انتخاب های نادرست مان است.
"لطفا بی تفاوت نباشیم"
روز مهندس مبارک
ناشناس
۲۰:۰۲ ۰۷ اسفند ۱۳۹۷
♨️ براساس بخشنامه دفتر مقررات ملی ساختمان،گذراندن 16 ساعت دوره آموزش HSE برای کلیه ی مهندسینی که قصد تمدید یا ارتقا مجری خود را دارند از تاریخ 97/10/01 اجباری شده است.
ناشناس
۲۲:۵۵ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
دو شغله ها یا چند شغله ها به کار مهندسی به چشم کار درجه ۲ و ۳ نگاه می کنند و دغدغه مهندسان بیکار را ندارند.
تعرفه ها را هم آنها پایین می آورند.
حرفه مهندسی ساختمان باید شغل محسوب شود تاهم بیمه به آن تعلق بگیرد و هم جلوی ورود افراد ۲ شغله گرفته شود، پیگیری مهندسان تک شغله باید به این سمت باشد تا مساله ریشه ای حل شود
ناشناس
۱۲:۰۰ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
در حال حاضر شاید ۴۰درصد مهندسین چند شغله هستند
۱- کافیه پروانه ها تمدید نگردد
۲- اعلام شود که زیر تعرفه ممنوع
۳- اعلام شود که فقط مهندس میتواند ساختمان بسازد و نه غیر
وخلاصه اینکه سیسیم نظارت درست انجام وظیفه نماید
و این همه احتیاج به سیتم اموزشی و غیره ندارد
و به راحتی امکان پذیر می باشد
ناشناس
۱۸:۵۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
✍️ پورباقری
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل
برای اولین بار پس از 23 سال از تاسیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل، رای گیری به روش الکترونیکی صورت گرفت و برای اولین بار بودجه پیشنهادی هیات مدیره تصویب نشد!
آیا در نظام مهندسی شهر شما هم ناظر را موظف به امضا روی نقشه ها میکنند !؟ اگر چنین است چنین الزامی را از طریق کدام شیوه نامه اجبار برای ناظر کرده اند !؟ ما که هر چه در مقررات و آیین نامه اجرایی میبینیم فقط گفته میشود که مهندس ناظر باید تعهد نامه بدهد و صرفا این طراح است که وظیفه تهیه و امضای نقشه ها و قبول مسئولیت آنها را داراست !
ناشناس
۲۰:۱۶ ۰۲ اسفند ۱۳۹۷
فرید صالحی عالی، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل گفت: با پیگیری مجدانه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل مشکلات بیمه تامین اجتماعی اعضای سازمان های نظام مهندسی در سطح کشور مرتفع گردید.
فرید صالحی عالی گفت: موضوع بیمه تامین اجتماعی، یکی از دغدغه های اصلی اعضای سازمان نظام مهندسی در چند سال اخیر بود که اجرای آن به جهت وجود پروسه اداری پیچیده توسط سازمان های نظام مهندسی ممکن نبود و با تلاش مستمر چهار ماهه ی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل مشکلات موجود مرتفع گردید.
وی ادامه داد: با مکاتبات و رایزنی های صورت گرفته با مسئولین شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی و سازمان تامین اجتماعی کشور، مقرر شده در تاریخ 12 اسفند 1397 طی جلسه ای مشترک توافقات صورت گرفته ی بیمه ای درصورتجلسه ای تنظیم و جهت اجرا از اوایل سال 1398به زیرمجموعه های استانی سازمان تامین اجتماعی ابلاغ گردد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل ضمن قدردانی از همه عزیزانی که در این مسیر مجموعه سازمان را یاریگر بودند گفت: با شروع بیمه تامین اجتماعی اعضای سازمان زمینه ارایه خدمات مهمتر در این حوزه بخصوص احتساب آن به عنوان سوابق تخصصی مهندسی پیگیری خواهد شد و امید است این اقدام مهم، در ایام مبارک روز ملی مهندسی و عیدباستانی نوروز 1398، هدیه کوچکی از طرف هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل به اعضای فرهیخته سازمان باشد.
مهندس خوشدل مفیدی معاونت خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران: شرح جزئیات تفاهم نامه شهرداری و نظام مهندسی تهران در خصوص پیاده سازی مجری ذیصلاح در کلیه پروژه های ساختمانی
دستور وزیر راه و شهرسازی جهت اجباری شدن حضور مجریان ذی الصلاح در فرآیند ساخت ساختمان و اجباری شدن قید نام مجری در پروانه ساختمانی .
ناشناس
۲۳:۲۷ ۰۲ اسفند ۱۳۹۷
موضوع اصلی اینه که توزیع کار باید بر مبنای رقابت و نه ظرفیت و بر مبنای مسئولیت باشد نه هر که پروانه بیشتری خرید کار بزرگتری را امضا کند
که البته باید حق انتخاب مهندس هم توسط خدمات گیرنده محفوظ باشد
چیزی که همه دنیا است و صوری کاری وجود ندارد
ضمن عرض سلام خدمت همکاران محترم باید به عرض برسانم ازاین جشنها و سخنرانی ها در حالیکه وضعیت اسفناکی که در جامعه مهندسی در جریان است متعجب می شوم وزیر سابق و معاونت های آنان در عرض این پنج سال ونیم که در مسند کار بودند چه کار کردند اینجانب در زمان آنها بازرس یکی از نظام مهندسی استانها بودم قریب چند جلد تخلفات نظام مهندسی استان را به وزراتخانه بردم بارها با مدیر دفتر تشکلها صحبت کردم دریغ از یک اقدام مثبت از طرف این مجموعه .در بحث اصلاح امور هم فقط اکتفا به تهیه یک آیین نامه کنترل ساختمان شد که آن هم نتوانستند عملیاتی کنند .در بحث منافع متعارض هم فقط دونفر را پروانه شان باطل کردنذ.آیا این است خروجی پنج سال نیم یک وزراتخانه ؟
مهندس خوشدل مفیدی معاونت خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران: شرح جزئیات تفاهم نامه شهرداری و نظام مهندسی تهران در خصوص پیاده سازی مجری ذیصلاح در کلیه پروژه های ساختمانی
ناشناس
۱۰:۳۰ ۳۰ بهمن ۱۳۹۷
وقتی کار نظارت و اجرا برای اشخاص حقیقی ( مهندسان ناظر و مجری) کم شود ، مجبور هستن با تاسیس شرکت نظارت حقوقی یا مجری حقوقی یا آزمایشگاه خاک ، کار بیشتری بگیرند چون ظرفیت اشتغال شرکت ها و تعداد کار همزمانی که شرکت ها میتوانند بگیرند بیشتر است
اگر مهندسان بازنشسته و مهندسانی که کارمند دولت هستن و تمام بودجه این مملکت را به اسم اضافه کاری و پاداش و عیدی و حق ماموریت و بن ... بلعیدند از دریافت کار نظارت و اجرا و آزمایشگاه ساختمان منع شوند فرصت کاری برای صدها هزار مهندس بیکار فراهم میشود .
وقتی سازمان نظام مهندسی موظف به پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی اعضای هیات مدیره شرکت های مجری حقوقی و نظارت حقوقی و آزمایشگاه های خاک شود ، هیچ مهندسی حاضر نمیشود به خاطر ۵ میلیون تومان پروانه اشتغال خود را به این شرکت ها بفروشد
ناشناس
۰۰:۰۸ ۰۱ اسفند ۱۳۹۷
درود بر همکاران محترم
جهت ارتقا پایه شرکت مجری،به همکاری مهندسین محترم در تمامی رشته ها و پایه ها
باتشکر.
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۸ بهمن ۱۳۹۷
باید تابلو الکترونیکی ورود و خروج مهندسان مجری و ناظر سرساختمان نصب شود
به علت کم شدن کار ساختمانی برای مهندسان ، متاسفانه تعداد شرکت های مجری حقوقی و نظارت حقوقی و آزمایشگاه بسیار زیاد شده تا بتوانند کار بیشتری بگیرند و درآمد بیشتری کسب کنند و همین عامل باعث شده که برخی شرکت ها مجبور شدند تخفیفات خارج از تعرفه به مالکان بدهند و کسب و کار سایر شرکت ها را خراب کردند .
ناشناس
۱۱:۰۷ ۲۸ بهمن ۱۳۹۷
باید سامانه اینترنتی ایجاد شود که مالکان زمین بتوانند آزمایشگاه خاک و مجری و طراح را انلاین انتخاب کرده و به شکل اینترنتی حق الزحمه مهندسان و شرکتها را پرداخت کنند .
انتخاب بازرسان و اعضای شورای انتظامی بدون دخالت هیات مدیره نظام مهندسی انجام شود
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۴ بهمن ۱۳۹۷
کارمندان دولت ، مهندسان شاغل در دفتر فنی حوزه علمیه و دفتر فنی سازمان اوقاف و امور خیریه ، دفتر فنی دانشگاه علوم پزشکی ، دفتر فنی کمیته امداد و... نباید در ترکیب هیات مدیره شرکت های خدمات آزمایشگاهی و شرکت های مجری حقوقی و نظارت حقوقی قرار گیرند چون شاغل تمام وقت در شرکت نیستند .
مهندس برقی که از اداره مخابرات تهران ( توسعه زیرساخت) برجی ۹ میلیون تومن حقوق میگیرد اصلا نیازی به ۵۰۰ هزار تومن حق نظارت نظام مهندسی ندارد ولی این ۵۰۰ هزار تومن برای یک مهندس بیکار که منبع درآمدش تنها نظارت نظام مهندسی است بسیار مفید و موثر است .
ناشناس
۲۲:۴۰ ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
بطور کلی مسئولیت بازرس به عهده شهرداری است و بعد نظام مهندسی اما از عدم اتحاد بین مهندسین استفاده کردن و تمام مسئولیت بدوش مهندسین افتاده
در حال حاضر انتخاب اعضای کمیته های تخصصی نظام مهندسی با پارتی بازی و رابطه بازی توسط هیات مدیره نظام مهندسی انجام میشود مثلا کمیته ایمنی ، کمیته رفاه ، کمیته پدافند غیرعامل ...
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۴ بهمن ۱۳۹۷
نظام سرمایه داری در ایران حاکم شده و شخص بساز و بفروش به راحتی میتواند یک مهندس ناظر را بخرد و بفروشد . متاسفانه مهندس ناظر ، اختیارات زیادی ندارد
ناشناس
۲۲:۰۶ ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
آن اینکه دوره کارآموزی که از اصول اصلی و لازمه دریافت پروانه اشتغال است توجه ویژهای مینمود و از صوری کاری آن جلوگیری میکرد و فرعیات را کنار میزد و یا حداقل ترتیبی اتخاذ مینمود که فرع جای اصل را نگیرد. درست مثل نظام پزشکی که فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی به مدت معلوم (18 ماه ) بصورت انترن دوره کاروزی میگذرانند و در طی دورههای کارورزی عملکردشان مورد ارزیابی مدون و مرتب قرار میگیرد سپس اجازه افتتاح مطب برایشان داده میشود .
اما در خصوص آمار شرکتکنندگان در آزمون ورود به حرفه مهندسی ، بهتر میبود جناب حسینی مشخص میکردند چند درصد از شرکت کنندگان، مردودین آزمون دوره قبل میباشند ؟ و درصد قبولین دوره قبل چقدر بوده است ؟ اگر درصد قبولیهای آزمون قبلی را با 8 درصد شرکتکنندگان جدید اضافه شده بر آمار مقایسه کنیم مشخص خواهد شد که در هر دورۀ آزمون بالاجبار با افزایش آمار مواجه خواهیم شد و این موضوع دلیل نارضایتیهای بیشمار جامعه مهندسی و رضایمندی برگزارکنندگان آزمون را بهوضوح نشان خواهد داد.
ضمناً بهتر میبود مشخص میکردند تا چه زمانی میخواهیم بر خلاف تبصره 3 ماده 11 آئیننامه اجرائی قانون ، آزمون را در مورد رشتههائی
که با فراوانی نیرو مواجه هستیم برگزار کنیم ؟ در تبصره 3 ماده 11 اشاره بر رعایت تناسب نیاز جامعه شده است آیا تصمیم بر رعایت قانون است یا نه شرط کافی بودن در رشتهها نیاز جامعه ملاک نبوده و تأمین کافی بودن منافع افراد دخیل در آزمون موردنظر میباشد ؟
جناب حسینی در ادامه صحبتهایشان در مورد اینکه « سؤالات شخصیسازی شده است، یادآور میشود: با تنوع سازی که در نوع طراحی سؤالات ایجاد شده امکان تقلب را به صفر رساندهایم. آزمون بهصورت جزوه باز برگزار میشود چون هدف ما از برگزاری آزمون، سنجش صلاحیت مهندسان است نه حفظیات آنها؛ چون مهندس باید استنتاج کرده و قرار نیست مقررات ساختوساز را حفظ کند.» اول اینکه با شخصیسازی امکان تقلب را به صفر رساندن و بر این امر افتخار کردن بزرگترین اهانت به جامعه مهندسی کشور است چرا که ما 146 هزار نفر مهندس را متخلف قلمداد میکنیم .
امید این مطالب به زبانهای خارجی ترجمه نشود تا در صدور خدمات مهندسی ما را با مشکل مواجه سازد و اما در خصوص حفظ کردن مباحث باید عرض شود این هم بهگونهای حفظ کردن است بخصوص در مورد آزمون نظارت و اجرا حتی طراحی ، با این تفاوت که بجای حفظ کردن کل مطلب، کلمات کلیدی را حفظ میکنند که مربوط به کدام مبحث میباشد تا سریع به سراغ فهرست مطالب مبحث موردنظر رفته و جواب سوال را پیدا کنند .
با اینکار صلاحیت تخصصی مهندسان سنجش نمیشود بلکه سرعت عمل پیدا کردن جواب سؤالات اشخاص مورد سنجش قرار میگیرد و مطلب زیادی به معلومات و تجربه آنها نمیافزاید. و این همان مشکل و معضلی است که قبلاً به آن اشاره شد . صلاحیت مهندسین در کارگاهها پایهگذاری میشود و در اثر تکرار روزانه بصورت ملکه در ذهنشان نقش میبندد و مهندسینی تربیت میشود که موجب کسب آبرو به کشور و جامعه مهندسی میشود و زمانیکه صحبت از صدور خدمات مهندسی پیش آید دیگر دست و دلمان نمیلرزد .
✳️ حق الزحمه خدمات مهندسی ساختمان در هاله ای از ابهام... ✳️
✅ در تیر ماه سال ۱۳۹۶ شورای بررسی و تایید مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی ساختمان بعد از گذشت قریب به ۱۸ سال مجددا تشکیل شد...
✅ مطابق ماده ۱۱۷ آئین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی ساختمان بنا به پیشنهادات واصله از نظام مهندسی و شورای فنی استانها در شورای مار الذکر مورد بررسی قرار می گیرد...
✔️ از آنجا که اطمینان داریم... تا امروز هیچ نوع پیشنهادی پیرامون مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی ساختمان از سوی نظام مهندسی استانها به شورای بررسی و تایید مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی ارسال نشده است... تصمیم گرفتیم... با ارائه برخی محاسبات از طریق معکوس به نتیجه ای منطبق با میزان مطلوب حق الزحمه خدمات مهندسی برسیم...
✅ حداقل هزینه برای یک زندگی ساده:
✔️ اجاره ماهانه یک آپارتمان کوچک در مناطق متوسط شهرها:
۲.۰۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه ماهانه تحصیل یک کودک دبستانی در یک مدرسه غیر انتفاعی معمولی به همراه سرویس و سایر موارد:
۱.۲۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه های ماهانه مرتبط با ایاب و ذهاب یا استهلاک و معاوصه یک خودروی تولید داخل:
۶۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه ماهانه دو بار تناول غذا در یک رستوران معمولی به همراه خانواده:
۴۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه خرید لباس و کیف و کفش به صورت ماهانه :
۵۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه ماهانه بابت یک سفر سالیانه ساده در داخل کشور:
۴۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه غذای یک خانواده ۳ نفره در ماه:
۱.۲۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه ماهانه اعیاد، جشنها، مراسمات :
۳۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه مربوط به پزشک و دندان پزشک به صورت روتین و عادی:
۳۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه ماهانه مربوط به خرید یا تعویض فقط یکی از لوازم منزل به عنوان نمونه یک تلویزیون معمولی:
۷۰۰.۰۰۰
✔️ سایر هزینه ها:
۵۰۰.۰۰۰
✔️ جمع هزینه های ماهانه:
۸.۱۰۰.۰۰۰ تومان معادل هشتاد و یک میلیون ریال!!!
✔️ جمع هزینه های سالانه:
۱۲ × ۸۱.۰۰۰.۰۰۰ = ۹۷.۲۰۰.۰۰۰
✅ فرض می کنیم مبلغ ۹۷.۲۰۰.۰۰۰ تومان برای یک مهندس شاغل در پایه دو و فعال در بخش ارائه خدمات مهندسی منظور گردد به گونه ای که وی قادر باشد حداقل ۷.۰۰۰ متر از ۱۲.۰۰۰ متر ظرفیت اشتغال خود را در قالب ۸ کار در یکسال استفاده نماید... ( گرچه بعید به نظر می رسد...)
✔️ محاسبه حداقل بهای خدمات مهندسی در ازای ارائه خدمات کامل توسط یک مهندس پایه دو فعال در بخش ارائه خدمات مهندسی در حالتی که وی قادر باشد به صورت میانگین حداقل ۶۰ درصد از سقف ظرفیت اشتغال سالانه فعلی خود را استفاده نماید:
۹۷.۲۰۰.۰۰۰ ÷ ۷.۰۰۰ = ۱۳.۸۸۵
✅ فرض کنیم مبلغ محاسبه شده در قسمت اخیر به صورت جداگانه و کاملا مساوی به هریک از ۴ طراح و ۴ ناظر حقیقی یک ساختمان تعلق گیرد... در این حالت مجموع حق الزحمه خدمات مهندسی ساختمان به ازای هر متر مربع بنا برابر:
✔️ ۸×۱۳.۸۸۵= ۱۱۰.۸۴۰
تومان می شود...
بر اساس برخی مطالعات میدانی هم اکنون هزینه هر متر مربع ساخت ساختمان حداقل متری ۲.۲۰۰.۰۰۰ تومان است...
(۱۱۰.۱۴۰ ÷ ۲.۲۰۰.۰۰۰)×۱۰۰ = ۵.۳ ٪
✅ با مفروضات و محاسبات ارائه شده... همچنین ورود سایر مفروضات نظیر حجم و پیچیدگی ساختمان می توان نتیجه گرفت... حداقل درصد مجموع حق الزحمه خدمات مهندسی ساختمان از هزینه ساخت هر متربع ساختمان برابر ۵.۳ درصد است... در حالی که مطابق مبانی قیمت گذاری مصوب سال ۱۳۷۸ (جدول شماره ۱۱ مبحث دوم) این درصد در بازه ای بین ۴.۱۷ تا ۵.۲۵ در گروههای مختلف ساختمانی متغیر است...
✳️ تذکر: همواره امکان محاسبه دقیق بر پایه بانک اطلاعاتی سازمان های مهندسی ساختمان استانهای کشور توسط این سازمان ها وجود دارد... کافیست با در دست داشتن مفروضات کامل نسبت ظرفیت اشتغال اعضای حقیقی سازمان به کارهای ثبت شده اعضای حقیقی در طول همان سال مبنای تشخیص میانگین ظرفیت اشتغال صرف شده در سال تهیه مبانی قرار گیرد و حداقل حق الزحمه با توجه به مفروضات مربوط به هزینه های زندگی تعیین گردد... سپس امکان ارائه این محاسبات برای تشخیص درصد مجموع حق الزحمه خدمات مهندسی از هر متر مربع هزینه ساخت ساختمان به صورت سالانه یا دوره ای در مبانی پیشنهادی درج گردد... تا اشکال موجود در مبانی فعلی (مبانی مصوب سال ۱۳۷۸) پیرامون ثابت بودن درصد مجموع حق الزحمه از هزینه های ساخت ساختمان مرتفع گردد...✳️
✅ به نظر لازم است سیستم حاکمیت فرمول محاسبه حق الزحمه (مبانی قیمت گذاری) را به گونه ای تهیه نماید که حق الزحمه مستفاد از آن امکان ایجاد و ادامه یک زندگی ساده برای یک مهندس پایه دو فعال در عرصه ارائه خدمات مهندسی... در حالی که وی فاقد هرگونه شغل دیگر باشد را فراهم نماید... علاوه بر این... لازم است در شرایط فعلی فکری اساسی در زمینه تعاریف شغلی مهندسان دارای پروانه اشتغال بالاخص آنان که فاقد هرگونه شغل رسمی دیگر هستند... اندیشیده شود...
مهندس ناظر بیکار ساختمان
۲۲:۲۵ ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
برخوردهای دوگانه با پروژه های عمرانی دولتی و خصوصی
انتظار دوگانه و متفاوت کيفيت ھای فنی- مهندسی، اعمال کدھای فنی متفاوت و بعضا متناقض و ھمچنين تفاوت در مدیریت راھبردی طرح واجرای پروژه ھای عمرانی و غير عمرانی، متمایز کننده ترین تفاوت فنی و مهندسی صنعت ساختمان ایران با کشورھای توسعه یافته است، که خود این موضوع نيز مهمترین عامل تفاوت کيفت بخش ساختمان در پروژه ھای دولتی و غيردولتی است.
این برخورد دوگانه عامل بوجود آمدن ساختار نامتوازن و پيچيده ای به نام سازمان نظام مهندسی شده که نه تنها کمک قابل توجهی به بهبود وضعيت مهندسی صنعت ساختمان نکرده، بلکه خود منجر به بوجود آمدن پيچيدگی ھا و بی انضباطی ھای گسترده ای در این حرفه مهندسی شده است. از طرف دیگر محدودیت ھای
سيستمی (فنی، مهندسی، اداری، حقوقی و تجاری) ھر دو ساختار دولتی و خصوصی در اداره و ارائه خدمات برای پروژه ھای برون مرزی، باعث از دست دادن بزرگترین بازارھای خدمات فنی و مهندسی حتی در ھمسایگی کشور شده است.
ناشناس
۲۲:۳۴ ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
تمام هشدارها و پیشنهادات و انتقادات برای اصلاح قانون نظام مهندسی داده شد و گوش های کر و چشمان نابینای اعضای کمیسیون عمران مجلس از شنیدن مشکلات جامعه مهندسی عاجز است ، در صورت عدم اصلاحات در این سازمان عریض و طویل ، این سازمان یا متلاشی و منهدم خواهد شد یا منحل میشود .
ناشناس
۱۸:۵۱ ۲۲ بهمن ۱۳۹۷
طرح سئوال
مبنای تعیین کیفیت یک پروژه ساختمانی چیست؟
ضمانت کیفیت در پروژههای ساختمانی چگونه تامین میشود؟
ارتقا کیفیت پروژههای ساختمانی و افزایش عمر مفید آنها چگونه محقق میشود؟
مشوق سازندگان و سرمایهگذاران ساختمانی در افزایش کیفیت پروژههای خود چیست؟
پشتوانههای قانونی حمایت از بهرهبرداران و مصرفکنندگان در قوانین کشور چگونه تعریف شده است؟
بالا بردن استانداردهای تولید مصالح ساختمانی از چه طریق محقق میگردد؟
روشهای صنعتی چگونه میتوانند جایگزین شیوههای سنتی ساخت شوند؟
مبنای تعیین قیمت پروژههای ساختمانی چیست؟
مبنای تعیین قیمت دو پروژه همجوار در یک منطقه شهری چیست؟
خریدار و فروشنده پروژههای ساختمانی در چه شرایطی میتوانند با آسودگی خیال معامله کنند؟
کنترل و تنظیم قیمت بازار در صنعت ساختمان چگونه محقق میشود؟
چه میزان از ارزش یک پروژه به موقعیت محلی و چه میزان به کیفیت طرح و اجرا آن مربوط است؟
تحقق بازار رقابتی در صنعت ساختمان مبتنی برکیفیتهای مهندسی چگونه تعریف میشود؟
کیفیت تضمین شده خریدار و سود تضمین شده سازندگان ساختمانی چگونه محقق میشود؟
مشاغل حرفه ای (Professional)
و غيرحرفهای (Professional-Un)
در دنيا از تعاریف و جایگاه اجتماعی و حقوقی متفاوتی برخوردارند. مشاغل حرفه ای بر پایه چهار اصل تخصص، تعهد، مسئوليت پذیری و خودمختاری شکل میگيرند که متخصصان این بخش ھا بر اساس قدرت تشخيص و قضاوت خود وظيفه تامين امنيت جانی و مالی افراد جامعه را به جای آنان بر عهده دارند.
جایگاه مشاغل حرفه ای در اجتماع به ميزانی است که مهر و امضای حرفه مندان به اندازه قاضی، رسميت حقوقی و اجتماعی دارد. افرادی نظير معماران، مهندسان، پزشکان، معلمان و حقوقدانان جزو مشاغل حرفه ای محسوب میشوند و کليه مشاغل خارج از این دایره،مشاغل غيرحرفه ای به حساب میآیند. به ھمين دليل نيز مدیریت و اعتباربخشی به این شأن و منزلت اجتماعی که ناشی از اعتماد جامعه به این افراد است، نياز به قانون خاص و شکل دھی سازمان ھایی دارد که از این اعتماد اجتماعی پاسداری و حفاظت کنند.
شکل دھی سازمان ھایی که فعاليت حرفه ای حرفه مندان را بر اساس قانون و در تخصص ھای مختلف مدیریت و نظارت کنند منظور نهایی است بطوری که این سازمان ھا به عنوان یک سيستم متعادل بين تقاضای جامعه برای دریافت خدمات حرفه ای حرفه مندان از یک سو و دریافت حق الزحمه متناسب توسط آنان از سوی دیگر عمل میکنند. طبق معيارھای جهانی تحقق دو ھد ِف فوق اساس و ماھيت شکل گيری تمامی سازمان ھای حرفه ای-صنفی را شامل میشود.
ناشناس
۲۲:۳۰ ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
الان برخی افراد بی تخصص با خرید یا اجاره کردن پروانه اشتغال مهندسان ، اقدام به تاسیس شرکت های ازمایشگاه خاک یا شرکت های مجری حقوقی و نظارت حقوقی میکنند و اگر پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی اعضای هیات مدیره توسط شرکت اجباری شود و اعضای موظف به حضور تمام وقت در شرکت باشند امضافروشی متوقف میشود .
ناشناس
۰۲:۳۸ ۲۴ بهمن ۱۳۹۷
❓آیا بعد از تغییر ساختار مدیریت وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن و ساختمان... رویکرد کلی این وزارت خانه نیز تغییر نموده است؟؟؟
❓آیا دستور العمل ها... شیوه نامه ها و بخشنامه های ابلاغی قبلی همچنان معتبر شناخته می شوند؟؟؟
❓آیا وزارت راه و شهرسازی همچنان در پی حذف روش دو نقشه ای است؟؟؟
الان چندین شرکت مجری حقوقی یا آزمایشگاه خاک سراغ دارم که اعضای هیات مدیره این شرکت ها یا کارمند بخشداری هستن یا کارمند شهرداری یا کارمند بانک یا .... ولی متاسفانه نه شورای انتظامی نظام مهندسی نه واحد نظارت عالیه اداره راه و شهرسازی نه سازمان بازرسی کل کشور هیچ کنترلی بر این تخلفات ندارند .
ناشناس
۰۹:۱۱ ۲۱ بهمن ۱۳۹۷
برای تاسیس آزمایشگاه های خاک ، حتما باید مهندسان به طور تمام وقت در آزمایشگاه شاغل باشند و شغل دولتی یا خصوصی نداشته باشند .
الان تست سه محوری خاک ۸ میلیون تومن هست ولی مالکان باتخفیف گرفتن از آزمایشگاه های خاک فقط ۶ میلیون تومن پرداخت میکنند که این پایمال کردن حق و حقوق مهندسان است
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۱ بهمن ۱۳۹۷
اگر الان آزمایشگاه های خاک پالایش شوند تعداد زیادی از اعضای هیات مدیره این آزمایشگاه ها باید پروانه خود را باطل کنند چون یا کارمند دولت هستن یا شاغل در صنایع و کارخانه جات هستند .
ناشناس
۱۲:۵۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۷
وقتی حق بیمه تامین اجتماعی مهندسان شاغل در آزمایشگاه های خاک توسط نظام مهندسی پرداخت شود ، امضافروشی و مدرک فروشی در آزمایشگاه های خاک متوقف میشود .
ناشناس
۱۲:۵۵ ۲۱ بهمن ۱۳۹۷
باید مالکان زمین موظف شوند حق الزحمه آزمایشگاه های خاک را طبق تعرفه نظام مهندسی به حساب وزارت راه و شهرسازی یا خزانه کل کشور واریز کنند تا تخفیف گرفتن مالکان از شرکت ها و آزمایشگاه ها متوقف شود .
ناشناس
۱۶:۰۸ ۲۱ بهمن ۱۳۹۷
اظهارنظر کارشناسی درباره «طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان»
مرکز پژوهشها مجلس شورای اسلامی .
ناشناس
۱۱:۱۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۷
سلام.سؤالی از دوستان داشتم.
حق الزحمه نظارت یک پروژه را چه زمانی باید گرفت؟ که یکوقت سرمون کلاه نره:
۱_پس از کسر ظرفیت
۲-قبل از امضا تعهد محضری
۳-بعد از امضا تعهد
۴- پس از درج مهر سبز
و یا ....
لطفا راهنمایی کنید. سپاس
تنها پشتوانه تحقق نظام مسئولیتی در اقتصاد آزاد تحقق نظام خودکنترلی با پشتوانه بیمه به عنوان ابزار مدیریت و کنترل ریسک و نیز گارنتی کیفی محصولات تولید شده در صنعت ساختمان است. این فرایند تنها شیوه ارائه خدمات مهندسی در ابعاد ملی و بینالمللی است که اقتصاد این صنعت را در دنیا بر این مبنی مدیریت و راهبری میشود. صنعتی که یکی از بزرگترین چرخههای مالی بینالمللی را به خود اختصاص داده است.
اعمال ادبیات اجرایی این صنعت نه یک انتخاب که یک اجبار ملی برای برون رفت از فضای حاکم در صنعت ساختمان کشور است.
اعضای کمیته ها و کمیسیون های تخصصی نظام مهندسی نباید کارمند دولت باشند مثلا اقای امیدپور کارمند اداره کار و تعاون و رفاه اجتماعی اراک می باشد و عضو کمیته ایمنی نظام مهندسی اراک هم می باشد که این با قانون منع تعارض منافع در تضاد است .
ناشناس
۱۳:۲۷ ۰۶ بهمن ۱۳۹۷
❌ حال و روز این روزهای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور
برای جلوگیری از تخفیف گرفتن مالکان از شرکت های آزمایشگاه خاک باید حق الزحمه شرکت های آزمایشگاه خاک و بتن توسط مالکان به حساب نظام مهندسی یا اداره کل راه وشهرسازی یا خزانه کل کشور واریز شود و سپس این مبلغ پس از کسر مالیات و هزینه های حسابرسی به حساب آزمایشگاه عودت داده شود .
ناشناس
۱۸:۳۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
عضویت افراد بیش از ۲ دوره متوالی در انتخابات هیات مدیره و انتخابات بازرسان نظام مهندسی ممنوع شود .
ناشناس
۰۰:۲۵ ۱۹ بهمن ۱۳۹۷
باید عضویت بیش از ۲ دوره متوالی در انتخابات هیات مدیره نظام مهندسی ممنوع شود .
ناشناس
۰۰:۲۸ ۱۹ بهمن ۱۳۹۷
ایجاد بانک اطلاعات شغلی تحصیلی و بیمه ای مهندسان
ناشناس
۲۰:۱۹ ۲۴ اسفند ۱۳۹۷
دوستان به این نکته دقت کنید دریافتی شهردار کلان شهر اراک با 3500 پرسنل مستقیم نه 54 پرسنل و مسئولیت و وظایفی حداقل 20 برابر نظام مهندسی ساختمان و بودجه ای نزدیک به 500 میلیارد تومان کمتر از حقوق مدیر نظام مهندسی اراک هستش.
ناشناس
۱۹:۵۵ ۰۵ بهمن ۱۳۹۷
مقایسه آزمون های بین المللی ورود به حرفه با آزمون های داخلی:
در ایران نیز مشابه آزمون های FE همان پایه 3 نظام مهندسی میباشد و آزمون PE ، پایه 2 و آزمون SE پایه 1 میباشد منتها تفاوت آزمون های ورود به حرفه داخلی با خارجی در اینست که در ایران اگر مهندسی در آزمون پایه 3 قبول شد برای دریافت پایه 3 به 2 نیاز به آزمون مجدد نیست بلکه با گذراندن دوره هایی موسوم به ارتقا پایه با دریافت نمراتی میتواند برای مثال طی حداقل یکی دو سال به پایه بالاتر ارتقا یابد و از تفاوت های مهم دیگر اینست که در ایران هر مهندسی که پایه 3 خود را دریافت میکند بلافاصله حق امضا را نیز دریافت میکند که این به هیچ وجه در آزمون های بین الملللی ورود به حرفه صادق نمیباشد چراکه تازه بعد از قبولی در آزمون PE هست که میتواند این امکان را دست یابد.
همچنین شرط شرکت در آزمون PE گذراندن دوره های آموزشی مختلف جهت دریافت رتبه هایی به اسم PDH میباشد (Professional Development Hour (PDH . دقیقا همانطور که در ایران نیز برای ارتقا پایه به شرکت در چنین دوره های نیازمندیم. بنابراین با مقایسه این دو آزمون در میابیم آزمون های بین المللی نسبت به آزمون ورود به حرفه داخلی دارای سخت گیری بیشتری در ارتقا پایه میباشند چراکه علاوه بر لزوم به حدنصاب رساندن PDH نیاز به شرکت در آزمون مجزایی برای دریافت PE مهندسی نیز میباشد.
از نکات جالب توجه در آزمون های بین المللی مهندسی استفاده از منابع کمک آموزشی شبیه به آنچیزیست که در آزمون های داخل ایران از آنها برای قبولی در آزمون کمک میگیریم برای مثال دو نمونه کلید واژه و ماشین حساب های مهندسی. البته برای استفاده از ماشین حساب مهندسی NCEES مهندسان را محدود به استفاده از مدل های خاصی از ماشین حاسب میکند که از این صفحه از وبسایت میتوانید مدل های مربوطه را مشاهده بفرمایید. هرچی که هست میبینیم تا چه اندازه قبولی در آزمون میتواند فکر های مهندسین را اینچنین به سمت هم سوق دهد که به طور غریزی و بدون آنکه الگوبرداری در کار باشد از ابزارهای کمک آموزشی تا این حد شبیه به هم در داخل و خارج از کشور استفاده شود (برای مثال موسسه 808 که اولین موسسه در استفاده از این ابزار های کمک آموزشی کلید واژه و ماشین حساب مهندسی از سال 90 تاکنون میباشد قبل آن از وجود چنین چیزی در آزمون بین المللی ورود به حرفه بی اطلاع بوده است)
مهندسی که بازم بخواد با تخفیف کار کنه پیشنهاد میدم مدتی حین تردد با ماشین شخصی ش، با اسنپ و غیره مسافر داخل مسیر ببره، یاد بگیره حتی رانندگان محترم اسنپ که از تمام اقشار جامعه هستن برای دلایل شخصی و مشکلات مالی و هر چیزی، زیر نرخ مصوب کار نمیکنن
وقتی که بازرسی نشه همین است که هست برای واردات اجناس خاص مثل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت موظف است که بازرس داشته باشه برای بازرسی چه استخدام مهندسان تجهیزات پزشکی چه ارجاع به مهندسان تجهیزات پزشکی فرض کنید که مثلا سازمان نظام مهندسی تجهیزات پزشکی !!!! مهندسان تجهیزات پزشکی را ارجاع دهد نخند بسه نخند اخه محض اطلاع 5 ساله که امرحاکمیتی را سازمان نظام مهندسی داره ارجاع میده ان به هیات مدیره ها و هیات مدیره زادگانش چرا گریه میکنی ؟
تعرفه های نظام مهندسی مطابق با نرخ تورم افزایش یابد .
ناشناس
۲۳:۱۳ ۲۱ دی ۱۳۹۷
با استعلام از سازمان بازنشستگی کشوری و صندوق بیمه تامین اجتماعی ، میتوان مهندسان بازنشسته را که درآمد دایمی و مادام العمر دارند شناسایی کرده و ضمن حذف این مهندسان بازنشسته چندشغله از لیست ناظران و مجریان ، حدود ۵۰۰ هزار مترمربع ظرفیت کار ساختمانی برای ناظران و مجریان بیکار آزاد میشود .
صحیح است متاسفانه همه مسئولیت ساختمان باچندرقاز تعرفه به ناظر تفویض میشودمادام العمر
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۰ بهمن ۱۳۹۷
دیوان مجلس و سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری بهتر است بر قانون ممنوعیت به کارگیری مجدد بازنشستگان نظارت داشته باشند
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۱ دی ۱۳۹۷
من در یک شرکتی عضو هیات مدیره بودم و بعد از مدتی اومدم بیرون - الان بعد از ده سال یک روز دیدم حسابهای بانکی مسدود شده - به بانک مراجعه کردم دیدم اداره دارایی به علت بدهی مالیاتی شرکت که در سال 97 واریز نشده تمامی حساب های من و تمام اعضای هیأتمدیره را مسدود و از بانکها خواسته تا حتی اگر حسابی موجودی داره به حساب دارایی منتقل کنه از اون طرف نامه به راهنمایی و رانندگی زده که که ماشینم نیز توقیف بشه - حالا ببین یک درصد سهام ارزشش را داره با نه
کسی هست الان بدونه مسولیت مهندسین اساسا چگونه تعریف شده
تا کی ادامه پیدا میکنه
از کی شروع میشود
و ........
در صورت بروزاتفاق مهندسین باید همه زندگی خود را بفروشند و جبران کنند ؟
ناشناس
۰۰:۱۴ ۱۸ دی ۱۳۹۷
اگر باور داریم که هر مهندس در مقابل امضا خود مسوول است که هست برای صحت انجام وظیفه و ارایه خدمت ، طراح ، ناظر و مجری ذیصلاح باید بازرس ساخت و ابزار کنترلی قوی از سوی وزارت کشور وجود داشته باشد ، والسلام .
با شناسایی مهندسانی که کارمند دولت هستند و حذف آنها از لیست ناظران و مجریان ساختمان ، هر سال حدود ۵۰۰ هزار مترمربع سهمیه نظارت و اجرا آزاد میشود و فرصت اشتغال برای ۱۰۰۰ نفر مهندس بیکار ایجاد میشود .
ناشناس
۰۰:۲۳ ۱۹ بهمن ۱۳۹۷
مهندس ناظر ، مهندس طراح ، مهندس مجری ، مهندس آزمایشگاه که از طرف نظام مهندسی بیمه نشده باشد پس در آینده حقوق بازنشستگی ندارد، مجبور است تا آخر عمر کار کند تا
هزینه های زندگی را تامین کند پس دفترچه درمانی ندارد پس امنیت شغلی ندارد پس مجبور است چند کار همزمان داشته باشد
ناشناس
۲۰:۱۹ ۱۶ دی ۱۳۹۷
باسمه تعالی
مسولیت مهندس ناظر
چرا تمامی قصورات ویا ایرادات ساختمانی باید مشمول حال مهندس ناظر گردد. آیا شهرداری یا نظام مهندسی که مسولیت نظارت بر نحوه اجرای ساختمان یا طراحی های تایید شده توسط خودشان، مسولیت ندارندوآیا مطلقا تایید آنها درست وضامن است. اگر هست چرا مجدد در آخر هر اتفاقی ناظر گرفتار است اگر نسبی است باز چرا ناظر همیشه درگیر است. و کوتاهی یا عدم اجرای صحیح یک پروژه ای توسط پیمانکاران یا کارگران که ناظر 24ساعت نمی تواند بر سر پروژه حضور داشته باشد باز شامل حال ناظر چرا می شود. در حالی که رکن نظارت و جلوگیری از تخلف شهرداری و نظام مهندسی می باشد. در زمان حادثه یا تخلفی که بعداز پایان کار ناظر را گرفتار می کند، آیا دراینجا فرار از مسولیت در دو ارگان یا سازمان نظام مهندسی و شهرداری دیده نمی شود. آیا قانون نظام مهندسی از باب مسولیت مهندس ناظرکه به نوعی ناظر نماینده دو سازمان ذکر شده می باشد نباید تغییر و اصلاح شود حتی در خیلی موارد دیده شده که تخلف صورت گرفته توسط مجری باز مهندس ناظر را درگیر کرده است. اگر مسولیت برای پیمانکاران هم به صورت قانون در آید و هر کس بداند که کوتاهی در کار خودش، باعث مجازات کیفری ویا حقوقی می شود و این قانو ن جدی اجرا شود هر کس نسبت به اندازه ومسولیت خود، جدی تر و با مسولیت بیشتر درگیر کار می شود.
و هیچکدام از کارمندان راه و شهرسازی، شهرداری ها و بقیه جاهایی که مداخله می کنن حق عضویت در هیأت رییسه نظام مهندسی رو نداشته باشن
ناشناس
۱۷:۵۶ ۲۱ دی ۱۳۹۷
باید صلاحیت اجرای معماری از صلاحیت اجرای عمران جدا شود ، متاسفانه الان به مهندسان معماری و عمران یک صلاحیت اجرا میدهند در حالیکه رشته عمران مربوط به پی و اسکلت ساختمان است ولی رشته معماری مربوط به نماسازی و دکوراسیون داخلی است و دادن صلاحیت اجرای یکسان به این دو رشته ، اشتباه است .
ناشناس
۱۰:۵۶ ۱۵ دی ۱۳۹۷
⚫️⭕️طرح پیشنهادی برای "بیمه و بازنشستگی" اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان
✍️مجتبی صابر، دبیر گروه تخصصی عمران سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
▪️یکی از نیازها و درخواستهای اولیه و اصلی اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان، داشتن بیمه و بهره مندی از بازنشستگی است.
▪️در جامعه اقشاری مانند: پزشکان، مهندسان، وکلا و ... به علت اشتغال خاصی که دارند فاقد رابطه حقوق بگیری یا مزدبگیری هستند و در نتیجه در قالب تعریف شده برای شمول استفاده از بیمه های اجتماعی قرار نمی گیرند.
▪️به منظور پاسخ به دغدغه فوق، طرح "صندوق حمایت اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان" در 23 ماده و آیین نامه اجرایی آن تهیه شده است که با توجه به طرح #اصلاح_قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در مجلس، در مراجع مختلف در حال پیگیری آن هستیم.
بازرسان سازمان بیمه تامین اجتماعی باید حضور و غیاب مهندسان عضو شرکت های آزمایشگاه خاک را در دفتر مرکزی شرکت کنترل کنند تا مبادا کارمندان دولت ، مهر و مدرک خود را به این شرکت ها فروخته باشند بدون حضور فیزیکی در شرکت
ناشناس
۰۹:۵۰ ۱۴ دی ۱۳۹۷
همانطور که بارها عرض شد کاهش تخفیف ها خصوصا در بخش اجرا نتیجه کاهش عرضه در مقابل تقاضای کار بود که مالکین ناچارا باید به خواسته مهندسین تمکین می کردند
ظرفیت اشتغال به کار مجری پایه ۳ از ۱۵۰۰ متری به ۶۰۰ متر کاهش پیدا کنه تا عرضه و تقاضای کار به تعادل برسد .
ناشناس
۰۱:۳۰ ۲۷ اسفند ۱۳۹۷
اغلب مهندسان ناظر ، بیمه بازنشستگی ندارند .
ناشناس
۲۳:۲۴ ۱۳ دی ۱۳۹۷
باتوجه به رکود کاری وتورم ، ارجاع کار نظارت به کلیه کارکنان دولت که دارای پروانه اشتغال میباشند( وزارتخانه ها، سازمانهای دولتی،نمایندگان مجلس،کارکنان مجلس،کارکنان شهرداری،شورای شهرودفاتر خدمات الکترونیک وسایر نهادهای دولتی که بطور رسمی مشغول به کار بوده وماهیانه دارای درامد مستمر میباشند .تا زمان ثبات بازار کار از ارجاع کار خوداری شود.تا از این رهگذر مهندسین جوانی که به تازگی پروانه اشتغال اخذ نموده و در هیچ نهادی مشغول بکار نمیباشند با کسب حق نظارت بزندگی ادامه دهند.( تقسیم عادلانه ثروت)...بازرسی از کارگاه های ساختمانی باید توسط کارشناسان ماده ۲۷ نظام مهندسی ومهند سینی که دارای کارت کارشناسی دادگستری وقوه قضائیه ک عضو نظام مهندسی بوده ودارای پروانه اشتغال میباشند صورت گیرد. کلیه اعضا' سازمان بیمه سازمان تامین اجتمائی شوند.کسانی که شغل دولتی یا سازمانی ندارند.
با استعلام کدملی و شماره شناسنامه افراد از سازمان برنامه و بودجه و مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی میتوان مهندسان شاغل در ارگان های دولتی و نهادهای نظامی و صنایع و پتروشیمی ها و پالایشگاه ها و ... را شناسایی کرد . و پروانه اشتغال آنها را باطل کرد .
ناشناس
۱۰:۰۲ ۱۴ دی ۱۳۹۷
مهندسی که کارمند قرارگاه خاتم الانبیا سپاه است و برجی ۱۰ میلیون تومان حقوق میگیرد ، مهندسی که کارمند پتروشیمی امام خمینی شازنده و برجی ۵ میلیون تومان حقوق میگیرد اصلا نباید از پروانه نظارت نظام مهندسی استفاده کند
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۴ دی ۱۳۹۷
کارمند دادگستری که با پارتی بازی و سهمیه بازی و بدون آزمون استخدام شده ( چون پدرش قاضی بوده )و برجی ۶ میلیون تومان حقوق میگیرد نباید از پروانه نظارت یا طراحی نظام مهندسی استفاده کند .
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۳ دی ۱۳۹۷
باید مهندسان جوان ( پایه ۳) زیر نظر مهندسان با سابقه ( پایه ۱ ) کارکنند مثل وکلا که کارآموز وکالت پایه ۳ و کارآموز وکالت پایه ۱ داریم .
یک نفر ۱۵۰۰ متر در سال کار کرده و یک نفر ۲۳۰۰۰ متر .یکنفر ۸ کار و نفر بعدی ۲۸ کار .پایه ۳ نقشه گروه ج طراحی کرده و تا دلت بخواد نقشه گروه ب و امروز جوابیه شورای انتظامی به شکایت مطروحه در این خصوص این شد. نامبردگان منطبق بر مقررات ملی ساختمان فعالیت کرده اند .
ناشناس
۲۲:۰۸ ۰۹ دی ۱۳۹۷
مهندس ناظر بازنشسته شرکت برق باختر برجی ۵ میلیون تومن حقوق میگیرد و ۱۸ سال پس از بازنشستگی همچنان از سهمیه های نظارت نظام مهندسی استفاده میکند ولی یک مهندس ناظر جدید الورود سازمان که نه کار دولتی دارد نه حقوق بازنشستگی باید از شدت بیکاری غاز بچراند .
در هر برش زمانی پایه های ۳، ۲، ۱ و ارشد به ترتیب عبارتست از:
پایه ۳ ———– ۸۰۰۰متر مربع
پایه ۲ ———-۱۲۰۰۰متر مربع
پایه ۱———–۱۶۰۰۰متر مربع
ارشد———–۲۰۰۰۰ متر مربع
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۳ دی ۱۳۹۷
به جای دادن ۸ کار همزمان به یک نفر مهندس ناظر میتوان به ۸ نفر مهندس ناظر هرکدام یک کار نظارت داد ، اصلا دادن چند کار همزمان به یک مهندس معنی ندارد چون یک نفر مهندس در آن واحد نمیتواند چند کار ساختمانی را کنترل و نظارت کند . پس نمیتواند در آن واحد سرچند ساختمان حضور داشته باشد .
ناشناس
۱۰:۲۳ ۱۳ دی ۱۳۹۷
دادن چند کار همزمان به یک نفر مهندس ناظر یعنی جمع شدن پول و ثروت در یکجا یعنی ایجاد رانت و فساد
ناشناس
۰۹:۰۵ ۲۹ اسفند ۱۳۹۷
اعضای کمیته های تخصصی نظام مهندسی با انتخابات مشخص شوند .
ناشناس
۲۳:۲۸ ۰۷ دی ۱۳۹۷
باتوجه به اینکه زیربنا بالای ۱۰۰۰ متر است.بعد تایید اعلام حریق توسط ناظر برق و اتفا ء توسط ناظر مکانیک .آتش نشانی هم باید تایید کنه
❇️ در حالیکه در جلسه غیر قانونی روز گذشته در ساختمان شورای مرکزی هیچ دعوتی در نامه از مثلا مشاوران رئیس سابق شورا صورت نگرفته بود باز جامعه مهندسی کشور شاهد حضور دو تا از این مثلا مشاوران در جلسه بودند
سلام طی جلسه ای که امروز به عنوان نمایندگان واحد انفورماتیک سازمان با واحد فن آوری اطلاعات شهرداری پیرامون ارائه گزارشات مرحله ای ناظرین محترم به صورت اینترنتی از طریق پورتال سازمان برگزار نمودیم؛ مقدمات اجرایی نمودن کار مورد بررسی قرار گرفت و نمونه اولیه این گزارشات به شهرداری ارسال گردید. در هفته های آتی کلیه ناظرین محترم می توانند گزارشات مرحله ای خود را از طریق سایت سازمان به صورت اینترنتی به شهرداری ارسال نمایند.
کوه دانی
ناشناس
۰۰:۳۷ ۰۹ دی ۱۳۹۷
ایا میدانستید بر روی سامانه ستاد فقط کمتر از ۵۰ درصد مناقصات بارگذاری میشود ؟
ناشناس
۲۱:۵۱ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
✅سه سال ریاست سازمان نظام مهندسی در اختیار شخصی بود که اساسا فاقد هرگونه دانشنامهی معتبر مهندسی است. این اتفاق، یک مسالهی شخصی نیست. جریانی باید بهقدری منسجم کارکرده باشد که در حوزهای که افتخارِ دانش مهندسی ایران است و دهها مهندس با اعتبار جهانی دارد، فردی به ریاست سازمان برسد که اساسی فاقد گواهینامهی مهندسی است. شگفت آنکه علیرغم دستور صریح مبنی براینکه باید تمام پروانههای صلاحیت وی ابطال گردد و تمام مبالغی که نامبرده دریافت کرده با سازمان نظام مهندسی بازگردانده شود، هنوز اقدام مؤثری صورت نگرفته و خبرها حکایت از لابیهای سنگین برای سرپوشگذاشتن بر این فساد آشکار و راستوریست کردن ظاهریِ کار است.
هیچ کدوم از ناظرای ساختمون ما تا حالا سر پروژه نیومدن. چون معمار دیروز اومد تو ذهنم اومد و گفتم و الا من منظورم کل جامعه مهندسین بود اگه همگی تو کارامون جدی تر باشیم میشه تخفیف رو از ذهن بیشتر مالکها پاک کنیم.به شرطی که درست کار کنیم
یه مهندس معمار بامسیولیت نامحدود ومادام العمر از یه پروژه ۱۰۰۰متری به سختی شاید بتونه ۵ میلیون تومن بگیره ولی یه قالبند تا ۳ماهپیش ۱۰۰۰متر رو ۴میلیونمیگرفته سقف میزده والان۸میلیونمیگیره سقف میزنه
علت افزایش قیمتش اینبوده که نشستن توی خونه هاشونوونامهنگاری کردن تا نتیجه بگیرن!!!!
ناشناس
۱۹:۰۴ ۰۶ دی ۱۳۹۷
❇️ در حالیکه در جلسه غیر قانونی روز گذشته در ساختمان شورای مرکزی هیچ دعوتی در نامه از مثلا مشاوران رئیس سابق شورا صورت نگرفته بود باز جامعه مهندسی کشور شاهد حضور دو تا از این مثلا مشاوران در جلسه بودند
ناشناس
۲۳:۵۱ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
ما الان تو کار خودمون کارو رسوندیم به نازک کاری تازه امروز مهندس معمار اومده تا طبقه یک و ده دقیقه سر کار بوده و رفته.خوب مالک قطعا از این مهندس دنبال تخفیف گرفتن هست. ولی اگه شما خدمات بدید به مالک اونم میاد سراغتون اونوقته که بدون تخفیف میتونید امضا بزنید
سلام دوستان، من عضو معمولي شركت ناظران حقوقي هستم كه قرارداد ٣ ساله دارم و ١ سال وچند ماه هم از قراردادم گذشته و تو اين مدت هم هيچ پرونده اي بهم ارجاع نشده. الان كه ميخوام از شركت خارج بشم شركت جوابگو نيست. كسي هست كه راه حلي داشته باشه؟
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۷ آذر ۱۳۹۷
با توجه به اينكه اشتغال مهندسان در شركت هاي ناظران حقوقي سبب ايجاد و افزايش ظرفيت مي شود آيا مهندسين مي توانند حق و حقوقي را مطالبه نمايند؟
و ديگر اينكه اگر آن شركت پروژه ايي را مثلا در بخش تاسيسات برقي قبول نمايد چگونه مسئوليت متوجه مهندس شاغل خواهد شد؟
علیرغم افزایش ۵۵۰ هزار نفری تعداد مهندسان و کاهش تعداد پروانه های ساختمانی صادر شده توسط شهرداری ها ، هنوز هم ظرفیت اشتغال مهندسان پایه ۳ نظارت همان ۸۰۰۰ متر سال ۷۸ است و هیچ تغییری نکرده . در حالیکه برای ایجاد تعادل در بازار کار مهندسی باید ظرفیت اشتغال به یک دهم مقدار فعلی کاهش یابد
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
افراد چندشغله و کارمند دولت و بازنشستگان اصلا نباید عضو سازمان نظام مهندسی شوند .
ناشناس
۱۰:۰۶ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
مهندس مجری که بیمه بازنشستگی و درمان ندارد ، حق الزحمه خود را با ۵۰ درصد تخفیف از مالک دریافت میکند چگونه میتواند سرکار حاضر شود ؟
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
شما تصور کنید قبلا یک کیک میوه ای بین ۱۰ نفر تقسیم میشده حالا همین کیک میوه ای بین ۱۰۰۰۰۰ نفر تقسیم میشود پس سهم هرنفر به یک هزارم مقدار قبلی کاهش می یابد . این حکایت سازمان نظام مهندسی است چون این سازمان هیچ خروجی ندارد و گویا برای اعضای این سازمان ، بازنشستگی هیچ معنایی ندارد و الان با انبوه مهندسان پیر و بازنشسته بالای ۶۰ سال در این سازمان مواجه هستیم و در کنار اینها ، سالی ۱۰۰ هزار نفر به مهندسان پروانه دار سازمان اضافه میشود پس سهم اشتغال مهندسان جدید الورود به شدت کوچک شده .
ناشناس
۱۳:۲۹ ۰۷ دی ۱۳۹۷
✅ سوال از دکتر حامد مظاهریان در مورد بیمه مهندسان :
➖ مهندسان دارای پروانه سازمان نظام مهندسی مطرح کرده اند در حالی که تعهد کلیه ساختوسازهای شهر را برعهده دارند، اما از هیچ بیمه سازمان تامین اجتماعی با سابقه تخصصی که مورد پذیرش قرار بگیرد، برخوردار نیستند. آیا برای بیمه مهندسان برنامه ای دارید؟
ناشناس
۱۶:۱۳ ۲۷ آذر ۱۳۹۷
✳️ اولین جلسه رسمی هیئت مدیره نظام مهندسی استان تهران
◀️ در این مدت چه بسیار تلاش ها صورت گرفت و دشمنی ها شد تا مانع برگزاری و اجماع نظر و تفاهم در نظام مهندسی استان تهران شوند تا به این نیت بتوانند به اهداف منفعت طلبانه خویش برسند و چه بسیار به معاونت مسکن و ساختمان فشار آوردند که هرچه سریع تر نظام تهران ماده ۲۶شود. (همان کسانیکه در کانال فیک خود عکسی از شمارش معاون وزیر را به تمسخر نشر می دادند و با انواع توهین و بی حرمتی ها خواهان ماده ۲۶بودند) اما با پادرمیانی حامد مظاهریان معاون وزیر بار دیگر نمایندگان برگزیده مهندسی این استان نشان دادند که امانتدار اعتماد جامعه حرفه ای خود هستند.
◀️ اکنون پس از انتخابات هشتم هیات مدیره استان ها و برگزاری جلسه هیئت مدیره ها و در پس آن انتخاب هیئت رئیسه در هر ۳۱ استان، پرونده اولیه دوره هشتم بسته شد و از این پس باید با همکاری و اتحاد مطالبه گر مواردی بدین شرح بود:
1⃣ اصلاح قانون نظام مهندسی
2⃣ توافق بر روی آیین نامه کنترل ساختمان
3⃣ اصلاح شرح خدمات و تعرفه ها
4⃣ اصلاح ظرفیت اشتغال مهندسی
آیا با عدم رعایت قانون می توان قانون را بر جامعه مستولی نمود؟
درحالیکه پروانه اشتغال رئیس سابق سازمان نظام مهندسی توسط وزیرقبلی راه و شهرسازی لغو گردیده و توسط وزیرفعلی راه و شهرسازی نیز لااقل تا دوماه این لغو ادامه خواهد داشت این پرسش مطرح می شود مگر نه اینکه طبق مواد32 و 34و40قانون هرگونه دخالت افراد فاقدصلاحیت درامورمهندسی مستوجب محکومیت توسط مراجع قضایی خواهد شد ، پس چطور ایشان کمافی السابق در سمت خود ایفای نقش می نمایند؟
از تمامی مسئولین که خودرا دلسوز
از وزیر محترم راه و شهرسازی و معاون مسکن ایشان خواهشمندیم از برگزاری جلساتی که با حضور افرادی شاعبه غیرقانونی بودن را ذهن ایجاد می نماید خودداری نموده و از رئیس سابق سازمان درخواست می کنیم هرچندقدرت نمایندگی مجلس شورای اسلامی این امکان را ایجادمی کند که از قدرت قانون درامان باشیم اما اینگونه اعمال درذهن جامعه جوان مهندسان اثرات مخربی برجای خواهد گذاشت که بایددهه ها شاهد آن باشیم.
لذا اگر همه خود را دلسوز جامعه مهندسی و نظام می دانیم طوری عمل کنیم که قانون نظام در نظر همگان محترم شمرده شود.
در شهریور ماه امسال در کلاس های ارتقا پایه مهندسان مجری نظام مهندسی اراک از پایه ۳ به ۲ شرکت کردیم ( درس نظام برنامه ریزی و کنترل پروژه) ولی بعد گذشت ۳ ماه هنوز گواهینامه ها توسط اداره کل راه و شهرسازی صادر نشده و متاسفانه وقت و عمر مهندسان برای این دولت هیچ اهمیتی ندارد
ناشناس
۱۱:۵۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۷
تفکیک وزارت راه از وزارت شهرسازی در دستور کار دولت قرار گیرد .
⭕️ از ابتدای سال جاری تاکنون نزدیک به 3.5 میلیون مترمربع سهمیه مهندسین در شهر مشهد کسر شده است.در صورتیکه متوسط حق الزحمه ارائه خدمات مهندسی طراحی و نظارت ساختمان ها را 40 هزارتومان و میزان افزایش تعرفه سال 97 نسبت به تعرفه سال 96 را 40 درصد در نظر بگيريم، زیان هندسین ناشی از عدم افزایش تعرفه ها برابر چهل و هشت میلیارد تومان می شود.اکنون که سفره مهندسین هر روز خالی تر می شود، کدام عزیزان پاسخگوی این زیان هستند؟
پیروشکایت از مشاور غیربومی طراحی و نظارت(فاقد صلاحیت) یکی ازپروژه های بلندمرتبه در استان قم،به دلیل عدم رعایت قانون،دفتر حقوقی مذکور(( گروه حقوقی شهر تهران ))به مجازات انتظامی درجه ۵(چهارسال محرومیت پروانه اشتغال) محکوم و رای قطعی ابلاغ شد
پیروشکایت از مشاور غیربومی طراحی و نظارت(فاقد صلاحیت) یکی ازپروژه های بلندمرتبه در استان قم،به دلیل عدم رعایت قانون،دفتر حقوقی مذکور(( گروه حقوقی شهر تهران ))به مجازات انتظامی درجه ۵(چهارسال محرومیت پروانه اشتغال) محکوم و رای قطعی ابلاغ شد
خرید و فروش پروانه مهندسی به راحتی انجام میشود و سازمان نظام مهندسی سکوت کرده .
ناشناس
۲۰:۵۷ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
اگر شرکت ها مجبور شوند برای اعضای هیات مدیره خود ، لیست بیمه تامین اجتماعی رد کنند و برای هر نفر ماهی ۳۸۰ هزار تومان پرداخت کنند هیچ شرکتی به فکر خرید پروانه مهندسان نمی افتد چون هزینه این تقلب بالا میرود
ناشناس
۲۱:۰۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
شرکت های مجری حقوقی و نظارت حقوقی و شرکت های خدمات آزمایشگاهی باید لیست بیمه تامین اجتماعی برای اعضای هیات مدیره و کارکنان خود رد کنند . تا شاغل تمام وقت در شرکت مشخص شود .
ناشناس
۲۳:۴۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
اغلب امضافروشی و پروانه فروشی در شرکت ها توسط افرادی انجام میشود که شاغل تمام وقت سرساختمان نیستند مثلا کارمندان دولت یا اساتید دانشگاه یا معلمان هنرستان یا بازنشستگان یا مربیان فنی و حرفه
ناشناس
۰۰:۰۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۷
افراد بی سواد و بی تخصص به راحتی در حال ثبت شرکت و خرید و فروش یا اجاره کردن مدرک مهندسان هستند .
ناشناس
۰۰:۴۷ ۲۶ آذر ۱۳۹۷
وقتی پرداخت حق بیمه مهندسان توسط شرکت اجباری شود ، این مهندسان در تمام امور جاری شرکت ، مسیولیت خواهند داشت
ناشناس
۰۰:۴۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۷
مدرک تحصیلی ارشد خاک و پی داشته باشند .
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۶ آذر ۱۳۹۷
باید ظرفیت اشتغال به کار شرکت ها کاهش یابد . تا شاهد امضافروشی و نظارت های صوری در صنعت ساختمان نباشیم .
ناشناس
۱۹:۱۰ ۲۶ آذر ۱۳۹۷
حضور یک شخص دیپلمه و بی تخصص در یک شرکت خدمات آزمایشگاهی خاک و بتن چه معنایی دارد ؟؟
ناشناس
۱۹:۱۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۷
ظرفیت اشتغال به کار چند هزار متری شرکت ها و داشتن چند کار همزمان باعث شده که این شرکت ها کمیت را فدای کیفیت کار کردند وفقط به فکر امضافروشی و پرکردن ظرفیت سالانه خود هستند .
ناشناس
۱۶:۱۲ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
ممنوعیت فعالیت مهندسان بازنشسته بالاتر از ۶۵ سال
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
ساز و کار اصلاح این سیستم بسیار دشوار شده
سیستمی که بعد از دو دهه الان سقف مطالبه مهندسین شده دریافت حق الزحمه مطابق تعرفه و به صورت واریز به حسابشان !!!
آن هم چه حق الزحمه ای ؟!! بعید می دانم در هیچ حوزه خدمات تخصصی دستمزدها انقدر سخیف باشد !!!
شخصاً افسوس میخورم که الان باید دعوا بر سر ضوابط و الزامات فنی و اجرایی شدن آنها و فن آوری های نوین و استقرار مفاهیم معماری پایدار و از این دست موارد بود
کسی که درحق الزحمه این کار تخفیف میدهد با توجه به این مسئولیت بالا در این حرفه مشخص است که هیچ تعهدی نسبت به کار ندارد اگه واقعا احساس مسؤلیت وتعهد کاری داشته باشیم میدونیم که این حق الزحمه به صورت کامل کم هم هست چه برسد به تخفیف
اسامی مهندسان بیکار و ورشکسته به کمیته امداد امام خمینی ارسال شود . چون بسیاری از شرکت های پیمانکاری به علت افزایش قیمت دلار و قیر و آسفالت و ماشین آلات ، ورشکسته شدند .
کارمند شرکت برق باختر با ۵ میلیون تومان حقوق ماهانه ، نباید از پروانه نظارت نظام مهندسی استفاده کند .
ناشناس
۱۳:۳۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۷
✅ سخنان ریاست جمهور محترم درباره بخش مسکن در دیدار از وزارت راه و شهرسازی
1. لزوم تفکیک ناظر و مجری
2. لزوم توجه بیشتر به تاسیسات مکانیک و برق ساختمان
3. لزوم نقشه های as built
4. لزوم مصالح استاندارد
5. لزوم وجود کارگر ماهر و مجری ذی صلاح
6. لزوم همراهی کیفیت با کمیت در امر ساختمان
7. لزوم عایق سازی صوتی ساختمان
8. لزوم سخت گیری در نظارت
9. لزوم استفاده از دستگاههای تاسیساتی استاندارد و کم مصرف
10. لزوم بررسی اشکالات صنعت ساختمان در سطوح بالای کارشناسی برای پیدا کردن چرایی تفاوتها در این صنعت بین ایران و کشورهای دیگر
طبق بند 2-5-2 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان وظیفه ناظر انطباق ساختمان با مشخصات مندرج در پروانه و نقشه ها و محاسبات فني ضميمه آن قید گردیده و با توجه به این بند و همچنین بند 2-5- 5 مقررات ملی ساختمان که عنوان شده ناظر نمي تواند مجري تمام يا بخشي از ساختمان تحت نظارت خود باشد مشخصه که ناظر سازنده پروژه نیست که بخواهد نسبت به عمر پروژه تضمین بدهد لذا باید بعد از دریافت پایان کار بهره برداری وظیفه ناظر هم تمام شده تلقی بشه .
همین مساله حتی برای مناطق مختلف یک کلان شهر هم ممکنه باشه. چون سازنده ای که سرمایه زیاد داره و در منطقه ای مثل سجاد یا هفت تیر میسازه، پول مهندس براش چیزی نیست و در نتیجه ممکنه تخلف خودش رو انجام بده و مهندس رو با پیشنهاد مالی راضی کنه یا نهایتا مدام تعویض ناظر انجام بده، بر عکس مناطق ضعیف که به خاطر تعرفه ای که براشون سنگینه فقط مجوز ساخت بگیرن و در نهایت بدون اطلاع به مهندس و بدون اخذ پایانکار بهره برداری کنن تا درگیر پرداخت هزینه مهندسین نشن
عمر مفید ساختمان ارتباطی به ناظر ندارد ناظر که سازنده ساختمان نیست هیچ جای قانون گفته نشده که ناظر باید پاسخگوی عمر مفید ساختمان باشد این یک برداشت کاملا اشتباه است که بجای سازنده ناظر را مسؤل میدانند
طبق بند 2-5-2 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان وظیفه ناظر انطباق ساختمان با مشخصات مندرج در پروانه و نقشه ها و محاسبات فني ضميمه آن قید گردیده و با توجه به این بند و همچنین بند 2-5- 5 مقررات ملی ساختمان که عنوان شده ناظر نمي تواند مجري تمام يا بخشي از ساختمان تحت نظارت خود باشد مشخصه که ناظر سازنده پروژه نیست که بخواهد نسبت به عمر پروژه تضمین بدهد لذا باید بعد از دریافت پایان کار بهره برداری وظیفه ناظر هم تمام شده تلقی بشه .
باید خرید و فروش شرکت های مجری حقوقی توسط افراد بی سواد و بی تخصص متوقف شود . وقتی یک شخص دیپلمه یا بی سواد جزو هیات مدیره این شرکت ها قرار گیرد یقیقا این شرکت و مدرک مهندسان موجود در آن را خریده . اگه قانونی تصویب بشه که شرکت ها هر ماه برای اعضای هیات مدیره خود لیست بیمه تامین اجتماعی رد کنند خرید و فروش مدرک مهندسی متوقف میشود چون صرفه اقتصادی برای خریداران شرکت نخواهد داشت .
به یک مهندس ناظر ۸۰۰۰ متر کار میدهند و یک مهندس ناظر حتی ۱ متر هم نمیتواند کار بگیرد . ظرفیت اشتغال۸۰۰۰ متر برای ناظران پایه ۳ مربوط به زمانی بود که تعداد اعضای نظام مهندسی بسیار کم و در حد هزار نفر بود ولی با افزایش تعداد اعضای نظام مهندسی به ۵۰۰ هزار نفر باید ظرفیت اشتغال ناظران به یک دهم مقدار قبلی کاهش می یافت یعنی ۸۰۰ متر
ناشناس
۱۳:۴۸ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
با سیستم ارجاع به آزمایشگاه های خاک ، کار داده شود
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
سیستم ارجاع کار مجریان و آزمایشگاه های خاک و بتن باید دوباره احیا شود برای توزیع عادلانه کار
ناشناس
۱۴:۰۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
وقتی یک مهندس از بیمه بازنشستگی محروم باشد مجبور است حتی پس از سن ۶۰ سال هم دوباره کار کند و پول در بیاورد ولی اگه مهندسان همگی صاحب بیمه بازنشستگی شوند به محض رسیدن به ۵۰ سال یا ۶۰ سال بازنشسته شده و مابقی عمر را به جای کار کردن به گردش و تفریح و استراحت می پردازند . چون حقوق بازنشستگی هر ماه میگیرند .
سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی در قبال پروانه اشتغال نظارت که برای مهندسان صادر میکنند مسیول هستند و این حق عضویتی که هر سال از مهندسان اخذ میشود باید صرف پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی مهندسان شود .
ناشناس
۱۴:۰۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
وقتی یک مهندس از بیمه بازنشستگی محروم باشد مجبور است حتی پس از سن ۶۰ سال هم دوباره کار کند و پول در بیاورد ولی اگه مهندسان همگی صاحب بیمه بازنشستگی شوند به محض رسیدن به ۵۰ سال یا ۶۰ سال بازنشسته شده و مابقی عمر را به جای کار کردن به گردش و تفریح و استراحت می پردازند . چون حقوق بازنشستگی هر ماه میگیرند .
واقعا جای تاسف داره که یک مهندس به سن ۶۰ سال برسه ولی حتی یک روز سابقه بیمه بازنشستگی نداشته باشه و سازمان نظام مهندسی در قبال بازنشستگی مهندسان بی تفاوت باشه .
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
چرا به یک شرکت مجری حقوقی ۵ کار همزمان میدهند ولی یک مهندس مجری ( شخص حقیقی ) حتی یک کار مجری هم نصیبش نمیشود ؟ این عدالت است ؟؟؟
دادن چند کار همزمان به مهندسان = کاهش کیفیت کار نظارت = فراهم کردن شرایط امضافروشی برای مهندسان
ناشناس
۱۲:۱۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
مهندسانی که فرصت نظارت بر ساخت و ساز ندارند تحت هرعنوانی ( کارخانه دار ، کاسب ، کارمند ، استاددانشگاه ، مربی سازمان فنی و حرفه ای ، معلم هنرستان و ...)باید پروانه نظارت و اجرای نظام مهندسی را ابطال کرده و به اداره راه و شهرسازی تحویل بدهند .
باید آمار دقیقی از تعداد مهندسان بیکار و چندشغله استخراج شود . میزان ظرفیت خالی مهندسان باید محاسبه شود تا ظرفیت کار نظارت و اجرا کاهش یابد .
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
مهندسانی که شغل رسمی و درآمد دایمی دارند نباید پروانه اشتغال نظارت و اجرا بگیرند . پروانه نظارت و اجرا مختص مهندسان بیکار و تک شغله است .
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
اکثر مهندسان بیکار هستند و عده معدودی از مهندسان چندشغله با رانت و رابطه بازی تمام فرصت های شغلی را تصاحب کردند
ناشناس
۱۲:۱۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
مهندسانی که فرصت نظارت بر ساخت و ساز ندارند تحت هرعنوانی ( کارخانه دار ، کاسب ، کارمند ، استاددانشگاه ، مربی سازمان فنی و حرفه ای ، معلم هنرستان و ...)باید پروانه نظارت و اجرای نظام مهندسی را ابطال کرده و به اداره راه و شهرسازی تحویل بدهند .
اعضای کمیته مجریان واعضای کمیسیون محاسبات واعضای کمیته تخصصی عمران و اعضای کمیته نظارت مضاعف... با فراخوان عمومی و انتخابات تخصصی بین اعضای نظام مهندسی مشخص شوند نه از طریق رابطه بازی و پارتی بازی توسط هیات مدیره نظام مهندسی .
عضویت همزمان اعضای هیات مدیره نظام مهندسی در کمیته ها و کمیسیون های تخصصی سازمان ممنوع شود . طرح هر مهندس یک کار در سال در سازمان نظام مهندسی تصویب شود . ( حداکثر ۱۰۰۰ متر )
ناشناس
۱۵:۱۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۷
تعداد کار همزمان آزمایشگاه های خاک به ۵ کار در سال کاهش یابد تا هیچ آزمایشگاهی بیکار نماند .
ناشناس
۱۴:۴۷ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
قانون منع به کارگیری بازنشستگان که مصوبه مجلس است در سازمان نظام مهندسی اجرا نشده
متاسفانه مهندسان بازنشسته بدون حضور فیزیکی سرساختمان در حال امضا هستند
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
با نصب دستگاه GPS روی موبایل مهندسان میتوان حضور یا عدم حضور مهندسان سرساختمان را کنترل کرد .
ناشناس
۱۰:۵۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۷
اجباری شدن پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی مهندسان عضو هیات مدیره شرکتهای مجری حقوقی و نظارت حقوقی توسط خود شرکت باعث جلوگیری از امضافروشی و پروانه فروشی مهندسان میشود چون وقتی یک شرکت برای اعضای هیات مدیره امتیاز آور خود لیست بیمه تامین اجتماعی ارسال کند پس این مهندسان باید در شرکت حضور تمام وقت داشته باشند . پس تخفیف گرفتن مالکان از مهندسان و شرکتها متوقف میشود .
شرکت های خدمات آزمایشگاه خاک و بتن باید لیست بیمه تامین اجتماعی برای اعضای هیات مدیره امتیاز آور شرکت رد کنند . تا افراد شاغل در شرکت از افراد غیرشاغل تفکیک شوند .
واقعا خنده دار و مایه تاسفه که یک مهندس ناظر یا مجری برای یک شرکت نظارت حقوقی یا مجری حقوقی کار کند ولی شرکت ، این مهندسان را بیمه نکند .
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
مهندسی که خودش بیمه بازنشستگی ندارد چطور میخواهد برای کارگرانش لیست بیمه رد کند ؟
ناشناس
۲۳:۰۸ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
صبح امروز مرد ۳۰ ساله اراکی به علت عدم رعایت نکات ایمنی بر اثر سقوط از ساختمان جان خود را از دست داد/ این فرد در هنگام بندکشی سنگ نمای ساختمان دچار این حادثه شد
سلام.سوالی هست مبنی بر اینکه چه تبعاتی در نتیجه استنکاف امضای عدم خلاف کار در مرحله پایانکار متوجه ناظر است؟ضمنا دلایلی که بر رد حقوقی الزام ناظرین به تایید عدم خلاف توسط مرجع صدور پروانه مطرح شده چیست؟ممنون میشم راهنمایی کنید
▪️در جایی که بیشینه مجازات شخص فاقد صلاحیّت بواسطۀ مداخله در انجام خدمات مهندسی جزای نقدی بین 100،000 تا 10،000،000 ریال است و با چنین ضمانت اجرایی قطعاً هیچ شخص بی صلاحیّت و بی کفایتی کوچکترین دغدغه ای به دل راه نمی دهد و یا مهندس ناظر به دلیل تهدید و ارعاب مالک مجبور به کناره گیری از ادامۀ نظارت می شود ویا بدون استدلال درست و قانونی محکوم به تحمل مجازات حادثه ای است که به دلیل کوتاهی شخصی دیگر بوجود آمده است.
یک خبرازیک منبع به دست ما رسیده که پیشنهادشده کارارجاع ترکیبی شود یعنی پول کامل بدون تخفیف به حساب سازمان ریخته شودوکارازطریق دفاتربدون دخالت مالی صورت پذیردوبعدپول از حساب سازمان به دفاترواریز شودودفاتربامهندسان تسویه نمایند. مزایای طرح شفافیت مالی وبحث کنترل مالیات است.
يكي از راهكارهاي بسيار موثر براي حذف دلالي و تخفيف
دفاتر مهندسي در صورتيكه قانون اجازه كار بهشون ميده رو موظف كنن تا ماليات كل پرونده رو از طرف همه مهندسين دخيل در پروژه متقبل بشوند تا با دادن تخفيف در هر ماه با زيان انباشته مواجه شوند
مطمعنا در جذب كار با بالا بردن كيفيت كارشون ميتونن بدون تخفيف كار بگيرند
موردي كه در تمام اين سالها مغفول مانده و متاسفانه دفاتر براي رقابت و جذب كار تنها كاري كه كردن دادن تخفيف بيشتر بوده و عموما هر دفتر با نظر و راي مدير مسيول اداره ميشده كه فقط در يك رشته تخصص داشته و با توجه به درامد و درصد دريافتي دفتر هميشه نقشه هاي آماده و يكسان ارايه شده و اين باعث شده كيفيت كارها در كل اين سالها تغييري نكنه در صورتيكه رقابت ميبايست در كيفيت كار دفاتر نمود پيدا كنه نه تخفيف
محمدحسین شرکاء اظهارکرد:
با عنایت به این که اعتبار و حیثیت سازمان نظام مهندسی ساختمان در گرو عملکرد صحیح مهندسان متعهد دخیل در پروژههاست، ضمن تعهد به رعایت مقررات ملی ساختمان، ضوابط معماری و شهرسازی و مصوبات ابلاغی از وزارت راه و شهرسازی که آن هم در نهایت منجر به کیفیت قابل قبول در حیطه نظامات ساخت و ساز میشود، دست دلالان را کوتاه خواهیم کرد.
نه به تخفيف در ارايه خدمات مهندسي در راستاي تكريم جايگاه حرفه اي و حيثيت صنفي مهندسين و يكايك اعضاي سازمان بر اساس مباني و اصول حرفه مندي، فرم هاي معرفي مهندسين ناظر و طراح در جهت تحقق اين اهداف از 19 آبان ماه 97 تغيير و فرم هاي جديد ملاك عمل قرار خواهد گرفت.به گزارش روابط عمومي سازمان، مهندسين در اين فرم ها متعهد مي گردند با آگاهي و علم اصول اخلاق حرفه اي ليست پيشنهادي را مهر و امضا نموده و اظهار نمايند هيچگونه تخفيفي در ارائه خدمات مهندسي نسبت به حق الزحمه مصوب هيات چهارنفره استان (شوراي سياستگذاري) نخواهند داد.برپايه اين خبر در اين فرم ها مهندسين متعهد مي گردند قبل از پذيرش ارايه خدمات مهندسي به شرح فوق شخصاً عدم تعارض منافع، اعتبار پروانه اشتغال به كار، عدم محكوميت قطعي به مجازات محروميت، صلاحيت و ظرفيت اشتغال خود را از زير بنا و تعداد كار قابل پذيرش در انطباق با پروژه هاي مذكور كنترل نموده و در صورت وجود هرگونه منع از حيث اين موارد از پذيرش آن خودداري نمايند.در پايان لازم مي داند به استناد ماده ۹۰ و ۹۱ اصلاحيه آيين نامه اجرايي قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان در صورتي كه در هر مرحله خلاف موارد و موضوعات تاييد شده از سوي مهندسان به مراجع ذيصلاح نظير سازمان نظام مهندسي ساختمان، شهرداري و ساير مراجع صدور پروانه و كنترل ساختمان اثبات گردد، كليه مسئوليت هاي حقوقي و حرفه اي بر عهده مهندس خواهد بود.
من چند سال قبل به اقاي اخوان كه رييس وقت سازمان بودن پيشنهاد دادم تا تعرفه مهندسين بر اساس قيمت منطقه اي تعريف گردد و اكثر اقايون در اون زمان موافق اين قضيه بودن ولي ميگفتن در عمل چگونه ميشه مهندسين رو ترغيب كرد كه در مناطق كم برخوردار قبول مسئوليت كنن و همه دوست دارن بالاشهر امضا كنن
به نظرم الان هم سازمان ميتونه به اين شيوه تعرفه رو تعريف كنه مثل شهرداري
و براي مهندسين هم ميتونه ظرفيت متفاوت تعريف كنه تا كسانيكه فقط در منطقه مرفه امضا ميكنن ظرفيتشان كمتر از مهندسيني باشد كه در مناطق كم برخوردار امضا ميكنن
اينجوري هر دو گروه به يك نسبت منتفع ميشوند
الان در كشور سازمان نظام پزشكي براي وزارت علوم تعيين تكليف ميكنن چون يكپارچه عمل ميكنن مثلا سهميه پذيرش دانشجو در دانشگاهها رو با تاييد سازمان نظام پزشكي تعيين ميكنن و اجازه نميدن تعداد خروجي دانشگاه باعث اشباع رشته هاي تخصصي بشه
ولي در تقابل اين قضيه هزار تا دانشگاه ازاد و غير انتفاعي در مدت چند سال مجوز گرفتن و تعداد مهندسين در عرض شش سال بيشتر از دو برابر شده
البته براي اين قضيه وزارتخانه و سازمان مركزي بايد با وزارت علوم هماهنك باشند تا اين مشكل حادتر نشود
چرا دانشگاههاي تخصصي و حرفه اي براي رشته هاي ساختمان تاسي نشده
مثلا دانشكده جوشكاري وووووو
هرگونه رابطه استخدامی با اداره راه و شهرسازی، مشمول قبول منافع متعارض معرفی شد. و فعالیت مهندسین نظام مهندسی دارای پروانه در این اداره (در هر پایه و هر رشته) ممنوع است.
بهتر هست به جای هم ردیف قراردادن حرفه مهندسی با شغل های کاذب اما شریف و زیر سوال بردن جایگاه اجتماعی و حرفه ای مان و توهینی سرد به نان آورانی که از سر ناچاری،و برای تامین زندگیشان به این قبیل شغل ها رو می آورند، بکوشیم که این وضعیت را سامان دهیم و بزرگترین وظیفه مان را اول به عنوان یک شهروند و سپس فردی تحصیلکرده در اجتماع، که "درست زندگی کردن است" را به جا بیاوریم.
سختی امروز، حاصل به غلط آسان گرفتن های دیروز و انتخاب های نادرست مان است.
"لطفا بی تفاوت نباشیم"
روز مهندس مبارک
تعرفه ها را هم آنها پایین می آورند.
۱- کافیه پروانه ها تمدید نگردد
۲- اعلام شود که زیر تعرفه ممنوع
۳- اعلام شود که فقط مهندس میتواند ساختمان بسازد و نه غیر
وخلاصه اینکه سیسیم نظارت درست انجام وظیفه نماید
و این همه احتیاج به سیتم اموزشی و غیره ندارد
و به راحتی امکان پذیر می باشد
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل
برای اولین بار پس از 23 سال از تاسیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل، رای گیری به روش الکترونیکی صورت گرفت و برای اولین بار بودجه پیشنهادی هیات مدیره تصویب نشد!
فرید صالحی عالی گفت: موضوع بیمه تامین اجتماعی، یکی از دغدغه های اصلی اعضای سازمان نظام مهندسی در چند سال اخیر بود که اجرای آن به جهت وجود پروسه اداری پیچیده توسط سازمان های نظام مهندسی ممکن نبود و با تلاش مستمر چهار ماهه ی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل مشکلات موجود مرتفع گردید.
وی ادامه داد: با مکاتبات و رایزنی های صورت گرفته با مسئولین شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی و سازمان تامین اجتماعی کشور، مقرر شده در تاریخ 12 اسفند 1397 طی جلسه ای مشترک توافقات صورت گرفته ی بیمه ای درصورتجلسه ای تنظیم و جهت اجرا از اوایل سال 1398به زیرمجموعه های استانی سازمان تامین اجتماعی ابلاغ گردد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل ضمن قدردانی از همه عزیزانی که در این مسیر مجموعه سازمان را یاریگر بودند گفت: با شروع بیمه تامین اجتماعی اعضای سازمان زمینه ارایه خدمات مهمتر در این حوزه بخصوص احتساب آن به عنوان سوابق تخصصی مهندسی پیگیری خواهد شد و امید است این اقدام مهم، در ایام مبارک روز ملی مهندسی و عیدباستانی نوروز 1398، هدیه کوچکی از طرف هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل به اعضای فرهیخته سازمان باشد.
که البته باید حق انتخاب مهندس هم توسط خدمات گیرنده محفوظ باشد
چیزی که همه دنیا است و صوری کاری وجود ندارد
تعرفه ها را هم آنها پایین می آورند.
جهت ارتقا پایه شرکت مجری،به همکاری مهندسین محترم در تمامی رشته ها و پایه ها
باتشکر
جهت ارتقا پایه شرکت مجری،به همکاری مهندسین محترم در تمامی رشته ها و پایه ها
باتشکر.
‼️‼️حقوق های نجومی برای فعالیت های پاره وقت درسازمان نطام مهندسی
اما در خصوص آمار شرکتکنندگان در آزمون ورود به حرفه مهندسی ، بهتر میبود جناب حسینی مشخص میکردند چند درصد از شرکت کنندگان، مردودین آزمون دوره قبل میباشند ؟ و درصد قبولین دوره قبل چقدر بوده است ؟ اگر درصد قبولیهای آزمون قبلی را با 8 درصد شرکتکنندگان جدید اضافه شده بر آمار مقایسه کنیم مشخص خواهد شد که در هر دورۀ آزمون بالاجبار با افزایش آمار مواجه خواهیم شد و این موضوع دلیل نارضایتیهای بیشمار جامعه مهندسی و رضایمندی برگزارکنندگان آزمون را بهوضوح نشان خواهد داد.
ضمناً بهتر میبود مشخص میکردند تا چه زمانی میخواهیم بر خلاف تبصره 3 ماده 11 آئیننامه اجرائی قانون ، آزمون را در مورد رشتههائی
که با فراوانی نیرو مواجه هستیم برگزار کنیم ؟ در تبصره 3 ماده 11 اشاره بر رعایت تناسب نیاز جامعه شده است آیا تصمیم بر رعایت قانون است یا نه شرط کافی بودن در رشتهها نیاز جامعه ملاک نبوده و تأمین کافی بودن منافع افراد دخیل در آزمون موردنظر میباشد ؟
جناب حسینی در ادامه صحبتهایشان در مورد اینکه « سؤالات شخصیسازی شده است، یادآور میشود: با تنوع سازی که در نوع طراحی سؤالات ایجاد شده امکان تقلب را به صفر رساندهایم. آزمون بهصورت جزوه باز برگزار میشود چون هدف ما از برگزاری آزمون، سنجش صلاحیت مهندسان است نه حفظیات آنها؛ چون مهندس باید استنتاج کرده و قرار نیست مقررات ساختوساز را حفظ کند.» اول اینکه با شخصیسازی امکان تقلب را به صفر رساندن و بر این امر افتخار کردن بزرگترین اهانت به جامعه مهندسی کشور است چرا که ما 146 هزار نفر مهندس را متخلف قلمداد میکنیم .
امید این مطالب به زبانهای خارجی ترجمه نشود تا در صدور خدمات مهندسی ما را با مشکل مواجه سازد و اما در خصوص حفظ کردن مباحث باید عرض شود این هم بهگونهای حفظ کردن است بخصوص در مورد آزمون نظارت و اجرا حتی طراحی ، با این تفاوت که بجای حفظ کردن کل مطلب، کلمات کلیدی را حفظ میکنند که مربوط به کدام مبحث میباشد تا سریع به سراغ فهرست مطالب مبحث موردنظر رفته و جواب سوال را پیدا کنند .
با اینکار صلاحیت تخصصی مهندسان سنجش نمیشود بلکه سرعت عمل پیدا کردن جواب سؤالات اشخاص مورد سنجش قرار میگیرد و مطلب زیادی به معلومات و تجربه آنها نمیافزاید. و این همان مشکل و معضلی است که قبلاً به آن اشاره شد . صلاحیت مهندسین در کارگاهها پایهگذاری میشود و در اثر تکرار روزانه بصورت ملکه در ذهنشان نقش میبندد و مهندسینی تربیت میشود که موجب کسب آبرو به کشور و جامعه مهندسی میشود و زمانیکه صحبت از صدور خدمات مهندسی پیش آید دیگر دست و دلمان نمیلرزد .
✅ در تیر ماه سال ۱۳۹۶ شورای بررسی و تایید مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی ساختمان بعد از گذشت قریب به ۱۸ سال مجددا تشکیل شد...
✅ مطابق ماده ۱۱۷ آئین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی ساختمان بنا به پیشنهادات واصله از نظام مهندسی و شورای فنی استانها در شورای مار الذکر مورد بررسی قرار می گیرد...
✔️ از آنجا که اطمینان داریم... تا امروز هیچ نوع پیشنهادی پیرامون مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی ساختمان از سوی نظام مهندسی استانها به شورای بررسی و تایید مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی ارسال نشده است... تصمیم گرفتیم... با ارائه برخی محاسبات از طریق معکوس به نتیجه ای منطبق با میزان مطلوب حق الزحمه خدمات مهندسی برسیم...
✅ حداقل هزینه برای یک زندگی ساده:
✔️ اجاره ماهانه یک آپارتمان کوچک در مناطق متوسط شهرها:
۲.۰۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه ماهانه تحصیل یک کودک دبستانی در یک مدرسه غیر انتفاعی معمولی به همراه سرویس و سایر موارد:
۱.۲۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه های ماهانه مرتبط با ایاب و ذهاب یا استهلاک و معاوصه یک خودروی تولید داخل:
۶۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه ماهانه دو بار تناول غذا در یک رستوران معمولی به همراه خانواده:
۴۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه خرید لباس و کیف و کفش به صورت ماهانه :
۵۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه ماهانه بابت یک سفر سالیانه ساده در داخل کشور:
۴۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه غذای یک خانواده ۳ نفره در ماه:
۱.۲۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه ماهانه اعیاد، جشنها، مراسمات :
۳۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه مربوط به پزشک و دندان پزشک به صورت روتین و عادی:
۳۰۰.۰۰۰
✔️ هزینه ماهانه مربوط به خرید یا تعویض فقط یکی از لوازم منزل به عنوان نمونه یک تلویزیون معمولی:
۷۰۰.۰۰۰
✔️ سایر هزینه ها:
۵۰۰.۰۰۰
✔️ جمع هزینه های ماهانه:
۸.۱۰۰.۰۰۰ تومان معادل هشتاد و یک میلیون ریال!!!
✔️ جمع هزینه های سالانه:
۱۲ × ۸۱.۰۰۰.۰۰۰ = ۹۷.۲۰۰.۰۰۰
✅ فرض می کنیم مبلغ ۹۷.۲۰۰.۰۰۰ تومان برای یک مهندس شاغل در پایه دو و فعال در بخش ارائه خدمات مهندسی منظور گردد به گونه ای که وی قادر باشد حداقل ۷.۰۰۰ متر از ۱۲.۰۰۰ متر ظرفیت اشتغال خود را در قالب ۸ کار در یکسال استفاده نماید... ( گرچه بعید به نظر می رسد...)
✔️ محاسبه حداقل بهای خدمات مهندسی در ازای ارائه خدمات کامل توسط یک مهندس پایه دو فعال در بخش ارائه خدمات مهندسی در حالتی که وی قادر باشد به صورت میانگین حداقل ۶۰ درصد از سقف ظرفیت اشتغال سالانه فعلی خود را استفاده نماید:
۹۷.۲۰۰.۰۰۰ ÷ ۷.۰۰۰ = ۱۳.۸۸۵
✅ فرض کنیم مبلغ محاسبه شده در قسمت اخیر به صورت جداگانه و کاملا مساوی به هریک از ۴ طراح و ۴ ناظر حقیقی یک ساختمان تعلق گیرد... در این حالت مجموع حق الزحمه خدمات مهندسی ساختمان به ازای هر متر مربع بنا برابر:
✔️ ۸×۱۳.۸۸۵= ۱۱۰.۸۴۰
تومان می شود...
بر اساس برخی مطالعات میدانی هم اکنون هزینه هر متر مربع ساخت ساختمان حداقل متری ۲.۲۰۰.۰۰۰ تومان است...
(۱۱۰.۱۴۰ ÷ ۲.۲۰۰.۰۰۰)×۱۰۰ = ۵.۳ ٪
✅ با مفروضات و محاسبات ارائه شده... همچنین ورود سایر مفروضات نظیر حجم و پیچیدگی ساختمان می توان نتیجه گرفت... حداقل درصد مجموع حق الزحمه خدمات مهندسی ساختمان از هزینه ساخت هر متربع ساختمان برابر ۵.۳ درصد است... در حالی که مطابق مبانی قیمت گذاری مصوب سال ۱۳۷۸ (جدول شماره ۱۱ مبحث دوم) این درصد در بازه ای بین ۴.۱۷ تا ۵.۲۵ در گروههای مختلف ساختمانی متغیر است...
✳️ تذکر: همواره امکان محاسبه دقیق بر پایه بانک اطلاعاتی سازمان های مهندسی ساختمان استانهای کشور توسط این سازمان ها وجود دارد... کافیست با در دست داشتن مفروضات کامل نسبت ظرفیت اشتغال اعضای حقیقی سازمان به کارهای ثبت شده اعضای حقیقی در طول همان سال مبنای تشخیص میانگین ظرفیت اشتغال صرف شده در سال تهیه مبانی قرار گیرد و حداقل حق الزحمه با توجه به مفروضات مربوط به هزینه های زندگی تعیین گردد... سپس امکان ارائه این محاسبات برای تشخیص درصد مجموع حق الزحمه خدمات مهندسی از هر متر مربع هزینه ساخت ساختمان به صورت سالانه یا دوره ای در مبانی پیشنهادی درج گردد... تا اشکال موجود در مبانی فعلی (مبانی مصوب سال ۱۳۷۸) پیرامون ثابت بودن درصد مجموع حق الزحمه از هزینه های ساخت ساختمان مرتفع گردد...✳️
✅ به نظر لازم است سیستم حاکمیت فرمول محاسبه حق الزحمه (مبانی قیمت گذاری) را به گونه ای تهیه نماید که حق الزحمه مستفاد از آن امکان ایجاد و ادامه یک زندگی ساده برای یک مهندس پایه دو فعال در عرصه ارائه خدمات مهندسی... در حالی که وی فاقد هرگونه شغل دیگر باشد را فراهم نماید... علاوه بر این... لازم است در شرایط فعلی فکری اساسی در زمینه تعاریف شغلی مهندسان دارای پروانه اشتغال بالاخص آنان که فاقد هرگونه شغل رسمی دیگر هستند... اندیشیده شود...
انتظار دوگانه و متفاوت کيفيت ھای فنی- مهندسی، اعمال کدھای فنی متفاوت و بعضا متناقض و ھمچنين تفاوت در مدیریت راھبردی طرح واجرای پروژه ھای عمرانی و غير عمرانی، متمایز کننده ترین تفاوت فنی و مهندسی صنعت ساختمان ایران با کشورھای توسعه یافته است، که خود این موضوع نيز مهمترین عامل تفاوت کيفت بخش ساختمان در پروژه ھای دولتی و غيردولتی است.
این برخورد دوگانه عامل بوجود آمدن ساختار نامتوازن و پيچيده ای به نام سازمان نظام مهندسی شده که نه تنها کمک قابل توجهی به بهبود وضعيت مهندسی صنعت ساختمان نکرده، بلکه خود منجر به بوجود آمدن پيچيدگی ھا و بی انضباطی ھای گسترده ای در این حرفه مهندسی شده است. از طرف دیگر محدودیت ھای
سيستمی (فنی، مهندسی، اداری، حقوقی و تجاری) ھر دو ساختار دولتی و خصوصی در اداره و ارائه خدمات برای پروژه ھای برون مرزی، باعث از دست دادن بزرگترین بازارھای خدمات فنی و مهندسی حتی در ھمسایگی کشور شده است.
مبنای تعیین کیفیت یک پروژه ساختمانی چیست؟
ضمانت کیفیت در پروژههای ساختمانی چگونه تامین میشود؟
ارتقا کیفیت پروژههای ساختمانی و افزایش عمر مفید آنها چگونه محقق میشود؟
مشوق سازندگان و سرمایهگذاران ساختمانی در افزایش کیفیت پروژههای خود چیست؟
پشتوانههای قانونی حمایت از بهرهبرداران و مصرفکنندگان در قوانین کشور چگونه تعریف شده است؟
بالا بردن استانداردهای تولید مصالح ساختمانی از چه طریق محقق میگردد؟
روشهای صنعتی چگونه میتوانند جایگزین شیوههای سنتی ساخت شوند؟
مبنای تعیین قیمت پروژههای ساختمانی چیست؟
مبنای تعیین قیمت دو پروژه همجوار در یک منطقه شهری چیست؟
خریدار و فروشنده پروژههای ساختمانی در چه شرایطی میتوانند با آسودگی خیال معامله کنند؟
کنترل و تنظیم قیمت بازار در صنعت ساختمان چگونه محقق میشود؟
چه میزان از ارزش یک پروژه به موقعیت محلی و چه میزان به کیفیت طرح و اجرا آن مربوط است؟
تحقق بازار رقابتی در صنعت ساختمان مبتنی برکیفیتهای مهندسی چگونه تعریف میشود؟
کیفیت تضمین شده خریدار و سود تضمین شده سازندگان ساختمانی چگونه محقق میشود؟
مشاغل حرفه ای (Professional)
و غيرحرفهای (Professional-Un)
در دنيا از تعاریف و جایگاه اجتماعی و حقوقی متفاوتی برخوردارند. مشاغل حرفه ای بر پایه چهار اصل تخصص، تعهد، مسئوليت پذیری و خودمختاری شکل میگيرند که متخصصان این بخش ھا بر اساس قدرت تشخيص و قضاوت خود وظيفه تامين امنيت جانی و مالی افراد جامعه را به جای آنان بر عهده دارند.
جایگاه مشاغل حرفه ای در اجتماع به ميزانی است که مهر و امضای حرفه مندان به اندازه قاضی، رسميت حقوقی و اجتماعی دارد. افرادی نظير معماران، مهندسان، پزشکان، معلمان و حقوقدانان جزو مشاغل حرفه ای محسوب میشوند و کليه مشاغل خارج از این دایره،مشاغل غيرحرفه ای به حساب میآیند. به ھمين دليل نيز مدیریت و اعتباربخشی به این شأن و منزلت اجتماعی که ناشی از اعتماد جامعه به این افراد است، نياز به قانون خاص و شکل دھی سازمان ھایی دارد که از این اعتماد اجتماعی پاسداری و حفاظت کنند.
شکل دھی سازمان ھایی که فعاليت حرفه ای حرفه مندان را بر اساس قانون و در تخصص ھای مختلف مدیریت و نظارت کنند منظور نهایی است بطوری که این سازمان ھا به عنوان یک سيستم متعادل بين تقاضای جامعه برای دریافت خدمات حرفه ای حرفه مندان از یک سو و دریافت حق الزحمه متناسب توسط آنان از سوی دیگر عمل میکنند. طبق معيارھای جهانی تحقق دو ھد ِف فوق اساس و ماھيت شکل گيری تمامی سازمان ھای حرفه ای-صنفی را شامل میشود.
❓آیا دستور العمل ها... شیوه نامه ها و بخشنامه های ابلاغی قبلی همچنان معتبر شناخته می شوند؟؟؟
❓آیا وزارت راه و شهرسازی همچنان در پی حذف روش دو نقشه ای است؟؟؟
مرکز پژوهشها مجلس شورای اسلامی .
حق الزحمه نظارت یک پروژه را چه زمانی باید گرفت؟ که یکوقت سرمون کلاه نره:
۱_پس از کسر ظرفیت
۲-قبل از امضا تعهد محضری
۳-بعد از امضا تعهد
۴- پس از درج مهر سبز
و یا ....
لطفا راهنمایی کنید. سپاس
تنها پشتوانه تحقق نظام مسئولیتی در اقتصاد آزاد تحقق نظام خودکنترلی با پشتوانه بیمه به عنوان ابزار مدیریت و کنترل ریسک و نیز گارنتی کیفی محصولات تولید شده در صنعت ساختمان است. این فرایند تنها شیوه ارائه خدمات مهندسی در ابعاد ملی و بینالمللی است که اقتصاد این صنعت را در دنیا بر این مبنی مدیریت و راهبری میشود. صنعتی که یکی از بزرگترین چرخههای مالی بینالمللی را به خود اختصاص داده است.
اعمال ادبیات اجرایی این صنعت نه یک انتخاب که یک اجبار ملی برای برون رفت از فضای حاکم در صنعت ساختمان کشور است.
در ایران نیز مشابه آزمون های FE همان پایه 3 نظام مهندسی میباشد و آزمون PE ، پایه 2 و آزمون SE پایه 1 میباشد منتها تفاوت آزمون های ورود به حرفه داخلی با خارجی در اینست که در ایران اگر مهندسی در آزمون پایه 3 قبول شد برای دریافت پایه 3 به 2 نیاز به آزمون مجدد نیست بلکه با گذراندن دوره هایی موسوم به ارتقا پایه با دریافت نمراتی میتواند برای مثال طی حداقل یکی دو سال به پایه بالاتر ارتقا یابد و از تفاوت های مهم دیگر اینست که در ایران هر مهندسی که پایه 3 خود را دریافت میکند بلافاصله حق امضا را نیز دریافت میکند که این به هیچ وجه در آزمون های بین الملللی ورود به حرفه صادق نمیباشد چراکه تازه بعد از قبولی در آزمون PE هست که میتواند این امکان را دست یابد.
همچنین شرط شرکت در آزمون PE گذراندن دوره های آموزشی مختلف جهت دریافت رتبه هایی به اسم PDH میباشد (Professional Development Hour (PDH . دقیقا همانطور که در ایران نیز برای ارتقا پایه به شرکت در چنین دوره های نیازمندیم. بنابراین با مقایسه این دو آزمون در میابیم آزمون های بین المللی نسبت به آزمون ورود به حرفه داخلی دارای سخت گیری بیشتری در ارتقا پایه میباشند چراکه علاوه بر لزوم به حدنصاب رساندن PDH نیاز به شرکت در آزمون مجزایی برای دریافت PE مهندسی نیز میباشد.
از نکات جالب توجه در آزمون های بین المللی مهندسی استفاده از منابع کمک آموزشی شبیه به آنچیزیست که در آزمون های داخل ایران از آنها برای قبولی در آزمون کمک میگیریم برای مثال دو نمونه کلید واژه و ماشین حساب های مهندسی. البته برای استفاده از ماشین حساب مهندسی NCEES مهندسان را محدود به استفاده از مدل های خاصی از ماشین حاسب میکند که از این صفحه از وبسایت میتوانید مدل های مربوطه را مشاهده بفرمایید. هرچی که هست میبینیم تا چه اندازه قبولی در آزمون میتواند فکر های مهندسین را اینچنین به سمت هم سوق دهد که به طور غریزی و بدون آنکه الگوبرداری در کار باشد از ابزارهای کمک آموزشی تا این حد شبیه به هم در داخل و خارج از کشور استفاده شود (برای مثال موسسه 808 که اولین موسسه در استفاده از این ابزار های کمک آموزشی کلید واژه و ماشین حساب مهندسی از سال 90 تاکنون میباشد قبل آن از وجود چنین چیزی در آزمون بین المللی ورود به حرفه بی اطلاع بوده است)
تا کی ادامه پیدا میکنه
از کی شروع میشود
و ........
در صورت بروزاتفاق مهندسین باید همه زندگی خود را بفروشند و جبران کنند ؟
تا کی ادامه پیدا میکنه
از کی شروع میشود
و ........
در صورت بروزاتفاق مهندسین باید همه زندگی خود را بفروشند و جبران کنند ؟
هزینه های زندگی را تامین کند پس دفترچه درمانی ندارد پس امنیت شغلی ندارد پس مجبور است چند کار همزمان داشته باشد
مسولیت مهندس ناظر
چرا تمامی قصورات ویا ایرادات ساختمانی باید مشمول حال مهندس ناظر گردد. آیا شهرداری یا نظام مهندسی که مسولیت نظارت بر نحوه اجرای ساختمان یا طراحی های تایید شده توسط خودشان، مسولیت ندارندوآیا مطلقا تایید آنها درست وضامن است. اگر هست چرا مجدد در آخر هر اتفاقی ناظر گرفتار است اگر نسبی است باز چرا ناظر همیشه درگیر است. و کوتاهی یا عدم اجرای صحیح یک پروژه ای توسط پیمانکاران یا کارگران که ناظر 24ساعت نمی تواند بر سر پروژه حضور داشته باشد باز شامل حال ناظر چرا می شود. در حالی که رکن نظارت و جلوگیری از تخلف شهرداری و نظام مهندسی می باشد. در زمان حادثه یا تخلفی که بعداز پایان کار ناظر را گرفتار می کند، آیا دراینجا فرار از مسولیت در دو ارگان یا سازمان نظام مهندسی و شهرداری دیده نمی شود. آیا قانون نظام مهندسی از باب مسولیت مهندس ناظرکه به نوعی ناظر نماینده دو سازمان ذکر شده می باشد نباید تغییر و اصلاح شود حتی در خیلی موارد دیده شده که تخلف صورت گرفته توسط مجری باز مهندس ناظر را درگیر کرده است. اگر مسولیت برای پیمانکاران هم به صورت قانون در آید و هر کس بداند که کوتاهی در کار خودش، باعث مجازات کیفری ویا حقوقی می شود و این قانو ن جدی اجرا شود هر کس نسبت به اندازه ومسولیت خود، جدی تر و با مسولیت بیشتر درگیر کار می شود.
✍️مجتبی صابر، دبیر گروه تخصصی عمران سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
▪️یکی از نیازها و درخواستهای اولیه و اصلی اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان، داشتن بیمه و بهره مندی از بازنشستگی است.
▪️در جامعه اقشاری مانند: پزشکان، مهندسان، وکلا و ... به علت اشتغال خاصی که دارند فاقد رابطه حقوق بگیری یا مزدبگیری هستند و در نتیجه در قالب تعریف شده برای شمول استفاده از بیمه های اجتماعی قرار نمی گیرند.
▪️به منظور پاسخ به دغدغه فوق، طرح "صندوق حمایت اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان" در 23 ماده و آیین نامه اجرایی آن تهیه شده است که با توجه به طرح #اصلاح_قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در مجلس، در مراجع مختلف در حال پیگیری آن هستیم.
➕نکات بارز و مهم طرح فوق عبارتند از:
قانون منع به کار گیری بازنشستگان
در هر برش زمانی پایه های ۳، ۲، ۱ و ارشد به ترتیب عبارتست از:
پایه ۳ ———– ۸۰۰۰متر مربع
پایه ۲ ———-۱۲۰۰۰متر مربع
پایه ۱———–۱۶۰۰۰متر مربع
ارشد———–۲۰۰۰۰ متر مربع
کوه دانی
علت افزایش قیمتش اینبوده که نشستن توی خونه هاشونوونامهنگاری کردن تا نتیجه بگیرن!!!!
و ديگر اينكه اگر آن شركت پروژه ايي را مثلا در بخش تاسيسات برقي قبول نمايد چگونه مسئوليت متوجه مهندس شاغل خواهد شد؟
➖ مهندسان دارای پروانه سازمان نظام مهندسی مطرح کرده اند در حالی که تعهد کلیه ساختوسازهای شهر را برعهده دارند، اما از هیچ بیمه سازمان تامین اجتماعی با سابقه تخصصی که مورد پذیرش قرار بگیرد، برخوردار نیستند. آیا برای بیمه مهندسان برنامه ای دارید؟
◀️ در این مدت چه بسیار تلاش ها صورت گرفت و دشمنی ها شد تا مانع برگزاری و اجماع نظر و تفاهم در نظام مهندسی استان تهران شوند تا به این نیت بتوانند به اهداف منفعت طلبانه خویش برسند و چه بسیار به معاونت مسکن و ساختمان فشار آوردند که هرچه سریع تر نظام تهران ماده ۲۶شود. (همان کسانیکه در کانال فیک خود عکسی از شمارش معاون وزیر را به تمسخر نشر می دادند و با انواع توهین و بی حرمتی ها خواهان ماده ۲۶بودند) اما با پادرمیانی حامد مظاهریان معاون وزیر بار دیگر نمایندگان برگزیده مهندسی این استان نشان دادند که امانتدار اعتماد جامعه حرفه ای خود هستند.
◀️ اکنون پس از انتخابات هشتم هیات مدیره استان ها و برگزاری جلسه هیئت مدیره ها و در پس آن انتخاب هیئت رئیسه در هر ۳۱ استان، پرونده اولیه دوره هشتم بسته شد و از این پس باید با همکاری و اتحاد مطالبه گر مواردی بدین شرح بود:
1⃣ اصلاح قانون نظام مهندسی
2⃣ توافق بر روی آیین نامه کنترل ساختمان
3⃣ اصلاح شرح خدمات و تعرفه ها
4⃣ اصلاح ظرفیت اشتغال مهندسی
درحالیکه پروانه اشتغال رئیس سابق سازمان نظام مهندسی توسط وزیرقبلی راه و شهرسازی لغو گردیده و توسط وزیرفعلی راه و شهرسازی نیز لااقل تا دوماه این لغو ادامه خواهد داشت این پرسش مطرح می شود مگر نه اینکه طبق مواد32 و 34و40قانون هرگونه دخالت افراد فاقدصلاحیت درامورمهندسی مستوجب محکومیت توسط مراجع قضایی خواهد شد ، پس چطور ایشان کمافی السابق در سمت خود ایفای نقش می نمایند؟
از تمامی مسئولین که خودرا دلسوز
از وزیر محترم راه و شهرسازی و معاون مسکن ایشان خواهشمندیم از برگزاری جلساتی که با حضور افرادی شاعبه غیرقانونی بودن را ذهن ایجاد می نماید خودداری نموده و از رئیس سابق سازمان درخواست می کنیم هرچندقدرت نمایندگی مجلس شورای اسلامی این امکان را ایجادمی کند که از قدرت قانون درامان باشیم اما اینگونه اعمال درذهن جامعه جوان مهندسان اثرات مخربی برجای خواهد گذاشت که بایددهه ها شاهد آن باشیم.
لذا اگر همه خود را دلسوز جامعه مهندسی و نظام می دانیم طوری عمل کنیم که قانون نظام در نظر همگان محترم شمرده شود.
سیستمی که بعد از دو دهه الان سقف مطالبه مهندسین شده دریافت حق الزحمه مطابق تعرفه و به صورت واریز به حسابشان !!!
آن هم چه حق الزحمه ای ؟!! بعید می دانم در هیچ حوزه خدمات تخصصی دستمزدها انقدر سخیف باشد !!!
شخصاً افسوس میخورم که الان باید دعوا بر سر ضوابط و الزامات فنی و اجرایی شدن آنها و فن آوری های نوین و استقرار مفاهیم معماری پایدار و از این دست موارد بود
هر ماه ۳۵۵ هزار تومان
جالبه اینکه، درامد هر ماه مهندس ها با احتساب کارمزد دفتر ،هزینه پرینت ،هزینه رفت امد از کارمزد پرداختی بیمه ماهیانه هم کمتر است !!
1. لزوم تفکیک ناظر و مجری
2. لزوم توجه بیشتر به تاسیسات مکانیک و برق ساختمان
3. لزوم نقشه های as built
4. لزوم مصالح استاندارد
5. لزوم وجود کارگر ماهر و مجری ذی صلاح
6. لزوم همراهی کیفیت با کمیت در امر ساختمان
7. لزوم عایق سازی صوتی ساختمان
8. لزوم سخت گیری در نظارت
9. لزوم استفاده از دستگاههای تاسیساتی استاندارد و کم مصرف
10. لزوم بررسی اشکالات صنعت ساختمان در سطوح بالای کارشناسی برای پیدا کردن چرایی تفاوتها در این صنعت بین ایران و کشورهای دیگر
دفاتر مهندسي در صورتيكه قانون اجازه كار بهشون ميده رو موظف كنن تا ماليات كل پرونده رو از طرف همه مهندسين دخيل در پروژه متقبل بشوند تا با دادن تخفيف در هر ماه با زيان انباشته مواجه شوند
مطمعنا در جذب كار با بالا بردن كيفيت كارشون ميتونن بدون تخفيف كار بگيرند
موردي كه در تمام اين سالها مغفول مانده و متاسفانه دفاتر براي رقابت و جذب كار تنها كاري كه كردن دادن تخفيف بيشتر بوده و عموما هر دفتر با نظر و راي مدير مسيول اداره ميشده كه فقط در يك رشته تخصص داشته و با توجه به درامد و درصد دريافتي دفتر هميشه نقشه هاي آماده و يكسان ارايه شده و اين باعث شده كيفيت كارها در كل اين سالها تغييري نكنه در صورتيكه رقابت ميبايست در كيفيت كار دفاتر نمود پيدا كنه نه تخفيف
با عنایت به این که اعتبار و حیثیت سازمان نظام مهندسی ساختمان در گرو عملکرد صحیح مهندسان متعهد دخیل در پروژههاست، ضمن تعهد به رعایت مقررات ملی ساختمان، ضوابط معماری و شهرسازی و مصوبات ابلاغی از وزارت راه و شهرسازی که آن هم در نهایت منجر به کیفیت قابل قبول در حیطه نظامات ساخت و ساز میشود، دست دلالان را کوتاه خواهیم کرد.
تا زمانی خدمات مهندسی سهمیه ای باشه، وضع همينه،
به نظرم الان هم سازمان ميتونه به اين شيوه تعرفه رو تعريف كنه مثل شهرداري
و براي مهندسين هم ميتونه ظرفيت متفاوت تعريف كنه تا كسانيكه فقط در منطقه مرفه امضا ميكنن ظرفيتشان كمتر از مهندسيني باشد كه در مناطق كم برخوردار امضا ميكنن
اينجوري هر دو گروه به يك نسبت منتفع ميشوند
ولي در تقابل اين قضيه هزار تا دانشگاه ازاد و غير انتفاعي در مدت چند سال مجوز گرفتن و تعداد مهندسين در عرض شش سال بيشتر از دو برابر شده
البته براي اين قضيه وزارتخانه و سازمان مركزي بايد با وزارت علوم هماهنك باشند تا اين مشكل حادتر نشود
چرا دانشگاههاي تخصصي و حرفه اي براي رشته هاي ساختمان تاسي نشده
مثلا دانشكده جوشكاري وووووو