در سه سال گذشته پرتاب ماهواره نوید، سومین پرتاب موفقیت آمیز ایرانیان در زمینه هواشناسی است.

رضا اصلانی، عضو اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه نجوم باشگاه خبرنگاران گفت: جمهوری اسلامی ایران تاکنون در سه سال متوالی موفق به پرتاب موفقیت آمیز سه ماهواره شده است که همین امر اهمیت بسیاری در میان کشورهای صاحب فناوری پرتاب ماهواره دارد.

وی افزود: موفقیت در پرتاب سه ماهواره در ایران بسیار موفقیت چشمگیری بوده به طوری که کشورهای صاحب فناوری فضایی در سه پرتاب اول خود شکست هایی را تجربه کرده اند.

اصلانی اظهار داشت: وضعیت کشورهایی مثل آمریکا دو شکست و یک موفقیت، شوروی سابق دو موفقیت و یک شکست، چین دو شکست و یک موفقیت و هند در دو پرتاب اول شکست خورد و پرتاب سوم را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

**50 کشور جهان فناوری ساخت ماهواره ها را در دست دارند

وی ژاپن را با شکست در سه پرتاب اول بدون موفقیت دانست و عنوان کرد: رژیم صهیونیستی با این همه ادعا نیز دو موفقیت و یک شکست داشته اند.

اصلانی تصریح کرد: کشورهایی مانند برزیل و کره جنوبی در سال های اخیر سعی در پرتاب ماهواره داشته اند اما در هر سه پرتابشان با 3 و 2 شکست روبرو شدند.

**ایران جزء 8 کشور خودکفا در طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره

اصلانی، فناوری در مدار قرار گرفتن ماهواره را فقط در اختیار 8 کشور جهان دانست و گفت: ایران نیز از جمله این کشورها است.

وی در خصوص پرتابگر ماهواره نوید گفت: این پرتابگر با نام سفیر، یک پرتابگر فوق سبک است که قادر به جابجایی محموله هایی با وزن 10 تا 50 کیلویی می باشد.

**پرتاب نوید، ترسیم دورنمایی از اعتدال حوزه اقتصادی و اجتماعی ایران

اصلانی افزود: با وجود اوضاع بد اقتصادی در جهان صنعت ساخت و پرتاب ماهواره در ایران رشد و بالندگی بی نظیری داشته است.

وی همین امر را موجب ترسیم دور نمایی از خوب بودن حوزه های اقتصادی، اجتماعی کشور دانست.

اصلانی تأکید کرد: پرتابگر سفیر می تواند ماهواره نوید علم و صنعت را در مدار 200 الی 300 کیلومتری قرار دهد تا بتواند مأموریت خود را به پایان رساند.

وی عنوان کرد: جنس این پرتابگر کاملاً ایرانی، بیشتر از آلومینیوم و مقداری مواد ماکپوزیت ساخته شده و نوع سوخت آن سوخت مایع و دو مرحله ای است.

**افزایش 20 درصدی نیروی رانش ماهواره بر سفیر علم و صنعت

اصلانی ماهواره بر سفیر علم و صنعت را نسبت به نمونه های قبلی دارای 20 درصد افزایش نیروی رانش دانست و افزود: ماهواره نوید علم و صنعت یک ماهواره دانشجویی سنجش از راه دور است که در ابعاد 50 در 50 سانتی متری طراحی و ساخته شده است.

**ماهواره نوید هر 90 دقیقه یکبار به دور زمین می چرخد

وی افزود: ماهواره نوید که دیروز در سالروز پرتاب ماهواره امید پرتاب شد 50 کیلوگرم وزن و دارای پنل های خورشیدی جهت تأمین توان و انرژی مصرفی ماهواره می شود است.

اصلانی تأکید کرد: مأموریت این ماهواره تصویربرداری در طیف مرئی و اطلاعات محیطی از کره زمین است.

وی عنوان کرد:‌این ماهواره قرار است در مدار بیضوی 275 در 370 کیلومتری با زاویه میل مداری 55 درجه قرار گیرد.

اصلانی خاطرنشان کرد: این ماهواره ایرانی می تواند در هر 90 دقیقه یکبار به دور زمین بچرخد./ح
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار