مدیر گروه تخصصی مبارزه با بیماری ها مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: پرخوری و چاقی یک عامل موثر در بروز بسیاری از سرطان ها مثل دستگاه گوارش، پستان و رحم است.

 محمد رضا جویا در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: تغذیه سالم و بهداشتی علاوه بر پیشگیری از سرطان ها، خطر سایر بیماری های مهم مثل فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت را نیز کم می کند، در تغذیه صحیح باید به مقدار غذایی که می خوریم،نوع مواد غذایی و روش تهیه، پخت و نگه داری غذاها توجه کنیم.

وی اضافه کرد: مصرف گوشت قرمز و چربی ها خصوصا چربی های حیوانی را باید کم کرد چرا که این غذاها، هم موجب چاقی می شود و هم خطر سرطان هایی مثل سرطان پستان، پروستات و روده بزرگ را زیاد می کند.

جویا با اشاره به برخی روش های نگه داری غذا عنوان کرد: برخی روش ها که در گذشته برای نگه داری غذاها استفاده می شده   مثل دودی کردن یا نمک سود کردن، موجب پیدایش مواد سرطان زا در آنها می شده است.

وی ادامه داد: پختن غذاها خصوصا گوشت ها در درجه حرارت خیلی زیاد منجر به بروز برخی مواد سرطان زا در آنها می شود و نگه داری غذاها در خارج از یخچال و برخی روش های انبار کردن و نگه داری غیر بهداشتی موجب آلودگی میکروبی و قارچی غذاها می شود و سموم تولید شده در این مواد می تواند سرطان های خطرناکی مثل سرطان کبد را موجب می شود.

مدیر گروه تخصصی مبارزه با بیماری ها مرکز بهداشت استان عنوان کرد: مشروبات الکلی از دیگر عوامل بروز برخی سرطان ها مانند سرطان دستگاه گوارش و حفره دهان می باشد.

جویا تصریح کرد: سبزی ها و میوه ها به دلیل داشتن انواع ویتامین ها، مواد معدنی مفید، مواد ضد سرطان و الیاف هضم نشدنی بسیار مفید هستند و از پیدایش خیلی از سرطان ها جلوگیری می کنند.

وی در خصوص روغن ها یادآور شد: اگر چه روغن های گیاهی مثل روغن زیتون، ذرت، سویا، آفتاب گردان و کنجد از سایر روغن ها خیلی بهتر است اما آنها را نیز نباید بی رویه مصرف کنیم./س

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.