به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان تنگستان محمد یندرانی در کارگاه آموزشی حذف مالاریا در اهرم، شرکتکنندگان را با تاریخچه، اپیدمیولوژی، آمار و چرخه زندگی انگل و ناقل، همچنین نظام گزارشدهی و نیز برنامه مدیریت حذف مالاریا آشنا کرد.
یندرانی گفت: مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسایل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بهویژه کشورهای گرمسیری دنیاست و این بیماری با نامهای دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نیز نامیده میشود که بیشتر در مناطق باتلاقی و مناطقی که آب راکد دارد دیده شده و به همین دلیل به آن پالودیسم گفته میشود.
وی اضافه کرد: انگل این بیماری توسط پشهای بنام آنوفل به انسان منتقل میشود که شامل چندین گونه است که بروز بیماری به صورت عفونت حاد و در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگیهای تب متناوب و لرز، کمخونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگیهای ساده یا کشنده دیگر خودنمایی میکند.
یندرانی در ادامه گفت: درحال حاضر سازمان بهداشت جهانی، این بیماری را بعد از سل و ایدز جزو بیماریهای مهم ذکر کرده و این بیماری در بسیاری از کشورهای دنیا شایع بوده و یکی از هر پنج کودک آفریقایی که فوت میکند بر اثر این بیماری میباشد و این درحالی است که مالاریا درکشورهایی که این بیماری در آن ریشهکن شده است نیز گزارش میشود.
وی اهمیت این بیماری را به خاطر شیوع زیاد و مرگومیر قابل توجه آن دانست و گفت: در کشور ما این بیماری در نواحی جنوبی و جنوبشرقی مثل سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان، شایع بوده که بیش از 90 درصد موارد بروز بیماری از نوع ویواکس است که در حال حاضر استراتژی کشوری بر حذف این بیماری تا سال 1404 متمرکز است.
این کارگاه آموزشی به مدت دو روز و با شرکت کاردانان و کارشناسان شبکه و مراکز بهداشتی درمانی برگزار شد./ر