دكتر فرزاد شيدفر، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بيان اينكه امروزه بيماري هاي قلبي عروقي يكي از مهم ترين عوامل مرگ و مير در اكثر كشورهاي دنيا است گفت: بروز بيماري هاي قلبي عروقي در كشورهاي در حال توسعه نيز در حال افزايش است .
وي اظهار داشت : مهم ترين علت اين افزايش الگوي غلط غذايي و استفاده از برنامه هاي غذايي نامطلوب و كاهش فعاليت فيزيكي مي باشد .
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران يادآور شد : يكي از مهم ترين عواملي كه در اثر تغذيه نامطلوب مي تواند منجر به بيماري هاي قلبي عروقي شود افزايش چربي هاي خون است كه مشكلات عروقي و در نهايت تصلب شراين و انفاكتوس هاي قلبي را به وجود آورد .
وي تصريح كرد: يكي از علل مهم ايجاد كننده هيپرليپيدمي ، مصرف چربي هاي جامد و اشباع، غذاهاي سرخ شده، كمبود مصرف سبزيجات و ميوه جات و استفاده از شيريني جات و قندها به مقدار زياد در برنامه غذايي، كاهش فعاليت فيزيكي و زندگي بي تحرك مي باشد.
دكتر شيدفر با بيان اينكه، اين هيپرليپيدمي مي تواند در اثر برنامه هاي مناسب غذايي كنترل شود افزود: كساني كه الگوي مناسب غذايي دارند معمولاً دچار هيپرليپيدمي نمي شوند و به همين دليل با استفاده از الگوي مناسب چربي ها در برنامه غذايي به خصوص كاهش مصرف چربي هاي جامد ،افزايش مصرف محصولات دريايي، و اسيدهاي چرب امگا سه ، روغن زيتون و كاهش مصرف شيريني جات و قندهاي ساده ، استفاده از محصولات نانوايي كه از غلات كامل تهيه شده اند، و محصولات لبني كم چرب مي توان هيپرليپيدمي را كنترل كرده و در نهايت باعث كنترل بيماري هاي قلبي عروق بشويم.
وي در پايان با اشاره به اينكه مصرف گوشت هاي قرمز و محصولات لبني پرچرب به همراه كاهش مصرف سبزي جات نيز از عواملي هستند كه مي توانند در ايجاد بيماري هاي قلبي عروقي نقش داشته باشند خاطرنشان كرد : كنترل دوره اي چربي هاي خون هر شش ماه يك بار مي تواند در تشخيص وضعيت چربي هاي خون افراد نقش داشته باشد كه براساس آن برنامه هاي غذايي، الگوي ورزشي، را مي توان به افراد توصيه كرد./ح