به گزارش
باشگاه خبرنگاران، 'سیما رستگارزاده' دراین باره اظهار داشت: این روش برای افرادی استفاده می شود كه در طول شبانه روز فقط لحظات یا دقایق كوتاهی را دچار مشكل قلبی می شوند و در بقیه زمان ها مشكل واضحی ندارند.
وی افزود: در این روش یك دستگاه ضبط به بیمار وصل می شود تا در طول شبانه روز فعالیت های الكتریكی قلب را ثبت كند تا پزشك بعدا با بررسی آن ها وقوع حوادث قلبی را متوجه شود هولتر كه در واقع عبارت كامل آن پایشگر نوار قلب هولتر است، برای تشخیص بینظمیهای تپش قلب به كار میرود.
رستگار زاده ادامه داد: این پایشگر شامل یك دستگاه تقریباً به اندازه مدلهای بزرگ تلفن همراه است كه توسط تعدادی سیم به چسبهایی كه روی تنه بیمار چسبانده شده اند، وصل میشود.
پرستار قلب بیمارستان گلستان اهواز تصریح كرد: این دستگاه، نوار قلب بیمار را برای مدت 24 تا 48 ساعت میتواند ضبط كند در نتیجه اگر در این مدت هر گونه بینظمی در تپش قلب فرد به وقوع بپیوندد، ثبت و ضبط میشود و سپس پزشك متخصص قلب میتواند آنها را ببیند.
وی گفت: در واقع، دستگاه كوچكی كه بیمار برای 24 تا 48 ساعت با خود حمل میكند، یك حافظه رایانهای به شمار میآید كه از طریق چسبهای روی قفسه سینه (الكترودها)، سیگنالهای كاركرد الكتریكی قلب را دریافت و توسط سیمهایی به دستگاه هولتر ارسال مینماید.
رستگار زاده اضافه كرد: این دستگاه با استفاده از فیلترهای اولیۀ خود قسمت مناسب سیگنالهای الكتریكی كه پارازیتهای آن حذف شده را در خود نگاه میدارد و بیمار پس از 24 تا 48 ساعت نزد درمانگاه مربوطه مراجعه می كند.
پرستار قلب بیمارستان گلستان اهواز اظهارداشت: در آن جا پس از جدا كردن الكترودها و سیمها، دستگاه هولتر را به یك رایانه متصل میسازند.
وی ادامه داد: نرم افزار ویژه هولتر ضمن استفاده از فیلترهای نرم افزاری خود اطلاعات ثبت شده در هولتر را آنالیز و در جداول آماده میكند، ضمن اینكه قسمتهای مهم آن را بهصورت نوار قلب نشان میدهد. این گزارش بهطور معمول توسط چاپگر متصل به رایانه، چاپ و نسخهای از آن به بیمار تحویل داده میشود.
رستگار زاده افزود: دستگاه ضبطكننده واقعه در مدلهای مختلف تولید میشود و از آن جایی كه ممكن است بیمار ناچار باشد برای مدت چندین روز آن را همراه داشته باشد، عملی نیست كه بتوان از سیمها برای انتقال سیگنال الكتریكی استفاده كرد، بنابراین معمولاً این دستگاه شامل الكترود و حافظه حلقوی (loop) است در نتیجه در تمام لحظات نوار قلب بیمار روی یك حافظه رایانهای ضبط میشود كه گنجایش این حافظه محدود است با پرشدن حافظه آن، اطلاعات قدیمی پاك و اطلاعات تازه جایگزین آن میشود.
پرستار قلب بیمارستان گلستان اهواز تاكید كرد: نكته مهم این است كه هولترمونیتورینگ در مواقعی كمك كننده است كه حملات مكرر طپش قلب و یا سنكوپ وجود داشته باشد ودر صورتی كه تعداد این حملات كم باشد (مثلا یكبار در ماه و یا در سال)، ثبت كننده های دیگر مانندloop recorder(برای یك ماه) و یا ثبت كننده های كاشتنی در داخل بدن (برای 18 ماه) و یا در صورت صلاحدید پزشك ، مطالعه الكتروفیزیولوژی مورد نیاز می باشد.
وی در خصوص هولتر فشار خون نیز اظهارداشت: در این روش دستگاه فشار سنجی كه توسط كامپیوتر برنامه ریزی میشود در فواصل تعیین شده به مدت 24 الی 48 ساعت درحالیكه شما به فعالیتهای معمول روزمره مشغول هستید فشار خون و ضربان قلب شما را اندازه گیری میكند.
رستگار زاده افزود: از این روش در مواردی از جمله برای افرادی كه در مراجعه به پزشك به علت استرس به طور كاذب دچار افزایش فشار خون میشوند، ارزیابی فشارخون مقاوم به دارو،
بررسی اثر داروهای پایین آورنده فشار خون، بررسی علایم همراه با فشار خون بالا، تصمیم گیری برای شروع دارو در بیماران، اطمینان از موثر بودن دارو در طول 24 ساعت، تشخیص بالا رفتن فشار خون در طول شب، بررسی فشار خون و نبض درحین كارهای روزانه و بررسی فشار خون در زمان حاملگی به كار می رود.
لازم به ذكر است مكان واحد هولتر بیمارستان گلستان روبروی بخش سی.سی.یو1 و زمان مراجعه تمام روزهای هفته از ساعت 8 صبح الی13 و 30 دقیقه به استثنای روزهای تعطیل می باشد./س