به گزارش
خبرنگارباشگاه خبرنگاران، تراب محمدی امروز در گفتگو با خبرنگاران ضمن اعلام مطلب فوق افزود: تعداد اين انجمن ها از 79 مورد در سال 86 به 611 انجمن در سال 90 ارتقا يافته است.
محمدي خاطرنشان كرد: با رشد چهار برابري در تعداد اعضاي اين انجمن ها نيز، تعدا اعضا از 255 نفر به سه هزار و 26 نفر رسيده است.
وي با بيان اينكه اكنون در هر شهرستان استان حداقل يك انجمن فعال وجود دارد، گفت: مراغه رتبه نخست پراكندگي و تعداد را در انجمن هاي ميراث فرهنگي در ميان شهرستان هاي استان داراست كه شهرستان هاي كليبر، مرند، اهر و ورزقان پس از آن در جايگاه هاي بعدي قرار مي گيرند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تصريح كرد: 86 درصد این انجمن ها در مناطق روستایی و در كنار آثار تاریخی ثبت و شناسایی شده فعال بوده و بقیه در شهرها فعال هستند.
محمدي انجمن هاي ميراث فرهنگي را پل ارتباطي سازمان با مردم عنوان كرد و گفت: هدف اين انجمن ها جلب حمايت مادي و معنوي مردم و جلب مساعي همه جانبه آنها در زمينه حفظ ميراث فرهنگي كشور است.
وي با تاكيد بر اينكه انجمن هاي ميراث فرهنگي طي سال هاي اخير به خوبي توانسته اند از عهده اهداف درنظر گرفته شده بربيايند، اظهار داشت: انجمن هاي سراسر كشور به خصوص در سطح آذربايجان شرقي با استحكام بخشي و نظام مند كردن ساختار توانسته اند در راستاي اهداف كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت حركت كنند.
محمدي افزود: اين انجمن ها نقش بسزایی در حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی، جلوگیری از حفاری های غیر مجاز و تخریب آثار تاریخی داشته و در سایر حوزه های این سازمان مانند مرمت بناهای تاریخی، پژوهش های باستان شناسی، مردم شناسی، صنایع دستی و معرفی جاذبه های گردشگری و رشد صنعت توریسم در استان نيز به خوبي همكاري كرده اند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يادآور شد: بسترسازي و حضور انجمن ها و اقوام مختلف كه فعاليت هاي فرهنگي و اجتماعي دارند بسيار حائز اهميت است زيرا با مشاركت حداكثري به طو جدي و فراگير در راستاي هم افزايي مي توان فعاليت هاي گسترده اي در نقاط مختلف كشور انجام داد.
محمدي تصريح كرد: اگر بخواهيم شوراي تشكل هاي قوي و تاثيرگذاري داشته باشيم بايد داراي فعالان مدني و سازمان هاي غير دولتي حرفه اي باشيم كه زمان و توان بيشتري به منظور پيشبرد و تخصصي شدن فعاليت اختصاص داده شود./س