به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ جعفری، سبزیای خیلی گرم و خشک است. این سبزی را نهتنها به خاطر عطر و طعم مطبوعاش به صورت پخته در انواع و اقسام غذاها مورد استفاده قرار میدهند
بلکه این روزها بعضیها آن را به دلیل خواص زیادی که دارد به صورت خام نیز به ترکیب سبزی خوردن مصرفیشان اضافه کردهاند. جعفری اگرچه مانند دیگر سبزیها سرشار از ویتامینهای مختلف و همچنین املاح و موادمعدنی مفید است ولی به لحاظ آهن، ویتامینهایA و C، فسفر، پتاسیم، کلسیم و ید، منبعی غنی به حساب میآید؛ بهطوری که به عنوان مثال مقدار ویتامین C موجود در آن از تمام سبزیها و میوهها بیشتر است.
*خواص دارویی
- جعفری گیاهی است که همه قسمتهای آن شامل دانه، برگ و ریشه مورد استفاده دارویی قرار میگیرد.
- جعفری اشتهاآور، مقوی معده، هضمکننده غذا، بادشکن و صفرابر است.
- این سبزی همچنین ادرارآور، تنظیمکننده قاعدگی، دفعکننده سنگ کلیه و مثانه، تصفیهکننده خون و صفرابر است.
- از جعفری بهعنوان مسکن، برای پایین آوردن تب نیز استفاده میکنند؛ در ضمن در رفع ناراحتیهای ریوی نیز مؤثر است.
- با توجه به اینکه جعفری سرشار از ویتامین C و آهن است، برای درمان کمخونی توصیه میشود.
- میگویند یک قاشق سوپخوری از برگ جعفری خرد شده یا یک قاشق مرباخوری از ریشه یا نوک قاشق چایخوری از تخم جعفری را در نیم لیتر آب جوشانده، به عنوان داروی ادرارآور و همچنین برای درمان ورم عمومی، التهاب کلیه و مثانه مصرف کنید.
- اگر از بوی بد دهانتان خسته شدهاید، روزانه چند برگ جعفری را به مدت یک ربع جویده و سپس بیرون بریزید و پس از آن یک عدد سیب بخورید.
- شستوشوی پوست صورت با جوشانده یک دسته برگ جعفری در یک لیتر آب، پوست را شفاف میکند./ح
انرژی | پروتئن | هیدرات کربن | چربی | فیبر |
3/6کیلو کالری | 3/0گرم | 6/0گرم | 08/0گرم | 3/0گرم |