به گزارش
خبرنگارباشگاه خبرنگاران، تراب محمدی افزود : این درخت از جایگاهی ویژهای در میان درختان چنار کهنسال در ایران برخوردار بوده و شناخت و حفظ این منبع از دیدگاه علمی، تاریخ طبیعی و حتی به عنوان میراثی فرهنگی ارزشمند و قابل توجه است.
وی با اشاره به اینکه این درخت شناسه اصلی شهر اسکو است، اظهار داشت: درخت چنار اسکو در حال حاضر در بخش مرکزی شهر اسکو و در وسط سبزه میدان شهر قرار گرفته و از دو سمت شمال و جنوب به ابنیه تجاری شهر محدود شده است که در فاصله شش متری از آن قرار گرفتهاند.
محمدی تصریح کرد: همچنین این درخت در میانه خیابان شرقی-غربی شهر قرار گرفته که احتمالا میدان این قسمت از شهر به سبب اهمیت وجود درخت کهنسال در این قسمت و شادابی و سرسبزی آن به «سبزه میدان» معروف شده است.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان طول تاج این درخت را 20متر عنوان کرد و گفت: قطر درخت چنار کهنسال اسکو در جایی که با زمین در تماس است به اندازه سه متر و 40سانتیمتر و ارتفاع آن حدود 14 متر است.
محمدی با اشاره به اهمیت این درخت در میان مردم تاکید کرد: تمام مردم شهر از وجود این درخت اطلاع دارند و مانند اغلب چنارهای کهنسال ایران که در مکانهای مقدس واقع شدهاند، در کنار مسجد جامع اسکو واقع شده است که حالتی از تقدس را به درخت کهنسال میدهد.
محمدی خاطرنشان کرد: درخت چنار اسکو از دو سمت جنوبی و شرقی به خصو ص در بخش شرقی دچار پوسیدگی شدید شده و با اقدامات حفاظتی مسئولان شهرداری با مصالحی چون بتن پرگشته و راه ورودی به بخشهای آسیب دیده به طور کامل مسدود شده است.
وی با اشاره بر لزوم حفاظت از درختان کهنسال استان تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی در سالجاری اقدام به شناسایی تعدادی از درختان چنار کهنسال آذربایجانشرقی کرد که ثبت ملی پنج درخت چنار استان در چهارمین همایش ثبت ملی آثار در جزیره قشم حاصل آن بود.
محمدی با تاکید بر ارزش چنار اسکو در گردشگری منطقه یادآور شد: قرار گرفتن این درخت در شهر اسکو به دلیل واقع شدن آن در دامنههای غربی سهند و وجود آثار باستانی غنی در این شهرستان و مسیر روستای طبیعی تاریخی کندوان و حیلهور، بر ظرفیتهای گردشگری منطقه افزوده است./س