بابك چمن آرا،مدير مركز موسيقي بتهوون،در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران در رابطه با پرفروش ترين آثار دنياي موسيقي در دو هفته گذشته گفت:مسئله مهم اين است كه آمار آثار پرفروش به طور قطع دليل تيراژ ميليوني موسيقي در ايران نيست و دليل اصلي آن نداشتن قانوني براي كپي رايت و دانلود است.
وي افزود:به طورحتم فروش نسبي،كلمه مناسب تري براي اين آمار است و بايد بگويم در قالب سبك پاپ به طور تقريبي اثر جديدي منتشر نشده است.
چمن آرا ادامه داد:آلبوم "مدارا" با صداي "شهرام شكوهي" اثري از شركت هنر اول و "ساعت فراموشي" با صداي "رضا يزداني"اثري از شركت هنرنماي پارسيان نسبت به ديگر آثار پاپ پرفروش تر بوده است،در سبك موسيقي اصيل ايراني آخرين اثر شهرام ناظري به نام "اميركبير "توليد شركت باربد،آلبوم "پرسه" دو نوازي سه تار از سوي حسين اينانلو و سعيد جلاليان محصول شركت آوا خورشيد هستند.
مدير مركز موسيقي بتهوون اظهار داشت:در قالب آثار تصويري؛"گل پونه هاي يك" كه كنسرت گروه همايون و اثري از مرحوم ايرج بسطامي است حدود 2 ماه پيش منتشر شده كه به طور نسبي فروش خوبي داشته است،اما متاسفانه آثار تصويري بسيار كم انتشار مي يابند.
وي با اشاره به اينكه همزماني با جشنواره،برخي از هنرمندان و آثارشان را كه از قبل منتشر شده دوباره سرزبان ها انداخته است،عنوان كرد:اثر "وكاپلا" كه محصول گروه آوازي تهران است،دوباره به فروش رسيد.در اين آلبوم از هيچ سازي استفاده نشده است و تمام صداها از سوي گروه توليد مي شود.
وي افزود:"گمشده" اثر گروه "بازاربلو" محصول شركت هرس كه در بخش بين الملل جشنواره موسيقي فجر نيز حضور داشت،در اين ليست قرار دارد.
چمن آرا اظهار داشت:"بودن و نبودن" اولين اثر مستقل برديا كيارس،و "چهار راه"دو نوازي كمانچه و بالابان و سازهاي هم خانواده اين 2 ساز به نوازندگي حسين حميدي و حسام اينانلو منتشر شده و به نسبت فروش خوبي داشته است.
اثر "چهار راه "به دليل تقاطع موسيقي هاي مناطق خراسان،آذربايجان،گيلان و فارس اين نام را به خود گرفته است./ه
چمن آرا در خصوص توليد موسيقي، و كاهش آن در ايران گفت:توليد موسيقي به دليل برخورد با جشنواره ،ركود اقتصادي،و ماه هاي مذهبي در ايران دچار ركود شده اما در اين ميان كه از آثاري در ليست تازه هاي موسيقي قرار دارند مي توان به اثر روژيار،محصول شركت رهگذر هفت اقليم كه ارسلان كامكار نوازندگي عود،و زكريا يوسفي نوازندگان سازهاي كوبه اي آن را برعهده دارند در قالب آواهاي محلي،كردي،و خاطره انگيز،نجوا،تك نوازي،گيار كلاسيك توسط مهريار همتي،و دو نوازي سنتور و تمبك 2 به نوازندي فرامرز پايور و حسين تهراني در دستگاه شور،اشاره كرد.
وي در رابطه با موسيقي فيلم،و انتشار آن و ميزان استقبال مخاطب از اين آثار بيان داشت:پيشينه انتشار موسيقي فيلم در ايران به قبل از انقلاب برمي گردد كه در آن زمان بيشتر انتخابي بود اما اثاري هم كه ساخته مي شد وجود داشت.
چمن آرا افزود:پس از انقلاب ،آثار موسيقي مطرحي داشت،به آهنگساز معروف و يا فيلم مطرح برمي گشت كه بتواند براي مخاطب عام جذاب باشد. اما مخاطبان خاص موسيقي فيلم را بيشتر هنرجوها،كلكسيونرها،و يا كساني كه پيگير فيلم و موسيقي هاي جديد هستند تشكيل مي دهند.
وي اظهار داشت:موسيقي فيلم وقتي يك فيلم محبوب مي شود و يا آهنگساز مشهوري داشته پرفروش مي شود كه از آن ها مي توان به از كرخه تاراين و بوي پيراهن يوسف اشاره كرد.
چمن آرا،گفت:امسال پس از چند سال وقفه موسيقي فيم كنعان ساخته كرستيف رضاعي مجموعه موسيقي فيلم هاي كارن همايونفر و موسيقي فيلم مادر پس از بيست سال منتشر شد كه تعجب برانگيز اما تصادفي بود همچنين مجموعه موسيقي فيلم ها و تئاترهاي رضا درويشي در 30 ساله گذشته از سوي مركز موسيقي بتهوون منتشر شد.
وي خاطرنشان كرد:موسيقي فيلم براي يك تصوير ساخته مي شود و بايد قدرت زيادي داشته باشد تا بتواند براي مخاطب عام جذاب باشد اما در كل ژانر پرفروشي نيست./حس/ ..