تقریباً هر ماده‌ی غذایی می‌تواند به نوبه‌ی خود آلرژی زا باشد. اما در این بین مواد غذایی‌ای وجود دارد که مسئول ۹۰ درصد آلرژی‌های غذایی محسوب می‌شوند و افراد حساس که مستعد آلرژی هستند در مصرف آن‌ها باید جانب احتیاط را رعایت کنند.

به گزار ش

خبرنگار باشگاه خبرنگاران

در این مطلب کوتاه به ۷ مورد از این مواد غذایی آلرژی‌زا اشاره می‌کنیم:

شیر و محصولات لبنی

تمام محصولات لبنی مثل شیر، پنیر، ماست، خامه و سوپ‌های خامه‌ای، برخی از شیرینی‌جات و دسرها می‌توانند باعث بروز آلرژی غذایی شوند.

تخم مرغ

تخم مرغ و به ویژه سفیده‌ی آن باعث ایجاد آلرژی می‌شود. در واقع تمام خوردنی‌هایی که با تخم مرغ تهیه می‌شوند می‌توانند مستعد آلرژی‌های غذایی باشند مثل انواع شیرینی‌جات، کیک‌ها، موس‌ها، دسرها، سس مایونز و غیره.

سویا و مشتقات آن

سویا، سس سویا، توفو، پروتئین‌های گیاهی، پروتئین‌های هیدرولیزه و همچنین چاشنی‌های طعم دهنده‌ی غذایی، نشاسته‌ی گیاهی و غیره نیز برای افراد حساس آلرژی‌زا است.

گندم و محصولات تهیه شده با گندم

غلات، نان و مشتقات آن، شیرینی‌جات، پاستاها، محصولات تهیه شده با آرد، آب جو و غیره.

بادام هندی

بادام هندی و روغن آن، کره و آرد بادام هندی، شیرینی‌جات تهیه شده با آجیل، اسانس‌ها و غیره. افرادی که دچار آلرژی‌های شدید غذایی هستند باید از مصرف آجیل‌ها پرهیز کنند.

ماهی

ماهی تازه، دودی یا کنسروی، روغن ماهی، خاویار، خوراک‌ها و سوپ ماهی برای افراد حساس، آلرژی‌زا است.

خوراکی‌های حاوی آجیل و دانه‌ها و مغزهای روغنی

علاوه بر این که آجیل و دانه‌های روغنی مثل فندق، بادام، پسته و حتی روغن آن‌ها می‌تواند آلرژی‌زا باشد بلکه تمام خوراکی‌ها و شیرینی‌جات و غیره که حاوی این مواد غذایی می‌باشند نیز امکان آلرژی و حساسیت غذایی را بالا می‌برند./س

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.