به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، نسرين سلطانخواه اظهارداشت: ابررایانه های ملی شیخ بهایی و امیرکبیر درسال 89 رونمایی شدند و در فاز دوم قرار است با پیوستن 10 ابررایانه در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور شبکه ملی ابررایانه ای ایران راه اندازی شود.
وی اظهار داشت: فاز اول ایجاد ابررایانه ها در کشور بود و فاز دوم ایجاد شبکه ملی ابررایانه ای کشور است . این شبکه در سال های آینده با پیوستن دیگر ابررایانه ها گسترش خواهد یافت.
سلطانخواه خاطرنشان کرد: قدرت ابررایانه های متصل به شبکه ملی ابررایانه ای کشور (شبکه گرید ملی ) حداکثر سه ترافلاپس است و بر طبق برنامه ریزی های انجام شده قدرت محاسباتی ابررایانه ها در شبکه گرید ملی در مراکز مختلف علمی و پژوهشی به طور یکسان خواهد بود .
وی افزود: ابررایانه هایی که تا پایان امسال رونمایی می شوند به عنوان ابررایانه های جانبی به ابررایانش های اصلی و مادر که همان ابررایانه شیخ بهایی و امیرکبیر هستند ، متصل می شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور یادآور شد: این ابررایانه ها در حوزههایی چون هواشناسی، صنایع دفاعی و پروژههای تحقیقاتی پرریسک کاربرد دارند و با استفاده از این ابررایانهها میتوان به شبیه سازی سامانههای پیشرانش در جهت شبیه سازی دارورسانی به سلولهای بدن اقدام کرد و همچنین از این ابررایانه ها می توان در تحقیقاتی که نیاز به محاسبات عظیم دارند، استفاده کرد.
/ع2