به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ علي ذبيحي در مراسم افتتاحيه دومين كنفرانس انرژي هاي تجديدپذير و توليد پراكنده ايران ضمن بيان اين مطلب افزود: هم اكنون ظرفيت توليد انرژي هاي تجديد پذير در كشور 162 مگاوات است در حالي كه اين ميزان تا قبل از سال 90 تنها 120 مگاوات بوده است.
وي توسعه انرژي هاي نو را مستلزم سرمايه گذاري در اين بخش برشمرد و گفت: سرمايه گذاري در بخش انرژي هاي نو براي دولت هزينه بر است و با بودجه فعلي سرمايه گذاري در اين بخش با چالش همراه خواهد بود.
قائم مقام وزير نيرو ادامه داد: به تازگي رئيس جمهور دو دستور مهم در اين زمينه صادر كرده كه شامل اعطاي تسهيلات بانكي به سرمايه گذاران انرژي هاي نو و تجديد نظر شوراي اقتصاد در بهاي تمام شده برق از محل انرژي هاي تجديد پذير است.
وي با توجه به مزيت هاي استفاده از انرژي هاي نو اظهار داشت: آمارها نشان ميدهد كه در سال 88 هزينه خسارت گازهاي گلخانه اي در كشور 10 هزار ميليارد تومان برآورد شده است.
ذبيحي تصريح كرد: در همين سال هزينه دي اكسيد كربن حاصل از استفاده كارخانهها از سوخت هاي فسيلي 2500 ميليارد تومان محاسبه شده است.
وي افزود: با توجه به زيان هاي ناشي از سوخت هاي فسيلي قرار است ظرفيت توليد انرژي هاي نو هم اينك 162 مگاوات باشد كه تا پايان دولت دهم به 3 هزار مگاوات افزايش يابد./ق2