به گزارش سرويس علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، مدیر غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: متآمفتامین، مادهی اصلی و ترکیب شیمیایی شیشه که یکی از مواد مخدر صنعتی است که سبب تشدید احساسات فرد، خستگیناپذیری، بیخوابی، بیاشتهایی و لاغری میشود.
دکتر نوید عطار افزود: متآمفتامین از نظر ساختاری شباهت زیادی به آمفتامین و نوروترانسمیتر دوپامین دارد، اما کاملاً با کوکائین متفاوت است، به طوریکه اثر طولانی داشته و درصد بیشتری از آن به مدت طولانیتر بدون تغییر در بدن میماند که باعث آزاد شدن نوروترانسمیترها میشود.
وی افزود: این ماده داروی محرک بسیار قوی است که حتی در دوزهای کم ضمن افزایش فشار خون، ضربان قلب و ضربان نامنظم، با صدمه بر روی عروق و مویرگ ها باعث سکته های مغزی و قلبی میشود.
مدیر غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، اضطراب ، گیجی، بیخوابی، اغتشاش خلقی و رفتارهای خشن، علایم بدخلقی، افسردگی و علایم اختلال حرکتی مثل پارکینسون را از جمله علائم مصرف کنندگان برشمرد.
دکتر عطار با بیان اینکه افزایش خطر سکته مغزی ناشی از سوء مصرف آمفتامین میتواند منجر به تخریبهای غیرقابل بازگشت در مغز شود، افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته، مصرف این ماده سبب افزایش زایمان زودرس، جدا شدن جفت، تأخیر رشد جنینی و ناهنجاریهای مغزی و قلبی در زنان حامله می شود./عط