دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: درست است که بوی دود باعث خوش بو شدن غذای می شود ولی باید ذکر شود طبق پژوهش های انجام شده این روش کاملاً اشتباه است.
وی اظهار داشت: کباب کردن گوشت روی زغال باعث ذوب شدن چربی های اشباع شده گوشت می شود که پس از ریختن این چربی ها روی آتش ترکیباتی هیدروکربنی از روی ذغال ساطع می شود که سرطان زا است و با اینکه ترکیبات هیدروکربنی باعث تحریک دستگاه گوارش ایجاد سرطان می شود افزود: هیدروکبنی باعث تحریک دستگاه گوارش و ایجاد سرطان می شود كه کارگران کباب پز به دلیل مداومت در این شغل ابتلا به سرطان بدخیم ریوی در آنها افزایش می یابد.
وی اذعان کرد: توصیه می شود قطعات گوشت کوچکتر باشد تا تبخ آن بهتر صورت گیرد گوشت را در مجاورت حرارت ملایم قرار دهید.
وی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از انتقال میکروب باید حتماً کباب را با دستکش های مخصوص به آن درست کرد./ح