دکتر رامین فرزاد، جراح و دندانپزشک در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: علایم نیش زدن دندان ها در نوزادان با علایمی چون تب خفیف یا شدید، بی اشتهایی، گریه کردن، اسهال، حالت هایی شبیه سرماخوردگی، بیدار شدن های مکرر همراه با گریه، آبریزش بینی و آب دهان همراه است.
وی گفت: قرمز شدن و تورم لثه ها عاملی جهت کلافگی نوزاد و شدت گرفتن ناآرامی ها و گریه کودک است.
فرزاد تصریح کرد: یکی از علایمی که کودک به صورت ناخودآگاه از خود بروز می دهد، جویدن انگشتان است که این خود راهی برای آگاهی والدین از نیش زدن دندان های کودک است.
وی گفت: توجه کردن به نوزاد، استفاده از ژل های دندانی، استفاده از حلقه های دندانی از مراقبت های ویژه والدین به هنگام نیش زدن مرواریدهای فرزندان است.
فرزاد عنوان کرد: به هنگام توجه کردن به نوزاد والدین باید توجه داشته باشند از آنجایی که نیش زدن دندان با علایمی ویژه شبیه به سرماخوردگی همراه بوده و به نوعی بیماری محسوب می شود که لازم است تا والدین توجه ویژه ای به تغذیه و استراحت نوزاد داشته باشند.
این دندانپزشک به استفاده از ژل های مصنوعی اشاره کرد و گفت: با مشورت پزشک می توانید از ژل های غیر شیرین (SUGER-FREE) استفاده کنید که این ژل ها باعث بی حسی موضعی لثه ها و از بین رفتن حالت تورم، خارش و سوزش شده و تأثیر بسزایی در تخفیف درد دارد و والدین باید توجه داشته باشند که این ژل ها نباید برای نوزادان پائین تر از 4 ماه استفاده شود.
فرزاد افزود: اگرچه مصرف دارو چندان توصیه نمی شود چون مصرف برخی داروها به دندان آسیب وارد می کند اما باید برای مصرف دارو به طور حتمی با پزشک مشورت کرد که این نکته به ویژه درباره نوزادانی که زودتر از موعد مقرر دندان در می آورند مهم است.
وی بیان کرد: حلقه های دندانی (TEETHING RING) یا لاستیک های دندانی در اشکال مختلف ویژه نوزادان طراحی شده تا با جویدن و دندان زدن نوزاد به این حلقه ها، خارش و سوزش لثه ها تخفیف پیدا کند و برای انتخاب این حلقه ها، اطمینان از کیفیت آنها بسیار مهم است، این حلقه های لاستیکی باید از جهت نوع مواد مصرفی و رنگ به کار رفته در رنگ آمیزی آنها مطمئن باشند.
فرزاد در ادامه گفت: مشورت با پزشک در کمک کردن نوزادان هنگام نیش زدن دندان ها بسیار مؤثر است./ح