در حال حاضر حدود 40 تا 90 درصد کودکان چاق در بزرگسالی از چاقی رنج می برند که همین عامل باعث بروز بیماری ها غیر واگیر در بزرگسالان می شود.

دکتر علی اکبر سیاری متخصص کودکان و فوق تخصص گوارش در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: چاقی یک عامل خطر زای مهم در بروز بیماری های مزمن بوده وباعث ایجاد مقاومت نسبت به انسولین، پر فشاری خون بالا، اختلالات چربی و قند خون، دیابت نوع 2 می شوند.

وی با بیان اینکه این اختلالات از سنین پایین شروع شده و تا بزرگسالی ادامه دارد، گفت: چاقی اپیرمی جهانی در کودکان و بزرگسالان است چاقی بیماری منایولیک مزمن و شایعترین علت مرگ فایل پیشگیری است چاقی در سنین کودکی با چاقی در بزرگسالی نیزهمراه است، در حال حاضر حدود 40 تا 90 درصد کودکان چاق در بزرگسالی از چاقی رنج خواهند برد.

سیاری اظهار داشت: چاقی دشمن شماره یک سلامتی است بنابراین باید برنامه به سمت پیشگیری از چاقی کودکان پیش روند درواقع عوارض چاقی در طی زمان بروز می کنند بنابراین درمان آن در مراحلی که بیماری شکل گرفته است به تلاش زیادی نیاز دارد.

این متخصص کودکان و فوق تخصص گوارش ادامه داد: بیش از 1/1 میلیارد نفر بزرگسال و 10 درصد کودکان در سطح جهان اضافه وزن دارند و حود 312 میلیون نفر از این بین چاق هستند، همچنین 30 درصد از افراد بزرگسال در آمریکاو 20 درصد در اروپا و در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بین 40 تا 70 درصد مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند.

سیاری عنوان کرد: در مطالعه ای در ایران نشان داد 61 درصد افراد بالای 20 سال در شهرها و 50 درصد در روستاها دچار اضافه وزن و چاقی هستند باید توجه داشت که کشور ما در مرحله گذر تغذیه ای هستند به طوری که یک سری مردم از کمبود انرژی- پروتئین رنج می برند و دچار کمبود وزن و کوتاهی قد هستند و یک سری از اضافه وزن و چاقی گله مند هستند.

وی خاطر نشان کرد: با این اوضاع فقط با آگاه کردن مردم از خطرات چاقی می تواند میزان آمار چاقی وتبعات بعد از آن را کاهش داد./ع
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار