با ائی.ائی.سی. پی EECP که یکی از وسایل و روش های درمانی است آشنا شوید.

دکتر داود کاظمی صالح دارای رتبه ممتاز بورد تخصصی قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: با پیشرفت های علمی و تکنولوژی یک سری از روش های درمانی جدید به وجود آمده اند که درمان بیمارانی را که زمانی درمان آنان غیر ممکن بود، ممکن ساخته است و یکی از این وسایل ورزش های درمانی استفاده از EECP یا (Enhanced External Counter Palsation) است.

وی گفت: درد سینه ناشی از ایجاد پلاک آتروا سکلروزیس در عروق قلبی در طی سال های طولانی است این پلاک های به وجود آمده سبب انسداد شریان های قلبی شده و میزان خونرسانی به عضله قلبی را محدود می کند.

کاظمی صالح افزود: برای این که قلب بتواند به طور موثر کار کند نیاز دارد تا اکسیژن مورد نیاز خود را از خون عروق قلبی دریافت کند.

در طی فعالیت میزان نیاز عضله قلب به اکسیژن افزایش پیدا می کند بنابراین اگر عروق قلب در اثر پلاک ها تنگ شده باشد عضله قلب نمی تواند اکسیژن کافی را دریافت نماید مناطقی که خون رسانی کافی ندارند دچار ایسکمی (کم خونی) شده و این کم خونی خود را به صورت درد قفسه سینه نشان می دهد.

این متخصص قلب و عروق عنوان کرد: برای کم کردن این علایم پزشکان از روش های گوناگون استفاده می کنند که شامل درمان دارویی (مثل نیترو گلیسیرین)، انجام اعمال پیوند عروق کرونر، یا آنژیو پلاستی با بالون است و در این بین بیمارانی هستند که به درمان دارویی جواب نداده و موارد مناسبی جهت انجام عمل پیوند عروق و یا آنژیو پلاستی نیستند و برای این بیمار اخیرا از روش جدید درمانی به نام ائی.ائی.سی.پی استفاده می شود که دیده شده در کاهش درد سینه موثر است.

وی متذکر شد، البته انتخاب بیمار برای انجام این روش به عهده پزشک متخصص است و بیماران لازم است که به نظر پزشک توجه کنند.

کاظمی صالح تصریح کرد: با EECP ائی.ائی.سی.پی یک روش درمانی غیر تهاجمی و غیر دارویی است که می تواند علایم درد سینه را در بیماران کاهش دهد و با این روش درمانی از بین رفتن علایم درد در اغلب بیماران دیده می شد و در نتیجه بیمار قادر است که به فعالیت روزانه خود و یک زندگی فعال ادامه دهد و این کاهش درد اغلب از طریق افزایش عروق کولتران است.

کاظمی صالح افزود: از عوارض EECP می توان تحریکات پوستی در اثر فشار کاف ها را ذکر کرد که در این موارد بهتر است با پزشک معالج مشورت شود.

این متخصص قلب و عروق تاکید کرد: در مواردی که بیمار وارفارین (کومادین) مصرف می کنید یا خانم باردار آماده زایمان است یا بیمارانی که فشار خون بیش از حد 100/180 میلی متر جیوه دارند یا بیمارانی که بیماری ریوی مشخص و بیماری های مادرزادی قلبی مثل نارسایی آئورت این از انجام این کار ممانعت به عمل می آید که البته باز هم نظر پزشک متخصص در این باره ضروری است./عط

 

** براي مطرح كردن سوالات پزشكي خود اينجا را كليك كنيد.
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار