دكتر شهره فتاح پور دكتراي داروسازي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به اينكه لبخند زدن موجب آزاد شدن سروتونين در مغز مي شود گفت: سروتونين يكي از واسطه هاي سيستم عصبي مغز است كه ازدياد بيش از حد آن موجب بروز تندخويي و برخي حالات تهاجمي و حتي تشنج مي شود.
وي افزود: تريپتوفان موجود در مواد غذايي به كمك آنزيمي در سلول روده به سروتونين تبديل مي شود.
فتاح پور ادامه داد: مواد غذايي حاوي تريپتوفان همچون دانه هاي غلات، ماهي تن، موز و انجير، خرما و مغزهاي نبايي مي باشند.
وي با تاكيد بر رعايت تعادل در مصرف غذاهايي كه حاوي اين ماده هستند گفت: نان جو بيشتر از ساير غلات موجب سنتز سروتونين مي شود مصرف غذاهاي رنگي مانند زعفران نيز ميزان سروتونين را افزايش مي دهند.
* سروتونين موجب حفاظت سلول هاي مغزي مي شود
اين دكتراي داروسازي با اشاره به اينكه سروتونين بر روي سلول هاي مغزي اثر حفاظتي داشته و از تخريب اين سلول ها در دوران كهولت پيشگيري مي كند گفت: كاهش ميزان سروتونين موجب افزايش اشتها و بالا رفتن آن موجب كاهش اشتها و در نتيجه لاغري مي شود.
وي افزود: افزايش ميزان نور محيط موجب آزاد شدن سروتونين در مغز مي شود اين تركيب در اثر لبخند زدن نيز در مغز آزاد مي شود.
* در بيماري آلزايمر ميزان سروتونين مغز كاهش مي يابد
فتاح پور با بيان اينكه در مبتلايان به آلزايمر كاهش ميزان سروتونين مغزي بروز مي كند افزود: با افرادي كه به نوعي دچار كم خوابي هستند ميزان سروتونين مغزشان 20 درصد كاهش مي يابد و بالا رفتن سن نيز موجب كاهش سروتونين مغز مي شود.
وي خاطرنشان كرد: استرش موجب كاهش ميزان سروتونين مغز شده اما خواب نيمروزي موجب افزايش اين ماده در مغز و بهبود عملكردي مغز مي شود./عط