دكتر نريمان سعادتي، متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: تاكنون اثر بسياري از انواع گياهان به ويژه سبزي ها در پيشگيري يا كاهش خطر ابتلا به برخي از بيماري ها و نارسايي ها شناخته شده است،با اين وجود،غذاهاي حاوي مواد گياهي همچنان جايگاه خوبي در رژيم غذايي روزانه بيشتر مردم ندارند.
وي با بيان اينكه در بين مواد گياهي،"كرفس" خاصيت هاي بسيار زيادي دارد،اظهار داشت: در واقع "كرفس" حاوي املاح و ويتامين ها و مواد ارزشمند ديگري است كه درتنظيم برخي از فعاليت هاي بدن،همچون حفظ تعادل اسيد و قليا نقش موثري دارد.
سعادتي گفت:برگ و ساقه "كرفس" حاوي ويتامين هاي مهمي همچون A و B و C هستند كه علاوه بر اينكه طعم معطري را به بسياري از غذاها مي بخشد؛بلكه در پيشگيري از بروز برخي از نارسايي ها و بيماري ها موثر است.
اين متخصص تغذيه تاكيد كرد:"كرفس" خاصيت ضدسرطاني بسيار خوبي دارد به طوري كه مواد موجود درآب اين نوع سبزي مي تواند از بروز و رشد سلول هاي سرطاني در بدن پيشگيري كند.
وي يادآور شد؛در واقع "كرفس" حاوي تركيبات موثري همچون اسيد فونوليك است كه عمل نوعي هورمون را كه در رشد و نمو تومورهاي سرطاني نقش عمده دارد؛خنثي كرده و از اين طريق از بروز يا پيشرفت سلول هاي سرطاني جلوگيري مي كند.
سعادتي گفت:علاوه بر موارد فوق،گياه "كرفس" حاوي آنتي اكسيدان هاي قوي و بسيار خوبي است كه از طريق پيشگيري يا كاهش اثر راديكال هاي آزاد در سطح بدن،خطر آسيب و صدمه يا رشد بيش از اندازه سلول ها را به ميزان قابل توجهي كاهش مي دهد.
وي خاطرنشان كرد:"كرفس" به عنوان يك سبزي ارزشمند و پرخاصيت،اثرات بسيار خوبي در پيشگيري از بيماري ها و نارسايي هاي مختلف دارد و اثر آن در پيشگيري از بروز برخي از سرطان ها اثبات شده است؛به همين علت "كرفس" بايد جايگاه بهتري در برنامه غذايي عموم مردم داشته باشد.
*كرفس به تنظيم كلسترول و فشار خون بدن كمك مي كند
در ادامه،عماد معصومي متخصص تغذيه تصريح كرد:"كرفس" سبزي پرخاصيتي است و نظير آن در بين گياهان كمتر ديده مي شود.
وي با بيان اينكه بسياري از مردم از مشكل كلسترول و فشار خون بالا شكايت دارند و اقدامات مختلفي براي رفع اين مشكل انجام مي دهند،افزود:"كرفس" حاوي ماده شيميايي ويژه اي است كه در كاهش كلسترول بد (LDL) بسيار موثر بوده و مي تواند به تنظيم كلسترول بدن كمك كند.
معصومي گفت:مواد موجود در "كرفس" به آرامش بافت ها و اندام هاي مختلف بدن كمك كرده، گردش خون در درون عروق را تسهيل كرده و از اين طريق از افزايش فشارخون بدن پيشگيري مي كند.
وي يادآور شد؛در واقع خاصيت "كرفس" در تنظيم كلسترول و فشار خون كم نظير است و حتي بسياري از انواع داروهاي شيميايي از نظر سرعت و تاثيرشان در تنظيم كلسترول و فشار خون قابل مقايسه با "كرفس" نيستند.
معصومي خاطرنشان كرد:توصيه مي شود كه روزانه يك ليوان آب كرفس مصرف شود و اين گياه ارزشمند بيشتر در برنامه غذايي روزانه يا هفتگي گنجانده و مورد مصرف قرار گيرد./ح