يك متخصص تغذيه گفت: مواد غذايي حاوي آنتي اكسيدان از جمله چاي،‌ كدو تنبل، ‌اسفناج، ‌آناناس، ‌سيب، ‌پرتقال، ‌گوجه فرنگي،‌ انواع كلم،‌ آواكادو و توت‌ها و برخي ديگر از ميوه‌ها و سبزي‌ها،‌ داراي خاصيت ضدسرطاني هستند.

دكتر صدراله كمالوند، متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سرطان يكي از عوامل مهم مرگ و مير و ناتواني در جهان است كه سالانه ميليون‌ها نفر به آن دچار مي‌شوند.
وي افزود: يكي از راه هاي پيشگيري از انواع مختلف سرطان،‌ تغذيه مناسب و اصولي است كه البته بيشتر مردم در خصوص مواد غذايي ضدسرطاني اطلاعات چندان دقيقي ندارند.
كمالوند با بيان اينكه آنتي اكسيدان‌ها نقش بسيار موثري در پيشگيري از بيماري‌هايي همچون سرطان دارند، تاكيد كرد: مواد غذايي جاوي آنتي اكسيدان از جمله چاي، ‌كدو تنبل، ‌اسفناج،‌ آناناس،‌ سيب،‌ پرتقال،‌ گوجه فرنگي، ‌انواع كلم و به ويژه كلم بروكلي، آواكادو و توت‌ها و همچنين برخي ديگر از ميوه‌‌ها و سبزي‌ها داراي خاصيت ضدسرطاني هستند.
وي با اشاره به اينكه چاي سبز و سياه داراي منبع طبيعي كاتچين به عنوان يك آنتي اكسيدان قوي است، ادامه داد: اين ماده از رشد سلول‌هاي سرطاني جلوگيري كرده و خطر سرطان هاي معده، كبد و پوست را نيز كاهش مي‌دهد.
اين متخصص تغذيه اظهار داشت: كدو تنبل،‌ هويج، ‌نارنج، ‌سيب زميني نيز داراي مواد غني آنتي اكسيدان به نام بتا كاروتن بوده و لذا خطر انواع سرطان ها را كاهش مي‌دهند.
وي با بيان اينكه اسفناج خطر سرطان كبد،‌ ريه،‌ سينه، ‌تخمدان،‌ روده بزرگ و پروستات را كاهش مي‌دهد،‌ يادآور شد: آناناس نيز خطر سرطان ريه و سينه، ‌سيب خطر بروز سرطان ريه و پروستات و پرتقال نيز خطر سرطان ريه و معده را تا حد زيادي كاهش مي‌دهد.
كمالوند خاطرنشان كرد: علاوه بر مواد غذايي فوق،‌ مواد ديگري همچون دانه سويا،‌ چغندر قرمز، ‌سير،‌ قارچ،‌ ماهي‌ها، زرد چوبه، انگور قرمز، ‌ريشه شيرين بيان، ‌فلفل قرمز و زرد و تره فرنگي نيز خاصيت ضدسرطاني دارند./ح
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.