رئیس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرد: تکلیف اجرای آزمایشی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تا 19 فروردین مشخص می شود و تا زمان اجرای کامل این قانون، بیمارستانها نباید محدودیتهای قانون ارتقای بهره وری را اعمال کنند.

 


به گزارش سرويس علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران غضنفر میرزابیگی در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری افزود: با توجه به دستور رئیس جمهوری برای پیگیری اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به معاون توسعه ریاست جمهوری در آخرین روزهای سال 90 جلسه ای برای عملیاتی کردن این قانون در وزارت بهداشت تشکیل شد و طی آن قرار بر این شد که کمیته ای با ریاست رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اجرای این قانون تشکیل شود.

وی ادامه داد: با توجه به تأکید رئیس جمهوری و اهمیت موضوع به علت اینکه اولین بار است که این قانون اجرایی می شود در کمیته اجرای این قانون بالاترین مسئولان وزارت بهداشت از جمله رئیس شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و نیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاون درمان وزارت بهداشت و قائم مقام وزیر بهداشت در امور پرستاری حضور دارند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری از اجرای این قانون توسط وزارت بهداشت حمایت می کند و با این وجود همچنان بر آمادگی خود برای تحویل گرفتن حداقل دو بیمارستان در تهران و بیمارستانهایی در شهرهای دیگر به صورت مدیریت صفر تا صدی برای اجرای آزمایشی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تأکید دارد.

میرزابیگی اضافه کرد: در مورد قانون ارتقای بهره وری نیز با توجه به اینکه برخی جاها قبل از اجرای امتیازهای این قانون برای پرستاران ابتدا محدودیتهای این قانون را مانند حذف ساعت استراحت، یا منع کار در بخش خصوصی و مانند آن را اجرایی کرده اند. با توجه به اینکه هدف از تصویب و اجرای این قوانین اعمال امتیازهایی برای پرستاران بوده است قرار بر این شد که محدودیتهای این قانون تا زمان اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرایی نشود.

وی گفت: بنا بود اجرای این قوانین برای پرستاران امتیاز محض باشد در کنار آن این پیشنهاد هم در دل جامعه پرستاری بیرون آمد که با اجرای این قوانین و به تناسب امتیازهایی که به پرستاران داده می شود به این به سمت برویم که ساعت استراحت و مطالعه پرستاران هم عملی شود.

وی افزود: محدودیت شیفت دوم به این خاطر بود تا آسیبهای اجتماعی جامعه پرستاری که 40 مورد آن را در هنگام تدوین قوانین اعلام کردیم، کمتر شود و سطح زندگی و سواد پرستاران بهتر شود.

وی گفت: بنا بود به لحاظ زمانی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که زودتر هم تصویب شده بود، زودتر اجرا شود ولی به هر دلیل قانون ارتقای بهره وری زودتر اجرایی شد اما متأسفانه عده ای در کشور دنبال بهانه هایی برای عدم اجرای این قوانین هستند به همین علت اول از فرد تعهد می گیرند که بخش خصوصی نرو، شب نخواب، بیش از 12 ساعت پشت سر هم نباید شیفت بگیری و مانند آن تا بعد ببینیم که چقدر از امتیازهای این قانون را می توانیم برای تو مهیا کنیم و معمولاً هم در جاهایی که این قانون را اجرا کرده اند مابه التفاوت اضافه کاری پرستاران را با تأخیرهای چندین ماهه پرداخت می کنند.

وی افزود: با توافق وزارت بهداشت قرار شد تا زمان اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری فعلاً این محدودیتها اجرا نشود، وقتی تعرفه گذاری اجرا و شرایط مهیا شد، خود پرستاران هم موافق هستند که با یک شیفت کار زندگیشان تأمین شود و قطعاً اکثر پرستاران زن با این محدودیتها مشکلی ندارند.

میرزابیگی ادامه داد: از نظر تعداد نیروی مورد نیاز برای اجرای این قوانین نیز مشکلی در کشور نداریم، تعداد قابل توجهی از پرستاران به علت مشقات و سختی های این حرفه در حرفه های دیگر جذب شده اند حتی در خود بیمارستانها هم پرستارانی داریم که به شغلهای دیگر مشغول هستند، با تغییراتی که ضمن اجرای این قوانین به وجود می آید قطعاً پرستاران زیادی به این حرفه باز می گردند، حتی پرستاران زیادی داریم که به کشورهای دیگر رفته و آنجا غریبند و اگر شرایط کار در کشور مساعد باشد برمی گردند.

وی گفت: ما معتقدیم که برای اجرای این قوانین در کشور پرستار کم نداریم و با توجه به تعداد فارغ التحصیلان پرستاری در کشور، پرستار کافی در کشور وجود دارد حتی با توجه به اصل 44 قانون اساسی و با ایجاد تعاونی های پرستاری می توانیم پرستاران بازنشسته را نیز به عرصه خدمت برگردانیم. حتی با همین تغییرات نسبی که با اجرای قانون ارتقای بهره وری ایجاد شده عده زیادی از پرستاران به دنبال این هستند که به این حرفه برگردند.

وی اضافه کرد: محدودیت نیرو برای اجرای این قوانین وجود ندارد و کسی نگران این مسئله نباشد، سازمان نظام پرستاری کافی بودن تعداد پرستاران در کشور را تضمین می کند، مسئله اصلی تأمین اعتبار و مهمتر از آن عزم و اراده اجرای این قوانین است و در واقع شرط حل مشکلات اجرای کامل و درست قوانین است.

میرزابیگی ادامه داد: یکی از این مشکلات، ایجاد محدودیت اضافه کاری برای پرستاران در بخشهای دیگر است در حالی که پرستاران به اضافه کار اجباری بیش از 80 ساعت مجبور می شوند و مابه التفاوت این اضافه کاری را هم با 6 یا 7 ماه تأخیر دریافت می کنند.

وی افزود: در برخی بیمارستانهای مناطق محروم کشور، مسئولانی داریم که صراحتاً اعلام می کنند که حدود 12 هزار ساعت کار از پرستاران بیمارستانشان گرفته اند اما فقط حداکثر 6 هزار ساعت آن را پرداخت می کنند و هیچ تضمینی هم نمی دهند که بقیه آن را پرداخت کنند چون قانون ارتقای بهره وری گفته سقف اضافه کار باید 80 ساعت باشد.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در حالی که قانون اعلام کرده که این 80 ساعت برای حضور فیزیکی است نه پرداخت به پرستاران، ضمن اینکه اگر توان پرداخت اضافه کاری را به پرستاران ندارند از ابتدا نباید آنان را محبور به اضافه کاری اجباری بکنند.

وی ادامه داد: همین الان اگر اعلام کنیم پرستاران بیش از 80 ساعت کار نکنند اکثر پرستاران به خصوص پرستاران خانم استقبال می کنند اما با این وضعیت سیستم آسیب می بیند.

میرزابیگی گفت: برای حل این مسئله نیز در جلسه اخیری که با مسئولان وزارت بهداشت داشتیم با توجه به دستور رئیس جمهور که دو سال پیش اعلام کرد که اگر اضافه کار پرستاران بیش از 80 ساعت شد از اختیارات من استفاده کنید و پرداخت کنید این توافق حاصل شد که جاهایی که نمی توانند اضافه کاری بیش از 80 ساعت را پرداخت کنند از قبل به پرستاران اعلام کنند که نمانند و جاهایی که مجبورند، پرستاران بیش از این میزان کار کنند باید پولش را به موقع پرداخت کنند و بهانه اشکال گرفتن دیوان محاسبات هم برای این موضوع پذیرفتنی نیست.

وی ادامه داد: توافق دیگر هم این بود که مابه التفاوت پرداختی به پرستاران از مهر در اسرع وقت پرداخت شود./ع



 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار