به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛ مصداقي نيا در سخنان پيش از خطبه هاي اين هفته نماز جمعه تهران با اشاره به نامگذاري امسال به نام " توليد ملي، كار و سرمايه ايراني" اظهارداشت: اقدامات وزارت بهداشت براي توليد سلامتي، نيروي انساني مفيد و بهداشت است و اين وزارتخانه فعاليت خود را امسال دو چندان مي کند.
وي از خانه هاي بهداشت در اقصي نقاط کشور تا بيمارستان هاي تخصصي و فوق تخصصي در کلانشهرها به عنوان شبکه بسيار گسترده، مهم و خدمتگزار نام برد و گفت: در قالب شبکه مراقبت هاي اوليه بهداشتي پارسال 1348 خانه بهداشت جديد اضافه شد.
* تشريح دستاوردهاي وزارت بهداشت
مصداقي نيا در ادامه به دستاوردهاي اين وزارتخانه اشاره کرد و افزود : هم اکنون بيش از 20 هزار خانه بهداشت و بيش از 6 هزار مرکز بهداشتي و درماني روستايي و شهري در کشور خدمات ارايه مي کنند.
معاون بهداشت وزير بهداشت از برگزاري جشن تکميل شبکه مراقبت هاي اوليه بهداشتي در ارديبهشت امسال خبر داد و گفت: در زمينه مباحث درماني پارسال 14 هزار و 400 تخت به بيمارستان ها اضافه شد و 77 هزار تخت بيمارستاني نيز در دست مطالعه ، بررسي و ساخت است.
مصداقي نيا با اشاره به بحث جديد پزشک خانواده افزود: در پزشک خانواده هر فرد ايراني تحت نظر وي قرار مي گيرد و اين پزشک ، فرد را به سمت صلاح در امور پزشکي هدايت و موارد بعدي درماني را به او اعلام مي کند.
وي درباره بيماري هاي واگيردار نيز گفت: در سالهاي اخير از بيماريهاي واگيردار در کشور خبري نبود و مواردي هم که مشاهده شد با برنامه ريزي دقيق به سرعت رفع شد.
معاون بهداشت وزير بهداشت افزود: مردم به پيام هاي وزارت بهداشت درخصوص بيماريهاي واگيردار خوب عمل مي کنند و باز هم درخواست داريم که به توصيه هاي دانشگاه هاي علوم پزشکي در زمينه اين گونه بيماري ها توجه کافي داشته باشند.
مصداقي نيا درباره بيماريهاي غيرواگير همچون بيماريهاي قلبي و عروقي و سرطاني گفت: اينگونه موارد نياز به پيشگيري دارد از اين رو مردم بايد شيوه هاي درست زندگي و تغذيه مناسب و ورزش کردن را رعايت کنند.
وي افزايش پايگاه هاي اورژانس شهري و جاده اي و توسعه تخت هاي ICU و نوسازي ناوگان اورژانس در دو سه سال اخير را از ديگر اقدامات اين وزارتخانه دانست .
معاون وزير بهداشت گفت: سال 89 در زمينه دارو موفق به توليد 9 داروي بيوتکنولوژيک شديم و پارسال نيز 4 داروي ديگر توليد کرديم که به اين واسطه در منطقه رتبه اول، در آسيا رتبه پنجم و در جهان رتبه دوازدهم را کسب کرديم.
مصداقي نيا افزود: هم اکنون بيش از 96 درصد از داروهاي مورد نياز در داخل کشور توليد مي شود و در زمينه صادرات دارو و تجهيزات نيز 5 درصد افزايش داشته ايم.
وي گفت: با راه اندازي کارخانه سرنگ سازي و سرسوزن سازي در اسفند پارسال در اين خصوص خودکفا شديم و همچنين کشور در زمينه علوم پزشکي ، پارسال شش پله صعود داشت به اين معنا که از رتبه 25 به رتبه 19 در دنيا ارتقا پيدا کرديم.
مصداقي نيا ادامه داد: به لحاظ سرعت رشد در توليد علم در علوم پزشکي، کشورمان در دنيا رتبه اول را دارد.
وي با بيان اينکه کشور به لحاظ درماني بسيار خودکفا شده است گفت : 15 دانشکده در سال 90 ساخته شده و 48 دانشکده نيز در حال احداث است و 35 درصد افزايش پذيرش دانشجو داشته ايم .
معاون وزير بهداشت گفت: سلامت سالمندان ، شعار امسال سازمان جهاني بهداشت است از اين رو با توجه به اينکه 7 و سه دهم درصد جمعيت کشور سالمند هستند تدوين و اجراي برنامه شيوه زندگي سالم در سالمندي جزو اقدامات اين وزارتخانه است.
وي افزود: سند ملي سالمندان تدوين شده است که به زودي تصويب خواهد شد و همچنين پيگيري و فعال سازي شوراي ملي سالمندان هم در دست اقدام است.
مصداقي نيا در پايان به سالمندان توصيه کرد مراقب تغذيه ، بهداشت خواب و فعاليت بدني خود باشند و آزمايش هاي دوره اي را مرتب انجام دهند.
/ع2