معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به بی‌تاثیری تحریم‌ها در همکاری‌های‌ بین‌المللی مقابله با بیماری‌ها از اجرای پروژه مشترک سازمان‌های بین‌الملی و اتحادیه اروپا با ایران برای مقابله با تب برفکی خبر داد.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران ،محسن مشکوة در پاسخ به گلایه دامداران ورامینی درباره شیوع تب برفکی و بی‌اثری واکسن‌های داخلی و نیز توزیع واکسن‌های تاریخ گذشته خارجی گفت: تب برفکی بیماری ویروسی در کشور ما و همانند سایر کشورهای جهان و منطقه بومی شده و به دلیل خصوصیاتی که این بیماری دارد در برخی مناطق که دامداری‌ زیاد دارند و دام پرواری تولید می‌کنند شیوع بیشتری دارد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور افزود: واکسن یکی از ابزارهای مقابله با بیماری‌ تب برفکی است،اما کافی نیست و در کنار آن رعایت مسائل بهداشتی، جابه‌جایی و قرنطینه‌ای نیز باید صورت بگیرد و اگر در منطقه‌ای این موارد رعایت نشود میزان شیوع این بیماری بیشتر است.

* تولید داخل کل نیاز واکسن تب برفکی

مشکوة گفت: اگر چه طی سال‌های گذشته بخشی از واکسن مورد نیاز وارد می‌شد اما سال گذشته مؤسسه واکسن و سرم‌سازی رازی اعلام کرد به هر میزان نیاز باشد موسسه امکان تولید واکسن تب برفکی را دارد.

*واکسن تب برفکی مورد تایید آزمایشگاه‌های جهانی مرجع

وی در پاسخ به اینکه دامداران اعلام می‌کنند واکسن‌های ایرانی نه تنها تاثیری در بیماری ندارند بلکه با ایجاد عوارض جانبی تلفات را افزایش می‌دهند، گفت: از واکسن‌های تولیدی کشور سالانه نمونه به آزمایشگاه‌ مرجع انگلستان ارسال می‌شود و زمانی که نتایج آن با آزمایشگاه‌های داخلی مقایسه می‌شود نتیجه گرفته شده که واکسن‌های تولید داخل توانایی پوشش لازم با سویه‌های مختلف بیماری تب برفکی را دارد.

*تحریم تاثیری در همکاری بین‌المللی مقابله با بیماری ندارد

وی در پاسخ به اینکه آیا تحریم‌ها در همکاری سایر کشورها با ایران برای‌ مقابله با بیماری‌های دامی تاثیر گذاشته است؟ گفت: چون اثرات عدم مقابله با بیماری‌ها همه کشورها را در بر می‌گیرد و محدود به کشور خاصی نمی‌شود، بنابراین موضوع تحریم در آن دخالت داده نمی‌شود و این کشورها با همدیگر همکاری دارند.

وی افزود: بیماری تب برفکی دارای ۷ فنوتیپ است که در طول سال جابه‌جایی‌هایی در آن صورت می‌گیرد و مؤسسات تولید‌کننده واکسن باید با نمونه‌های مختلفی که می‌گیرد و با تغییر در تولید واکسن امکان مقابله با بیماری را ایجاد کند.

*بی نیازی از واردات واکسن تب برفکی از سال گذشته

مشکوة همچنین با اشاره به نیاز ۳۰ تا ۳۵ میلیون دز گاوی تب برفکی در کشور گفت: سال‌های اخیر ۵ الی ۸ میلیون دز از کشورهای دیگر وارد می‌شد که طی سال گذشته مؤسسه واکسن و سرم‌سازی رازی با تولید کافی بی‌نیاز از واردات شدیم.

*همکاری ایران با سازمان‌های بین‌الملی و اتحادیه اروپا برای مقابله با تب برفکی

وی همچنین افزود: اواخر سال گذشته پروژه‌ای با همکاری سازمان خواروبار جهانی(فائو)، سازمان جهانی بهداشت دام و کمیسیون تب برفکی اتحادیه اروپا اجرایی می‌شود که طی آن همکاری با کشورهای خارجی داریم و به ما پیشنهاد شد تا 120 هزار دز واکسن تب برفکی که دارای تاریخ مصرف محدود بودند به کشور وارد شود.

*واردات 120 هزار دز واکسن به رغم بی‌نیازی

وی در پاسخ به اینکه انگیزه از واردات واکسن به رغم بی‌نیازی چه بود؟ گفت: واردات این واکسن در قالب اجرای پروژه مقابله با بیماری تب برفکی بود که با سازمان‌های یاد شده اجرایی می‌شود.

مشکوة محل تولید این واکسن‌ها را کشور بلژیک اعلام کرد.

وی در مورد اینکه گفته می‌شود تاریخ مصرف واکسن‌ها گذشته است، گفت: این واکسن‌ها یا باقی‌مانده از سال‌های گذشته در انبارها یا دست دامداران است و یا مربوط به 120 هزار دز واکسن وارداتی با تاریخ مصرف محدود اواخر سال گذشته است.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور همچنین در پاسخ به میزان تلفات بیماری تب برفکی و روند آن طی سال‌های گذشته افزود: آمار مدونی در این زمینه وجود ندارد، اما گفته می‌شود در دام‌های بالغ میزان تلفات یک درصد و در دام‌های جوان تا ۵ درصد نیز وجود دارد.

*50 درصد دامها سالانه علیه تب برفکی واکسینه می‌شوند

وی همچنین گفت: از ۸ میلیون جمعیت گاوی کشور سالانه ۴ میلیون رأس و از ۵۰ میلیون جمعیت گوسفند و بز حدود ۵۰ درصد آن به بیماری تب برفکی واکسینه می‌شوند.

وی همچنین طولانی بودن مرزهای مشترک ایران با کشورهای دیگر آلودگی کشورهای منطقه به بیماری تب برفکی، دارابودن سیستم‌های مختلفی دامداری از قبیل سنتی، کوچ‌رو، نیمه صنعتی و صنعتی در کشور را از عوامل مستعد‌کننده بیماری تب برفکی در کشور عنوان کرد.

وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی که انجام می‌شود طی سال‌های آینده شاهد کاهش بیماری تب برفکی در منطقه باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار