مرضیه وحید دستجردی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: ۱۵۰ بیمارستان در تهران در بخش دولتی، خصوصی، ارتش و نیروهای مسلح، تأمین اجتماعی، هستند که با برنامهریزی های وزارت بهداشت از ۲ سال پیش به آنها اعلام شد که باید سیستم امحای زباله بیمارستانی داشته باشند و باید پسماندهای بیمارستانی را امحا و بیخطرسازی و سپس دفع کنند.
وزیر بهداشت گفت: درصد کمی از بیمارستانهای تهران شاید حدود ۱۰درصد از قبل سیستم امحا و بی خطرسازی زباله را داشتند که یا قدیمی بودند یا به علل دیگر از جمله نبود خدمات پس از فروش امکان استفاده از آنها نبود..
وحید دستجردی گفت: با بررسیهای دقیق مشخص شد که ۶شرکت داخلی وجود دارند که میتوانند دستگاه بیخطرسازی زباله با کیفیت تولید کنند، اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت دستگاه امحای زباله این شرکتها را تأیید کرد و این ۶ شرکت به همه بیمارستانهای کشور معرفی شدند تا از بین آنها دستگاه بی خطرسازی زباله خود را انتخاب و خریداری کنند و با یکی از این شرکتها قرارداد ببندند.
وزیر بهداشت افزود: برنامه این بود که تا اول دی امسال تمام یبمارستانهای موجود در تهران به دستگاه بیخطرسازی زباله مجهز شوند، اگر ندارند دستگاه جدید خریداری و نصب کنند، اگر دارند اما به دلایلی از رده خارج شده دستگاه درستی را بخرند و کار بگذارند و اگر مشکلاتی دارند قراردادی ببندند تا مشکلات بر طرف شود.
وی گفت: جلسات متعددی برای این کار در وزارت بهداشت برگزار شد، هفته پیش نیز جلسهای برای بررسی این موضوع داشتیم، حتی قرارداد بیمارستانهایی که این کار را انجام داده بودند بررسی شد.
وحید دستجردی افزود: گزارشی که به وزارت بهداشت منعکس شد این بودکه همه بیمارستانهای دانشگاهی در تهران اعم از بیمارستانهای درمانی و آموزشی دستگاه امحای زباله را خریده و نصب و راهاندازی کرده اند به جز ۲ یا ۳ بیمارستان که آنها هم قرارداد را بستهاند و در حال نصب دستگاه هستند.
وزیر بهداشت گفت: از بین بیمارستانهای خصوصی تهران نیز به جز ۵ بیمارستان همه دستگاه امحای زباله را نصب کردهاند از بین این ۵ بیمارستان نیز ۳ بیمارستان تعهد کردهاند که ظرف ۲ تا ۳ هفته آینده دستگاه امحای زباله را نصب و راهاندازی کنند.
با بيمارستانهاي فاقد دستگاه امحا زباله برخورد مي شود
وزير بهداشت در ادامه تصريح كرد: چند تا از بیمارستانهای تأمین اجتماعی هنوز دستگاه امحای زباله ندارند که به آنها تذکر داده شد و مجدد به رئیس این بیمارستانها نامه نوشته شد چون ما موظفیم به سلامت مردم توجه کنیم. همه بیمارستانهای تهران موظف شدهاند که تا اول دی حتماً دستگاه امحای زباله را نصب کنند یا حداقل قراردادش را ببندند.
وزیر بهداشت گفت: بیمارستانهای را که این کار را انجام ندهند درجه بیمارستانی آنها کاهش پیدا میکند و نازل میشود و به عنوان متخلف با آنها برخورد میشود، نزول درجه بیمارستانی نیز موجب کاهش تعرفه و درآمد بیمارستان میشود.
وحید دستجردی ادامه داد: چند بیمارستان روانپزشکی خصوصی در تهران هم هستند که هنوز دستگاه امحای زباله نصب نکردهاند که مقرر شد به صورت جمعی یک دستگاه امحای زباله خریداری و نصب کنند و به صورت مشترک استفاده کنند چون میزان زباله های بیمارستانی مراکز روانپزشکی کمتر است و زبالههای کم خطرتری هم دارند، قرار شد همگی به صورت تجمعی یک دستگاه داشته باشند.
وی اضافه کرد: به این ترتیب از مجموع ۱۵۰ بیمارستان تهران به جز ۷ یا ۸ مورد که آنها هم مراحل خرید و نصب دستگاه را طی میکنند، میتوان گفت همه بیمارستانهای تهران اکنون دستگاه امحای زباله را نصب و راهاندازی کردهاند./ع