مطالعه ای برای بررسی میزان آگاهی و عملکرد مردان سالمند در زمینه مصرف گروه های مختلف مواد غذایی انجام شد که مردان سالمند ساکن در استان خراسان رضوی که سن آنها بالای 60 سال بود و قادر به پاسخگویی سوالات بودند جزو جامعه آماری این مطالعه محسوب شدند.

ملیحه سالک، کارشناس مسئول سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: سوء تغذیه در سالمندان یک مشکل در حال رشد و شایع است براساس مطالعات مختلف عوامل خطر سوء تغذیه در سالمندان شامل شرایط اقتصادی نامطلوب، وضعیت نامناسب سلامتی، اقلیت نژادی و عدم توانایی فیزیکی برای تهیه غذا، مشکلات ادراکی و مشکلات جویدن و افسردگی است. براساس یک مطالعه انجام شده توسط دانشکده بوعلی در سال 85 در استان خراسان رضوی میزان سوء تغذیه در سالمندان 13 درصد و کسانی که در معرض خطر سوء تغذیه قرار داشتند 51 درصد بوده است.

وی گفت: مطالعه ای برای بررسی میزان آگاهی و عملکرد مردان سالمند در زمینه مصرف گروه های مختلف مواد غذایی انجام شد که مردان سالمند ساکن در استان خراسان رضوی که سن آنها بالای 60 سال بود و قادر به پاسخگویی سوالات بودند جزو جامعه آماری این مطالعه محسوب شدند در این بررسی تعداد 851 مرد سالمند به طور تصادفی انتخاب شدند و برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه، مشاهده و تکمیل فرم های اطلاعاتی استفاده شد.

سالک در خصوص نتایج این مطالعه عنوان کرد: از 851 مرد سالمند مورد بررسی 57 درصد شهری و 43 درصد روستایی بودند همچنین 7/6 درصد سالمندان یک وعده، 26/7 درصد دو وعده و 66/7 درصد سالمندان در روز سه وعده غذایی مصرف می کردند نتایج بررسی نشان داد با توجه به آموزش های ارائه شده به سالمندان میزان آگاهی سالمندان در خصوص مواد غذایی در حد قابل قبولی است به طوریکه عدم مصرف به علت نداشتن اطلاع و آگاهی یک تا چهار درصد را به خود اختصاص داد در صورتیکه به علت مشکلات مالی 72/8 درصد سالمندان دچار سوء تغذیه بودند چراکه برخی مردان سالمند منبع امرار معاش نداشته و تحت حمایت مالی فرزندان خود قرار داشتند و از طرف دیگر به علت اینکه تنها زندگی می کردند اینها همه از عوامل دخیل در نحوه تغذیه و نهایتاً بروز سوء تغذیه می باشد./ح
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.