به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، سیدمصطفی مرتضوی مدیرعامل پتروشیمی جم در نشست خبری که در پتروشیمی جم برگزار شد افزود: پتروشیمی جم یکی از بزرگ ترین و مجهزترین واحدهای تولید بوتن1 جهان با سرمایه گذاری 117.5 میلیون دلار و به کوشش شرکت جم صنعت کاران در عسلویه احداث شده و آماده بهره برداری کامل است.
وی تصریح کرد: شرکت پتروشیمی جم مجری طرح الفین دهم به عنوان بزرگ ترین مجتمع تولید اتیلن جهان است، محصولات این مجتمع شامل اتیلن، پروپیلن، پلی اتیلن سنگین - سبک خطی، پلی اتیلن سنگین، پلی پروپیلن، اتیلن گلایکول ها، آلفا الفین ها، بنزین پیرولیز خام، نفت کوره، بوتادین (1و 3) و بنزین است.
مرتضوی با بیان این که مجتمع پتروشیمی جم با ظرفیت تولید یک میلیون و 320 هزار تن اتیلن، بزرگ ترین واحد الفین جهان است، افزود: در این مجمتمع پتروشیمی یک واحد پلی اتیلن سبک خطی با ظرفیت تولید سالانه 300 هزار تن محصول، واحد پلی پروپیلن با ظرفیت 300 هزار تن، واحد اتیلن گلایکول با ظرفیت 443 هزار تن و واحد پلی اتیلن سنگین خطی با ظرفیت 300 هزار تن در مدار بهره برداری قرار دارد.
مدیر عامل پتروشیمی جم افزود: این واحد تولیدی ظرفیت تولید 115 هزار تن بوتن1 در سال را دارد و سالانه حدود 34 هزار تن از این محصول در پتروشیمی های بندر امام، اراک و تبریز به مقدار کم تولید می شود.
وی ادامه داد: با ساخت این واحد در پتروشیمی جم، نیاز کشور تامین و نیاز به بوتن1 به عنوان یکی از خوراک های اصلی واحدهای پلی اتیلن سبک برطرف خواهد شد.
مدیر عامل پتروشیمی جم تاکید کرد: این واحد با ظرفیت 400 هزار تن در سال با قریب یک میلیارد دلار برای طرحهای توسعه ای تولید EBS مختلف فعالیت خود را فردا با حضور وزیر نفت بصورت رسمی آغاز و روی مدار تولید قرار می گیرد.
مرتضوی اظهار داشت: در مجموع ظرفیت تولید حدود 3میلیون تن در سال است که بیشتر برای مصارف واحدهای پایین دستی بکار می رودو بیرون از این مجموعه تولید قابل فروش قریب 80 درصد آن در صادرات مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: محصول تولیدی بیشتر به کشورهای شرق آسیا و اروپا با رقمی حدود 2/1 میلیارد دلار در سال صادر می شود که جزء شرکت های سرآمد نفتی به شمار می رود.
مدیرعامل پتروشیمی جم یادآور شد: افزون بر تامین نیاز داخلی، بخشی از این محصول نیز به خارج از کشور صادر خواهد شد و ایران در زمره صادرکنندگان این محصول قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه نخستین قرارداد محموله صادراتی این مجتمع به امضا رسید افزود: نخستین محموله تولیدی به میزان 500 هزار تن به جنوب اروپا صادر شد و کار سفارش به کشور مختلف نیز در دستور بهدی این مجتمع است و برنامه ریزی افزایش 34 هزار تن به این ماده طی 5 سال آینده تجاوز کند.
مرتضوی گفت: این واحد پتروشیمی از جمله پروژه هایی بوده که برای اولین بار در صنعت نفت ایران با دانش و تخصص جوانان ایرانی و نیروی داخلی بدون نیاز به کشورهای خارجی ساخته شده است .
وی با تاکید براینکه دیگر نیازی به وارد کردن این محصول نداریم اظهار داشت: پتروشیمی جم در حال حاضر به سمتی حرکت کرده و توانسته محموله تولیدی خود را صادر کند و برای این طرح 85 میلیون یور معادل 75 درصد تجهیزارت توسط نیروی داخلی ساخته و هزینه شده و بخش عمده ای از تجهیزات از کشورهای اروپا، فرانسه، ایتالیا و آلمان تهیه شده است.
مدیرعامل پتروشیمی جم با بیان این که بیش از 2 میلیون و 200هزار نفر ساعت برای ساخت این واحد کار شده است، اظهار کرد: این میزان کار بدون هیچ گونه حادثه ای به انجام رسید.
مرتضوی گفت : احداث این مجتمع از مرداد سال 1387 اغاز شد و طبق پیش بینی در ماه های پایانی سال 90 به تولید رسید ارزش تولیدات قابل فروش این واحد 180 میلیون دلار در سال پیش بینی شده و نیز پیش بینی شده در مدت سه سال سرمایه گذاری انجام شده برای احداث این واحد بازگردد.
شایان ذکر است که در این مجتمع 2 هزار و 400 نفر فعالیت می کنند./ق2