گزارش های سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که تا سال 2020 میلادی،‌ بار بیماری سل افزایش قابل توجهی یافته و هزینه های جانی و مالی آن نیز بیشتر می شود.

صادق علیایی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود:در حدود سه دهه پیش با کاهش نسبی موارد بیماری سل در بسیاری از نقاط دنیا، این بیماری در برخی از کشورها به ویژه کشورهای پیشرفته ریشه کن یا حذف شده اعلام شد و برخی دیگر از کشورها نیز اعلام کردند که بیماری سل را تحت کنترل درآورده اند.

وی گفت:پس از گذشت تنها چند سال از این اعلام در سال 1993 به دنبال افزایش قابل ملاحظه موارد آلودگی و ابتلا به سل ،‌سازمان بهداشت جهانی این بیماری را یک فوریت جهانی اعلام کرد.

علیایی تاکید کرد:در حال حاضر نیز سل به عنوان یکی از بزرگترین مسائل بهداشتی و درمانی در سراسر دنیا محسوب می شود.

وی با اشاره به هشدارهای سازمان های بهداشتی در خصوص سل و بروز مشکلات جدی تر در خصوص این بیماری در آینده نزدیک، تصریح کرد:گزارش های سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که تا سال 2020 میلادی،‌بار بیماری سل افزایش قابل توجهی یافته و هزینه های جانی و مالی آن نیز بیشتر می شود.

علیایی یادآور شد: بر طبق آمارها و بررسی های موجود،در حال حاضر حدود 30 میلیون نفر در جهان به بیماری سل مبتلا هستند که این میزان با سرعت قابل ملاحظه ای در برخی از نقاط دنیا در حال افزایش است.

وی اظهار داشت:حدود یک سوم جمعیت دنیا،‌یعنی بیش از 2 میلیارد نفر از مردم جهان نیز به باسیل سل آلوده اند و می توانند اطرافیان خود را نیز دچار آلودگی کنند.

**موارد سل فعال هر لحظه در حال افزایش است

استادیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در ادامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:متاسفانه به دلایل مختلفی همچون تغییر الگوهای رفتاری، موارد سل فعال هر لحظه در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه افزایش قابل توجه موارد سل فعال در سالهای اخیر نگرانی هایی را در خصوص این بیماری به وجود آورده است،‌تصریح کرد:برخی آمارها  نشان می دهد که از هر چهار انسان آلوده به باسیل سل،حداقل یک نفر به باسیل سل مقاوم به چند دارو یا سل فعال مبتلا است./ح

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار