به مناسبت هفته سلامت سامانه جمع آوری اطلاعات (EHR) ویژه کارت هوشمند ملی برای نخستین بار در کشور در قم به بهره برداری رسید.

به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر سید شمس الدین حجازی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این مراسم با بیان اینکه این سامانه EHR نام دارد كه مشخصات بهداشتی و درمانی شهروندان قمی را بصورت الكترونیكی بر روی كارتهای ملی هوشمند ثبت می كند گفت: این طرح در سه مرحله اجرا می شود که در فاز نخست تمامی اطلاعات بالینی بیمار از مراكز آموزشی و درمانی جمع آوری می شود و بر روی سیستم ویژه این سامانه در دانشگاه علوم پزشكی قرار می گیرد.

دکتر سید شمس الدین حجازی با اشاره به اتمام فاز نخست طرح پرونده الكترونیك سلامت بصورت كامل، افزود: با استفاده از اطلاعات بالینی بیماران می توان ضمن تهیه گزارشهای متنوع، كارهای پژوهشی مفید و موثری انجام داد.

وی گفت: در فاز دوم تمام مراكز اطلاعاتی سلامت مانند پاراكلینیكها، داروخانه ها و مطبها می توانند اطلاعات لازم را از طریق این سامانه ارسال و دریافت كنند.

به گفته وی، تبادل اطلاعات و ارایه سرویس از طریق كارت ملی هوشمند سلامت فاز سوم طرح راه اندازی پرونده الكترونیك سلامت در استان قم خواهد بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه با بیان اینكه استان قم جهت اجرای این سامانه بعنوان پایلوت انتخاب شده است، ادامه داد: اجرای پروژه كارت ملی هوشمند سلامت در قانون پنجم توسعه پیش بینی شده و بعنوان یك تكلیف قانونی برای وزارت بهداشت و سازمان ثبت احوال تعریف شده است.

وی با تاكید بر اینكه كارت ملی هوشمند نقش بسیار مهمی در پرونده الكترونیكی سلامت دارد، اضافه كرد: ایجاد و طراحی این امكان در كارتهای ملی هوشمند گام مهمی در حوزه سلامت خواهد بود.

رییس اداره آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشكی قم هم در این مراسم با اشاره به چهار پروژه این دانشگاه در زمینه آمار و فناوری اطلاعات گفت: این پروژه ها شامل راه اندازی سامانه EHR (كارتهای ملی هوشمند)، رونمایی از سالنامه آماری تحلیل سال 89، رونمایی از سامانه جامع آماری و بهینه سازی ساختار پرتال دانشگاه علوم پزشكی است.

سعید كیال طراحی مشخصات سلامت شهروندان قمی بر روی كارتهای هوشمند سلامت را برای نخستین بار در كشور عنوان كرد و افزود: نرم افزار این سامانه بصورت سراسری از طریق وزارت بهداشت طراحی و در اختیار دانشگاه ها قرار گرفته است و زیرساختهای آن در دانشگاه علوم پزشكی قم ایجاد شده است.

وی تصریح كرد: این كارت این امكان را به مراكز درمانی، پاراكلینیكی و مطبها می دهد تا اطلاعات بالینی و هویتی بیماران را بر روی آن قرار دهند.

وی همچنین با اشاره به پروژه سالنامه آماری دانشگاه، بیان كرد: سالنامه آماری دانشگاه علوم پزشكی شامل 11 فصل است كه نسبت به سالنامه سال 88 دارای مزایایی از جمله داشتن اطلاعات و آمار سالهای قبل، استفاده بیشتر از جداول و تهیه نسخه الكترونیك سالنامه است.

كیال اضافه كرد: این سالنامه با نگاه تحلیلی جمع آوری شده است و همه مزایا و كاستی های حوزه بهداشت در آن منعكس شده است.

وی گفت: سامانه یكپارچه آمار و اطلاعات نیز از نیازهای مدیران ارشد است كه بصورت یكپارچه و آنلاین در اختیار پرسنل دانشگاه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: این سامانه با ایجاد بانكهای اطلاعاتی متمركز به یكپارچه سازی داده ها می پردازد و در تصمیم گیریها و برنامه ریزی های كلان موثر است.

رییس اداره آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشكی قم طراحی و افتتاح پرتال دانشگاه با ویژگی های جدید را از دیگر طرحهای اداره آمار و فناوری اطلاعات دانست و افزود: در طراحی این پرتال از شاخصهای مورد نظر موسسه بین المللی وبومتریكس استفاده شده است.

مدیر آمار و اطلاعات استانداری قم نیز با اشاره به طراحی كارت هوشمند ملی برای نخستین بار در قم، گفت: به دستور رییس جمهور كارت هوشمند ایثارگران بر روی كارت هوشمند ملی در این استان طراحی می شود.

علی رمضانی اضافه كرد: بر این اساس، هماهنگ با اجرای پروژه پایلوت كارت هوشمند ملی چند منظوره در استان قم، برای راه اندازی سامانه های ارایه خدمات الكترونیك به جانبازان و ایثارگران در این استان توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران اقدام می شود.

وی در ادامه گفت: شورای فناوری اطلاعات(IT) بزودی و متشكل از سازمانهای مختلف استان قم تشكیل خواهد شد كه حوزه بهداشت و درمان از جمله اعضای این شورا است./ح

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار