به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر پريسا ترابي، كارشناس تغذيه به سالمنداني كه نمي توانند غذا را خوب بجوند، توصيه كرد: سالمندان ممکن است در خوردن موادي مانند ميوه، سبزي، گوشت و مغزها به علل مختلف مشكل داشته باشند.
وي افزود: سالمندان مي توانند ميوه هاي تازه، آب ميوه تازه، ميوه پخته شده مانند كمپوت هاي كم شيرين، ميوه رنده شده به شكل پالوده و يا خرد و ريز شده، سبزي هاي خام، گوشت چرخ كرده، تخم مرغ، پروتئین سویا، حبوبات كاملا" پخته مانند خوراک لوبیا یا عدسی و برنج (كته) مصرف كنند.
اين كارشناس تغذيه تصريح كرد: اگر سالمندان مشكل نفخ و برگشت غذا از معده دارند بايد از مصرف برخي مواد غذايي خودداري كنند اين مشکل موجب محروميت آنها از برخي مواد مغذي مانند ويتامين ها، كلسيم، فيبر و پروتئين مي شود.
دكتر ترابي اضافه كرد: قبل از استفاده از حبوبات برای مدت 3 تا 4 ساعت آن ها را در آب خیسانده و سپس آب آن را دور ریخته و حبوبات را برای طبخ به غذا (آش، آب گوشت و انواع خورش ها) اضافه کنند.
وي بيان كرد: سالمندان ممکن است در طبخ غذا با مشكلاتي مواجه باشند مثلا" بلند كردن ظروف، قابلمه و ماهي تابه و يا ايستادن به مدت طولاني حين آشپزي برايشان دشوار باشد كه مي توانند غذاي خــود را به صورت گروهي مثلاً با همسایگان یا دوستان و آشنایان تهيه و ميل كنند تا از مشاركت ديگران نيز در تهيه غذا بهره مند شوند./ح