به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، عطاءالله ابراهیمی امروز در شهرکرد اظهار داشت: گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تامین بهداشت و سلامت جامعه هم به لحاظ درمان و هم پیشگیری از بیماریها برخوردار بوده و هستند.
وی افزود: امروزه اهمیت گیاهان دارویی، داروهای مشتق شده از گیاهان و طب سنتی و شناساندن نقش حیاتی آن در پیشبرد اهداف ملی، منطقهای و جهانی برای تحقق سلامت و نشاط جوامع، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی، امنیت غذایی و حفظ ذخایر ژنتیکی و حضور فعال در بازارهای جهانی بر کسی پوشیده نیست.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: میلیونها نفر از مردم جهان در زمینه کشت، برداشت، فرآوری و سایر جنبههای گیاهان دارویی فعالیت دارند، حجم تجارت جهانی گیاهان دارویی و فرآوردههای آن سال به سال افزایش مییابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سرزمین ایران از نظر تنوع گیاهی به ویژه از منظر گیاهان دارویی، جایگاه منحصر بفردی در جغرافیای گیاهی جهان دارد، گفت: بر اساس نظر گیاهشناسان و پژوهشگران علوم مرتبط منابع طبیعی، تعداد گونههای گیاهی ایران در حدود 8 هزار گونه است.
وی ادامه داد: تحقیقات دانش پژوهان کشور نشان داده است که از این تعداد بیش از 2 هزار و 500 گونه دارای خواص دارویی، عطری، ادویهای و آرایشی و بهداشتی است، مضافاً به اینکه از تعداد کل گونههای شناخته شده نزدیک یکهزار و 730 گونه به عنوان گیاهان بومی ایران است که منحصراً در سرزمین ایران رویش کرده و به عنوان یک ظرفیت انحصاری در کشور محسوب میشوند.
ابراهیمی در ادامه بر ضرورت تجدید پذیری منابع جنگلی استان تأکید کرد و گفت: بر همین اساس در راستای افزایش درآمد خانوارها و توانمند سازی جوامع جنگلی این اداره کل اقدام به کاشت سطحی معادل 100 هکتار از گونههای گیاهان دارویی با مشارکت بهرهبرداران، جوامع محلی در منطقه طارم بازفت با هدف اصلاح، احیا و بهره برداری بهینه از جنگلها و مراتع کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این طرح با صرف هزینهای افزون بر 200 میلیون ریال برای کاشت، داشت و حفاظت در حال انجام است./ج1