به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک؛ دكتر عشرتی افزود: بر اساس آخرین پژوهش میدانی عوامل خطرآفرین بیماری های غیرواگیر استان مركزی، میانگین مصرف مواد دخانی در این منطقه 15 درصد است در حالیكه بررسی های كشوری میانگین مصرف را 12 درصد نشان می دهد.
وی گفت : آخرین بررسی های علمی در استان مركزی نشان می دهد كه شیوع مصرف مواد دخانی در بین مردان استان 24درصد و در بین زنان شش درصد است.
رییس مركز بهداشت استان مركزی افزود : برآوردها نشان می دهد كه از سن 15 سال به بالا مصرف سیگار در این استان مشاهده شده است كه این مهم زنگ خطری جدی است و می طلبد حلقه های پیشگیری و هشدارهای مصرف سیگار از سن خردسالی و نوجوانی به صورت گسترده تر دنبال شود.
دكتر عشرتی گفت : بیش از چهار هزار نوع ماده مضر خطرناك در سیگار شناسایی شده كه نیكوتین تنها یكی از آن ها است و اعتیاد فرد به سیگار بستر ابتلای وی به انواع بیماری ها به ویژه سرطان ها، سكته ها و امراض ریوی را افزایش می دهد.
وی افزود : بررسی های انجام شده در سال 85 در اراك نشان داده كه بیش از 30 درصد علت سكته های قلبی به دلیل مصرف سیگار و مواد دخانی بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت : بالا بودن آمار سرطان مثانه در استان مركزی با بیشتر بودن متوسط مصرف مواد دخانی این استان رابطه مستقیم دارد و اگر فرد سیگاری همزمان چند ماده دخانی و مخدر استفاده كند عوارض آن تصاعدی ظاهر می شود.
دكتر عشرتی افزود : مصرف سیگار ابتلا به سرطان حلق و دهان، ریه و دستگاه تنفسی و معده را نیز به شدت بالا می برد./س