رییس سازمان جهاد كشاورزی استان تهران گفت: كل اراضی كشاورزی استان تهران 220 هزار هكتار است كه تجهیز 100 هزار هكتار آن به شیوه های آبیاری نوین تا پایان برنامه پنجم توسعه هدفگذاری شده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن   'سید محمد موسوی' صبح امروز در بازدید از نخستین طرح اجرا شده آبیاری نوین 'سنتر' استان در مزارع شركت 'ران' فیروزكوه، اظهار داشت: افزایش بهره وری آب از 37 درصد در حالت سنتی به 85 درصد، از جمله مزایای قابل توجه این شیوه نوین آبیاری است.

وی گفت: به این ترتیب سرعت تخلیه آب های زیر زمینی به یك چهارم شرایط قبلی كاهش می یابد، ضمن اینكه میانگین تولید محصول به طور متوسط 2 الی سه برابر خواهد شد.

رییس سازمان جهاد كشاورزی استان تهران تصریح كرد: از دیگر ویژگی های برتر آبیاری تحت فشار سنتی، كنترل علف های هرز و كاهش هزینه های كوددهی به یك دهم است، كه از طریق تزریق كود به طور مستقیم به داخل شبكه بدون ورود كشاورز به زمین اعمال می شود.

وی افزود: این طرح برای نخستین بار در استان تهران در مزارع شركت كشاورزی ران فیروزكوه در سطح 100 هكتار عملیاتی و اجرایی شده است كه 38 هكتار دیگر در دست اجرا و 220 هكتار دیگر نیز در دست طراحی است.

موسوی خاطرنشان كرد: بالا بودن ضریب یكنواختی پاشش آب در این شیوه، منجر به یكنواختی محصول می شود و با وجود سیستم مانیتورینگ مركزی در هر لحظه می توان وضعیت آب پاش ها، دبی آب و حركت دستگاه را رصد و كنترل كرد.

وی با بیان اینكه 25 هزار هكتار از اراضی استان به شیوه های نوین آبیاری مجهز شده است، تصریح كرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه 100 هزار هكتار از اراضی استان به این شیوه مجهز خواهد شد.

رییس سازمان جهاد كشاورزی استان تهران ادامه داد: شهرستان های ورامین، دماوند و فیروزكوه مناطق پیشرو در این عرصه در سطح استان هستند./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.