كيخسرو چنگلوايي در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان، عنوان كرد: ميانگين توليد محصولات سالم در سال 89، 20 هزار تن و سالگذشته 695 هزار تن بود كه تماما به خارج از كشور از جمله كشورهاي اروپايي و حاشيه خليج فارس صادر شده است. از جمله محصولات توليد شده به روش ارگانيك و سالم در استان ميتوان به توليد سبزيهاي برگي، انواع كلم، كاهو، هويج، خيار، سيبزميني و پياز، گوجهفرنگي، بادمجان، كرفس، هندوانه، انواع فلفل، خرما و انگور اشاره كرد؛ از محصولات دامي نيز در حال حاضر عسل به صورت سالم و ارگانيك توليد ميشود.
وي افزود: در برنامه توسعه توليد محصول سالم در آينده دو نوع محصول برنج و خربزه را به محصولات سالم موجود افزوده ميشود؛ همچنين با هدف محافظت از تالاب شادگان و كنترل باقيمانده كود و سموم در ذهآبهاي ورودي به تالاب شادگان در حوزه رودخانه جراحي به توسعه سطح مزارع توليد محصول سالم ميپردازيم.
رييس جهاد كشاورزي خوزستان لزوم اصلاح قوانين و مقررات اعلام شده براي توليد محصول سالم، عدم وجود آزمايشگاه مرجع در استان، اتخاذ تصميم جهت قيمتگذاري براي محصولات توليد شده بالاتر از محصولات مشابه توليد شده به صورت سنتي، عدم وجود جايگاه عرضه و فروش محصولات توليد شده در استان و لزوم نظارت دانشگاه علوم پزشكي بر محصولات كشاورزي كه خارج از چهارچوب و توصيههاي فني وزارت جهاد كشاورزي توليد ميشود را از جمله مشكلات و تنگناهاي توليد و توسعه محصول سالم در استان عنوانكرد.
چنگلوايي يادآورشد: طبق سياستگذاري وزارت جهاد كشاورزي در راستاي تامين سلامت محصولات كشاورزي، كميته ملي راهبردي توليد محصول سالم و ارگانيك از سال 87 در كشور تشكيل و در راستاي ابلاغيه كميته ملي راهبردي، كميته توليد محصول سالم و ارگانيك خوزستان در ديماه 88 تشكيل و احكام اعضا توسط رياست سازمان جهاد كشاورزي صادر شد./ب