کیوان کارگر، متخصص بیماری های چشم در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان
باشگاه خبرنگاران گفت:از عوارض زخم قرنیه، وجود آلرژی به نور، احساس تاری در دید، قرمز شدن مردمک (قسمت سفید آن) ریزش اشک، احساس درد و سوزش در چشم که با خارش همراه است.
وی ادامه داد: علت بوجود آمدن این عارضه (زخم قرنیه) استفاده کردن از لنزهای زیبایی به طور طولانی مدت، ورود جسم های خارجی مانند تکه های فلز (پلیسه)، گرد و خاک به وجود آمدن تبخال در اطراف چشم و عفونت پلک ها که همه ی این عوامل موجب بروز عفونت باکتریایی در چشم می شود.
کارگر عنوان کرد: برای جلوگیری و مبتلا شدن به زخم قرنیه بهتر است از مالیدن چشم ها با دستان کثیف خودداری کنید، شستشوی مرتب چشم ها بعد از استحمام و استخر رفتن در هنگام کار (تراشکاری و نجاری) که احتمال ورود اجسام ریز به چشم وجود دارد از عینک مناسب استفاده کنید.
وی اظهار داشت: زخم قرنیه عارضه ی است که طی سه هفته درمان می شود و در صورت عدم درمان با عمل پیوند قرنیه می توان بینایی گذشته را به دست آورد و تنها زمانی این عارضه (زخم قرنیه) موجب از بین رفتن بینایی می شود که در داخل چشم موجب عفونت شده باشد.
وی در پایان تاکید کرد: درمانهای اولیه برای کاهش درد ناشی از زخم قرنیه با استفاده از کمپرس آب خنک و شستشوی چشم با چای سرد شده است و برای کاهش درد آن با مصرف استامینوفن و با پمادهای آنتی بیوتیکی برای درمان آن می توان زخم قرنیه را بهبود داد./ح