به گزارش
سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر ناهيد عزالدين زنجاني متخصص اطفال ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: اكثر مادران در مورد مصرف دارو در حين شيردهي مضطرب و نگران هستند و ممكن است اطلاعات و نظرات متفاوتي را از منابع مختلف از جمله پزشكان، داروسازان و ماماها دريافت كنند و چه بسا در مواردي بدون آنكه خود مايل به قطع شيردهي باشند در اثر توصيه هاي نادرست اطرافيان، به اين عمل اقدام كنند.
وي افزود: هر دارويي كه مادر شيرده مصرف مي كند جزيي از آن وارد شيرش مي شود و مقدار دارويي كه از طريق شير مادر به شيرخوار مي رسد تحت تأثير عوامل مختلفي تغيير مي كند.
دكتر زنجاني با اشاره به اين كه مقدار و مدت مصرف دارو بسيار اهميت دارد، گفت: استفاده از داروهايي مانند مواد راديو اكتيو كه ممنوعيت مصرف دارند اگر به مقدار اندك و در مدت كوتاه مصرف شوند، ممكن است فقط با قطع كوتاه مدت تغذيه با شير مادر همراه باشند.
وي يادآور شد: داروهايي كه از طريق خوراكي قابل جذب نيستند و بايد حتما به مارد تزريق شوند مانند انسولين اگر چه ممكن است در شير مادر ترشح شوند اما چون در دستگاه گوارش شيرخوار جذب نمي شوند اثر كمتري بر شيرخوار مي گذارند.
اين متخصص اطفال تصريح كرد: داروهاي خوراكي جلوگيري كننده از بارداري حاوي استروژن، توليد شير را كاهش مي دهند ولي آنهايي كه فقط حاوي پروژسترون هستند يا بر حجم شير تأثير ندارند و يا اثر آنها بر شير مادر بيار ناچيز است./عط