استاد دانشگاه و كارشناس مسایل سیاسی در كهگیلویه وبویراحمد گفت: قیام 15خرداد سال 1342در حقیقت منشا و مبنای اصلی در تحولات و تغییرات سیاسی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) شد.

سید 'ناصر رضایی' در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران  یاسوج افزود: با قاطعیت می توان اذعان كرد ، اگر قیام 15خرداد رخ نمی داد بسیاری از تحولات و خواست های اصلی امام و مردم نیز تحقق نمی یافت و آگاهی و تفكر انقلابی در مردم آنگونه كه شایسته بود شكل نمی گرفت.
وی با بیان اینكه چهره منافقانه و ریاكارانه رژیم منحوس پهلوی و عمال و ایادی این رژیم با رخداد قیام 15 خرداد برملا شد ، افزود: با شكل گیری این قیام ، مردم با درك عمیق سیاسی خود به اهداف شوم و ماهیت پلید رژیم پهلوی پی بردند.
این كارشناس مسایل سیاسی در كهگیلویه وبویراحمد افزود: دخالت دادن و ایفای نقش روحانیت در جهت دهی و نقش آفرینی در مسایل سیاسی جامعه از جمله ویژگی ها و پیامدهای مهم و تاریخی این قیام بود.
رضایی افزایش رشد سیاسی روحانیت و حوزه های علمیه ، ورود علما و روحانیت به صحنه سیاسی كشور ، الگو قرار گرفتن مذهب ، تفكر ناب شیعی و فرهنگ عاشورا و نفی ارزش های ضد ایرانی و ضد دینی را از دیگر خصوصیات و ویژگی های بارز قیام خونین 15خرداد عنوان كرد.
فرماندار شهرستان كهگیلویه گفت: قیام 15 خرداد 42 توانست به خواسته ها و آرزوهای دیرینه همه توده های مردمی در مخالفت با رژیم 2500 ساله شاهنشاهی جهت دهد و به نوعی موجب انسجام بخشی و وحدت رویه در حركت و جنبش های بعدی مردم شد.
رضایی با اشاره به اثربخشی و تاثیرگذاری فراوان این قیام خونین به عنوان سرمنشا و سرآغاز تحولات اساسی و سیاسی در ایران گفت: بسیاری از آرمانها و اندیشه های بزرگ امام و شكل گیری نهضت اصلی ایشان در انقلاب اسلامی نشات گرفته از همین قیام 15خرداد 42 بود.
وی شكل گیری این قیام را در حقیقت ناشی از بینش عمیق سیاسی و دینی حضرت امام (ره) دانست و افزود: تثبیت مرجعیت و رهبری امام خمینی با محوریت ولایت فقیه و ارزش ها و تفكرات دینی و حركت ها و جنبش های انقلابی و مردمی بر پایه فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی نیز از مهمترین پیامدهای بعد از قیام 15 خرداد بوده است./س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.