دکتر فرهنگ بابا محمودی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: اگر چه بیماری تب کنگو در کشورمان شایع نیست ولی در یک ماه اخیر یک مورد در استان مازندران دیده شده است که خوشبختانه این فرد بهبود پیدا کرده و مناطقی که احتمال آلودگی در آن می رفت کاملا تحت کنترل و بررسی است.
وی گفت: با دامپزشکی استان زنجان کاملا هماهنگ هستیم، چرا که این یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است.
بابا محمودی تصریح کرد: حیواناتی که بیشتر آلوده می شوند گوسفند، بز و گاو هستند که هیچ علایمی از این بیماری نداشته ولی این ویروس به مدت یک هفته در بدن آنها وجود دارد.
این متخصص عفونی تصریح کرد: به هنگام ذبح کردن این حیوانات، در صورتی که فرد کشتار کننده خراشیدگی روی دست داشته باشد ویروس وارد بدن وی شده و فرد را مبتلا می کند.
***مهم ترین واکسن پیشگیری از تب کنگو بالا بردن دانش در این زمینه است وی ادامه داد: این آموزش با همکاری دامپزشکی استان زنجان برای تمامی قصابان، دامداران و کارکنان کشتار گاهها انجام می گیرد، تا راهی در جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری باشد.
بابا محمودی افزود: مهم ترین واکسن برای پیشگیری از آلودگی بالا بردن میزان دانش انسانها است، این ویروس از سه طریق به انسان منتقل می شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: هر چند که موارد اندکی از این بیماری در کشور دیده می شوند ولی شناساندن عوامل بالینی، روش تشخیص و درمان و پیشگیری از آن امر بسیار مهمی است./عط