به گزارش سرويس بهداشت و درمان
باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، کارشناس مسئول بهداشت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فسا درخصوص مهارتهای کنترل خشم گفت: درست است که وقتی ما در یک موقعیت خشم برانگیز قرارمی گیریم، امکان دارد که عصبانی شویم، ولی اینکه آگاهی داشته باشیم که عصبانی هستیم نقش بسیار مهمی در کنترل کردن خشم ایفا می کند این مرحله آگاهی داشتن از احساس خشم نامیده می شود.
دکتر سید محمد حسین اجاقی با بیان اینکه منظور از آگاهی داشتن از احساسات این است که فرد به احساسات و هیجان های خود در موقعیت های مختلف آگاهی داشته باشد، اظهارداشت: با گفتار درونی حالت هیجانی را در خود تشخیص می دهیم "من در حال حاضر عصبانی هستم " ،"من هم اکنون احساس می کنم که ناراحت شده ام " ،"من احساس خشم می کنم "، ما با گفتن این جملات مانع از این می شویم که خشم کنترل ما را بدست گیرد .
وی افزود: خشم دارای ویژگیهای فیزیولوژیکی و عصب شناختی بسیار دقیقی است که براحتی می تواند تفکر منطقی ما را تحت کنترل درآورد.
این کارشناس گفت: دومین عمل در مرحله آگاهی داشتن از احساس خشم این است که سعی کنیم به علت عصبانیت خود پی ببریم.
دکتر اجاقی مهارت خنثی کردن خشم را از دیگر مهارتهای کنترل خشم عنوان کرد و افزود: برای خنثی کردن خشم از دوشیوه کلی استفاده می شود (شیوه بلند مدت و شیوه کوتاه مدت ).
وی در تشریح شیوه های بلند مدت کنترل خشم گفت: روش هایی هستند که در دراز مدت باعث می شوند آستانه تحمل ما در موقعیت های خشم برانگیز افزایش یابد. این شیوه ها باعث می شوند قبل از این که وارد موقعیت های خشم برانگیز شویم با تمرین و ممارست بتوانیم مانع از این شویم که کنترل خشم از دست ما خارج شود.
وی اضافه کرد: اثرات شیوه های دراز مدت این خواهد بود که مدتها بعد از انجام مکرر آنها، ما قادر خواهیم شد که در موقعیت های خشم برانگیز خشم خود را خنثی کرده و به آنها اجازه ندهیم که کنترل ما را در دست گیرد./عط