سیف الله قربانی در گفت و گو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه افزود: عشایر استان با نزدیك شدن به ایام گرم سال، به همراه نزدیك به دو میلیون راس دام خود، به یك و نیم میلیون هكتار از مراتع آذربایجان غربی كوچ می كنند.
وی اضافه كرد: این عشایر، كوچ خود را از نیمه دوم خرداد آغاز و به مدت سه ماه به دامپروری، تولید گوشت، لبنیات و دیگر فرآورده های دامی در مراتع می پردازند.
وی اظهار كرد: عشایر استان در تمامی شهرهای استان پراكنده اند و با شروع فصل گرم سال از شهرهای ماكو، خوی، سلماس، نقده، ارومیه، میاندوآب، پیرانشهر، اشنویه، شاهین دژ، چالدران و پلدشت به مناطق ییلاقی كوچ می كنند.
مدیركل امور عشایر آذربایجان غربی با اشاره به اینكه 6/3 درصد جمعیت استان را جمعیت عشایری تشكیل می دهد ادامه داد: سالانه بیش از 13 هزار تن گوشت قرمز و سایر فرآورده های دامی نظیر شیر، كشك، روغن توسط عشایر در استان تولید و به بازار عرضه می شود.
قربانی افزود: مراتع آذربایجان غربی به خاطر داشتن آب و هوای خنك و علوفه مناسب از مناطق ییلاقی مهم عشایر در شمالغرب كشور است كه نقش مهمی نیز در تولیدات عشایری استان دارد./س