دکتر امیر حسین فقیهی فوق تخصص گوارش و کبد در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: برخی افراد با مصرف برخی میوه ها، بعضی سبزیجات و الیاف گیاهی دچار نفخ می شوند که می تواند این نفخ همراه با دفع گاز باشد.
وی تصریح کرد: میوه ها به دلیل داشتن
فیبر، املاح و پر آب بودنشان در صورت مصرف آنها با پوست سبب نفخ می شوند به دلیل آنکه بیشتر فیبر آنها در پوستشان است.
فقیهی خاطر نشان کرد: بهتر است این دسته از افراد که دچار نفخ می شوند میوه ها را بدون پوست مصرف کنند تا کمتر دچار این مشکل شوند.
این فوق تخصص تاکید کرد: بهترین زمان برای مصرف میوه ها در میان وعده ها است.
وی افزود: اگر میوه ها را پس از صرف غذا استفاده کنیم حجم معده بیشتر شده و حرکات معده مختل خواهد شد و تخلیه به سختی صورت خواهد گرفت پس بهتر است میوه ها را بین وعده های غذایی مصرف کنیم.
فقیهی گفت: افرادی که میوه ها و الیاف گیاهی را قبلاً کم مصرف کرده اما در هنگام شروع مصرف آنها تا دو هفته ممکن است دچار نفخ شوند و بعد به تدریج این نفخ کمتر خواهد شد و از بین می رود اما در صورتی که در درازمدت دچار نفخ شدند باید مصرف این میوه ها را کم کرده و با حل نشدن مشکل، اصلاً مصرف نکنند.
فقهی تاکید کرد: به دلیل بالا رفتن قند و کالری بهتر است کمتر از کمپوت مصرف شود.
وی افزود: پس افرادی که در طولانی مدت با مصرف برخی میوه ها سبزیجات و الیاف گیاهی دچار مشکل نفخ می شوند بهتر است آنها را کمتر مصرف کرده و در صورت حل نشدن مشکل نفخ به طور کل آنها را استفاده نکنند./عط