به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ايلام ؛ مجتبی اعلایی با بیان این مطلب افزود: روز گذشته حضور هیئت بلند پایه دیپلماسی عراقی و جمعی از مدیران ارشد استان ایلام برای گسترش همکاری بین دو کشور ایران و عراق دور هم جمع شدند و نتایج خوبی به دست آمد.
وی بیان داشت: هرچه به توان از ظرفیتهای مرزی برای توسعه کشور عراق استفاده شود بدون تردید کمک خواهیم کرد.
استاندار ایلام گفت: بدیهی است برخی از مشکلات بین مرزی به دلیل مقررات دست و پا گیر بین دو مجموعه بوده که امیدواریم این نشستها و رفت و آمدها در حل مشکلات کمک کند.
اعلایی ادامه داد: با ایجاد تفاهمات لازم می توان از ظرفیت های محلی موجود بین دو کشور استفاده کنیم چراکه 20 درصد از صادرات کشور به کشور عراق از طریق مرز مهران انجام می شود.
استاندار ایلام گفت: بسیاری از مشکلات که پیش میآید با تعامل مسئولان دو مرز پیش رو در کشور ایران اسلامی و عراق به صورت روزانه حل و فصل میشود.
وی ادامه داد: اما مشکلات کلانی در بخشهای مسافر و صادرات کالا وجود دارد که نیازمند توجه ویژه مسئولان عراقی به این بخش است.
اعلایی اضافه کرد: اعمال ممنوعیت ورود کالاهایی مانند مواد خوراکی از جمله لبنیات از مرز بینالمللی مهران به کشور عراق از مشکلات حوزه صادرات است.
وی همچنین با اشاره به بازارچه مرزی دهلران همکاری کشور عراقی را در خصوص راه اندازی این بازارچه خواستار شد .
این مسئول ادامه داد: در این دیدارها روشهای آسانتری برای مبادلات و مراودات در دستور کار قرار میدهیم تا یخهایی که بعضا در ارتباطات بین دو ملت در این مرزها بسته میشود، ذوب کنیم.
اعلایی گفت: ارتباطات مرزی ایران و عراق سابقه دیرینه دارد و مرز مهران یکی از قدیمیترین دریچههای ورود و خروج دو ملت ایران اسلامی و عراق در حوزههای مختلف اقتصادی و فرهنگی بوده است.
مرز بینالمللی مهران در 90 کیلومتری جنوب استان ایلام قرار دارد.
این مرز از بدو بازگشایی از سال 82 تاکنون مورد استقبال تجار و زوار دو کشور ایران اسلامی و عراق قرار گرفته است.
توافقاتی ازجمله آن برداشتن دیوار بازارچه مرزی مهران، ارائه ی گواهی مبدا و مقصد کالاهای صادراتی از ایران، بازسازی جاده بین دو بازارچه در مرز مهران و همین طور به پیشنهاد استاندار ایلام درخصوص ایجاد خط راه آهن بین مهران و عتبات عالیات، نشست بین مسئولان راه آهن دو کشور انجام شده و مقدمات اجرای این پروژه آغاز شود./س