به گزار ش خبرنگار باشگاه خبرنگاران فارس،تریتیکاله غله جدیدی
است که در نتیجه تلاقی ژنوم های نوعی گندم و چاودار بدست می آید .
نام تریتیکاله از نام علمی گونه های بوجود آورنده آن گرفته شده است.
ترتیکاله علاوه بر مصرف دام و طیور ، به سبب داشتن پروتئین زیاد می تواند با مخلوط
شدن با آرد نان ، کیفیت نان را افزایش دهد .
رئیس جهاد کشاورزی فارس پیش بینی کرد از هر هکتار حدود 50 تن ترتیکاله علوفه ای و
6 تن دانه ای برداشت خواهد شد .
خرد با بیان اینکه این گیاه در زمین های کم بازده هم قابل کشت است گفت :
گیاه ترتیکاله در برابر کم آبی ، شوری ، سرمازدگی و آفات مقاوم است و نیاز این
گیاه به کود شیمیایی به نسبت گندم یک سوم و نسبت به ذرت یک پنجم است .
گیاه تریتیکاله در شهرستان های شیراز ، مرودشت ، خرم بید ، کازرون و سروستان کشت
می شود .
زراعت ترتیکاله تا چند سال آینده ، جایگزین بهینه زراعت جو ، ذرت و گندم می شود ./س