معاون اول رییسجمهوری با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره ملی تصریح كرد: این جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی یكی از اساسیترین و مهمترین نمایشگاههایی است كه در كشور راهاندازی شده است و میتوان به واقع به آن عنوان ملی داد، زیرا یادآور تاریخ سه هزار ساله و پیشگامی ایرانیان در علم طب است.
رحیمی افزود: وجود دانشمندانی همچون ابوعلی سینا در تاریخ ایران افتخاری جاویدان است كه بشریت در طب و پزشكی نظیر او را ندیده و یك پدیده استثنایی است كه همه دنیا را به حیرت وا داشته است.
وی ادامه داد: امروز میراثدار چنین دانشمندانی هستیم اما متأسفانه علی رغم داشتن تاریخ سه هزار ساله كه با تاریخ تمدن اسلامی در هم آمیخته شد، در اواخر عصر قاجار و دوران پهلوی دستآوردهای ما در عرصه طب به فراموشی سپرده شد و با ورود پزشكان تحصیل كرده در غرب به كشور، طب سنتی با ركود مواجه شد، اما امروز دانشمندان، مسئولین، اساتید و دانشگاهیان ما همت گمارده اند نسبت به احیاء طب سنتی و طب ایرانی اقدام كنند.
معاون اول رییس جمهوری با تأكید بر اینكه امروز عصر بیداری و بازگشت به طب سنتی ایرانی است، اظهار داشت: البته این بدان معنا نیست كه در صدد مقابله با طب نوین و پزشكی مدرن هستیم، بلكه علوم پزشكی جدید را نیز ستایش میكنیم چرا كه افتخارات و دستاوردهای فراوانی نیز در این زمینه داریم و بر این باور هستیم كه ایجاد رقابت میان طب سنتی و پزشكی مدرن موجب شكوفایی علم پزشكی خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه امروز بسیاری از كشورهای غربی به دلیل عوارض داروهای شیمیایی، به داروهای گیاهی روی آورده اند اظهار داشت: امروز به شكل جدی در صدد احیاء طب سنتی و گسترش تولید گیاهان دارویی هستیم و نباید بگذاریم طب سنتی ایرانی به دست فراموشی سپرده شود.
رحیمی در ادامه با بیان اینكه خداوند در هر سرزمین گیاهان دارویی را متناسب با شرایط هر اقلیم در دسترس بشر قرار داده و محال است بیماری و مرضی وجود داشته باشد كه دارو و درمان آن در طبیعت پیدا نشود، گفت: جستجو برای یافتن این نعمت های الهی در طبیعت وظیفه انسانها است.
وی اضافه كرد: امروز مجوز تولید حدود 700 نوع داروی گیاهی در كشور به ثبت رسیده و این داروها در حال تولید هستند كه البته این تعداد كافی نیست و باید برای گسترش و توسعه در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشیم.
معاون اول رییسجمهوری با اشاره به برنامههای دولت برای احیاء طب سنتی تصریح كرد: در اواخر سال گذشته دكتر احمدینژاد تأكیدات فراوانی در خصوص تولید و گسترش گیاهان دارویی و احیاء طب سنتی داشتند كه در این راستا كارگروهی برای پیگیری این موضوع تشكیل شد و مقدمه شكوفایی و گسترش این رشته از طب را فراهم آورد.
رحیمی خطاب به همه مسئولین و فعالان طب سنتی و تولید گیاهان دارویی گفت: دولت همه امكانات لازم در این زمینه را فراهم كرده و مصوبات مورد نیاز را به تصویب خواهد رساند تا بتوانیم دست در دست هم داده و طب سنتی ایرانی را احیاء كنیم چرا كه با این اقدام هم اشتغال فراوانی ایجاد میشود و هم خواهیم توانست در این زمینه صادرات غیرنفتی خود را افزایش دهیم.
با حضور رحیمی در این مراسم از فعالان برگزیده در عرصه طراحی، صادرات، فناوری و تولید گیاهان دارویی با اهداء تندیس و لوح تقدیر قدردانی شد.
معاون اول رییسجمهوری همچنین پس از این مراسم از نمایشگاه داروهای گیاهی بازدید كرد و با توضیحات غرفهداران و مسئولین امر در جریان آخرین دستاوردها و تحولات دانشمندان و فناوران كشورمان در زمینه تولید داروهای گیاهی قرار گرفت.