به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، حسین گلچین صبح امروز در بازدید اتفاق کارشناسان ناظر کشت شالی جهاد کشاورزی شهرستان آزادشهر از بانک نشا شالی شهرستان آزادشهر اظهار داشت: کشت محصول شالی در استان گلستان به خاطر مصرف بالایی آب از سوی کارشناسان و مسئولان کشاورزی به هیچ وجه توصیه نمی شود اما کشت مکانیزه که درصد قابل توجهی از مصرف آب را کاهش و در رشد کیفی و کمی محصول و کاهش هزینههای کاشت، داشت و برداشت هم تاثیر مثبت و خوبی دارد به صورت آزمایشی در 130 هکتار از اراضی شهرستان آزادشهر انجام میشود.
در این خصوص مدیر عامل شرکت شاخه زیتون شهرستان آزادشهر که مجری این طرح است گفت: ما تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا با استفاده از کشاورزی علمی و مکانیزه به افزایش باردهی محصول و بالابردن سطح کیفی آن کمکی کرده باشیم.
حمیده میرزائی خاطرنشان کرد: در این نوع کشت کشاورز میتواند با بهرهگیری از نیروی انسانی کمتر و با صرف هزینه پایینتر به محصول بهتری برسد و در کاهش هزینههای مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت صرفهجویی کند.
وی اضافه کرد: عملیات بخش اولیه کار که شامل بانک نشا است در شهر دلند انجام میشود و بذر اصلاح شده با استفاده از خاک مرغوب و کنترل شده محصول را برای کشت آماده میکند و بعد از اینکه تخم آماده نشا شد به وسیله سینیهای مخصوص در اختیار کشاورزانی که با شرکت قرار دارند قرار میگیرد و با استفاده از ماشین مخصوص نشا که دو دستگاه از آن توسط شرکت خریداری شده عملیات نشا انجام میشود.
میرزائی که خود از ناظران کشت شالی است گفت: کارشناسان شرکت بعد از عملیات کاشت با هماهنگی کشاورزان در نوبتهای مختلف از محصول بازدید میکنند و با توجه به شرایطی که دارد دستور استفاده از کود و سموم دفع آفات نباتی را صادر میکنند.
وی با اشاره به آتش زدن سفالهای گندم توسط بعضی از کشاورزان که به منظور آمادهسازی زمین برای کشت دوم صورت میگیرد خاطرنشان کرد: آتش زدن سفالهای گندم ضمن وارد کردن صدمات بسیار به زمینهای کشاورزی در رشد کمی و کیفی محصول در سالهای بعد تاثیر مستقیم دارد برای همین کشاورزان ضمن پرهیز از این اقدام، عملیات مربوط به آمادهسازی زمین را بر روی همان سفالهای گندم انجام دهند.
دیگر عضو شرکت شاخه زیتون شهرستان آزادشهر گفت: برای کشت این محصول با مشکلات زیادی از جمله نداشتن محل احداث بانک نشا، عدم همکاری کشاورزان، عدم حمایت و همکاری بعضی از مسئولان بخشی روبرو بودیم.
مهین پودینه اضافه کرد: خوشبختانه جمعی از کشاورزان با حضور در کلاسهای آموزش و ترویجی که با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی آزادشهر برگزار شد این نوع کشت را تجربه کنند.
وی ادامه داد: زمینی در شهرک صنعتی شهرستان آزادشهر تهیه شد تا در آینده نزدیک بانک نشا با امکاناتی کاملتر در این منطقه راهاندازی شود.
وی ادامه داد: کشت مکانیزه شالی در حفظ منابع آبی بسیار موثر و از لحاظ کیفی هم خوب است و برای کشاورزان توجیه اقتصادی خوبی دارد.
گلثوم سخنلطیف دیگر عضو شرکت شاخه زیتون شهرستان آزادشهر از مسئولان بانکهای شهرستان آزادشهر خواست با توجه به اینکه این نوع کشت برای کشاورزان ناشناخته و همراه کردن کشاورزان برای استفاده از این نوع کشت نیاز به زمان زیادی دارد در بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی با شرکت همکاری داشته باشند./ج1