عضو انجمن تغذيه ايران گفت: بتاكاروتن‌ها منابعي غني از آنتي‌اكسيدان هستند كه به همين دليل توان بالايي در جلوگيري از التهاب دستگاه تنفسي داشته و در هواي آلوده، سبب كاهش تاثيرات منفي آلاينده‌ها مي‌شوند.

اسفنديار افشون در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج  اظهار كرد: سبزي‌ها و ميوه‌جاتي با رنگ‌هاي زرد، سبز و نارنجي حاوي مقادير زيادي بتاكاروتن هستند كه هرچه داراي رنگ تيره ‌تري باشند، اين تركيب نيز در آن‌ها قوي‌تر است.
وي افزود: هويج، فلفل‌هاي دلمه‌اي در رنگ‌هاي مختلف، كدوحلوايي، گرمك، زردآلو، خرمالو و انبه از جمله ميوه‌ها و سيزيجات حاوي بتاكاروتن هستند كه با غيرفعال كردن راديكال‌هاي آزاد موجود در ذرات هوا، از اثرات مخرب آن‌ها در بدن مي‌كاهند.
اين كارشناس ارشد علوم تغذيه دانشگاه علوم پزشكي ياسوج در رابطه با ديگر مواد غذايي مفيد در هنگام آلودگي هوا اظهار كرد: ماهي‌هاي روغني مانند سالمون و ماهي آزاد نيز، با تقويت سيستم ايمني بدن، به صورت يك سد دفاعي در مقابل آلاينده‌ها عمل مي‌كنند.
افشون توصيه كرد: از آنجايي كه سرخ كردن زياد ماهي، خاصيت مفيد آن‌ را كاهش مي‌دهد، بهتر است اين ماده غذايي را به صورت آب‌پز يا كبابي استفاده نماييم. /س
 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.